Doutzen Kroes in Thailand

In de derde aflevering van ‘Kanjers Van Goud’ gaat Nederlands internationaal topmodel Doutzen Kroes naar Thailand om daar aandacht te vragen voor de wereldwijde hiv- en aidsproblematiek.

Als ambassadeur van dance4life zet zij zich in om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Haar belevenissen zijn op zondag 25 november te zien bij RTL 4.

Informatie over seks, hiv en aids

Het 27-jarige fotomodel is sinds augustus 2009 ambassadrice van dance4life en heeft hiervoor diverse buitenlandse projecten bezocht. Dit keer is ze in Bangkok, Thailand waar dance4life werkt dankzij de Postcode Loterij en jongeren de juiste informatie geeft over seks, hiv en aids en hen leert hoe ze zich kunnen beschermen.

Doutzen Kroes: “Iedereen kent Thailand van de seksindustrie. De Thaise overheid besteedt gelukkig veel tijd en aandacht aan voorlichting aan mensen in de industrie. Maar jongeren worden volledig overgeslagen, omdat ze er vanuit gaan dat die nog geen seks hebben. Het heeft me dan ook verbaasd hoe weinig de Thaise jongeren weten van de risico’s van onveilige seks, hiv en aids. dance4life brengt hier verandering in, door op scholen jongeren voor te lichten met gebruik van muziek, dans en verhalen van leeftijdsgenoten.”

Jongeren in Thailand

Wereldwijd leven ongeveer 5 miljoen jonge mensen met hiv en elke dag komen daar nog ruim 7.000 hiv-infecties bij, waarvan 3000 bij jongeren. Uit onderzoek van UNAIDS blijkt dat slechts 34% van alle jongeren de benodigde informatie over hiv en aids heeft. Met de steun van de Postcode Loterij kan dance4life jongeren in onder meer Thailand voorlichting geven.

Uitzending: RTL 4, zondag 25 november tussen 22.40 uur en 23.10 uur.

Website: www.rtl.nl/kanjersvangoud en www.dance4life.nl

3 reacties op “Doutzen Kroes in Thailand: actie voor een wereld zonder hiv in ‘Kanjers van Goud’”

 1. Ik heb de reportage gezien en inderdaad mooi gemaakt. Zeker de moeite waard om te kijken. Doutzen was zichtbaar onder de indruk van Thailand en de problemen met tienerzwangerschappen.
  Echter er zijn wel een paar kanttekeningen. Zo vroeg Doutzen na de voorlichting aan jongeren of ze voortaan een condoom gebruiken bij seks. Het antwoord kan je al raden. Iedereen zegt ja. Wie wat meer van de Thaise cultuur snapt, weet ook dat een Thai meestal het antwoord geeft wat jij wil horen. Ze zeggen dus ‘ja’ maar doen ‘nee’. Maar goed desondanks kan dat geen reden zijn om het niet te proberen.
  Het blijkt verder dat Thaise jongeren erg weinig weten over ‘veilig vrijen’ dus de voorlichting die ze krijgen via dance4live is altijd meegenomen.
  Wil het werk van dance4live echt effectief zijn, dan moeten ze ook het platteland op gaan, zoals naar Isaan. Maar misschien komt dat nog?

  • Henk B zegt op

   Tja in de Isaan,zijn veel jonge meisjes in verwachting, in de familie van mijn vrouw, drie nichtjes een van 15 en twee van 16 jaar zwanger.
   Maar als ik daar wat over kwijt wilde aan de meisjes en hun jongens, over veilig vrijen,hoorde ik stom genoeg, ( op dat moment geen geld om ze te kopen ).
   En toen hoorde ik van een ander neefje, dat hij wat wilde met een buurmeisje, vroeg of hij condooms had, en toen hij nee antwoorde, mocht hij wel, maar dan met een plastic zakje er omheen.
   Dus probeer ze maar eens wegwijs te maken, is water naar de zee dragen.

 2. william zegt op

  De zus van mijn vrouw ( nu net 18 jaar ) hadden we twee jaar geleden ook geadviseerd
  om niet zwanger te raken, maar achteraf hebben we tegen een doofstomme zitten praten,
  de baby is inmiddels net een jaar oud, en de zus is zojuist verlaten door haar thaise vriendje, en daarom is ze maar vertrokken naar pattaya om werk te vinden !!
  dit is een dagelijks tafereel wat hier in de isaan gebeurt., als ik wel eens kijk in Bic-C
  Supermarkt dan lopen er meer zwangere klanten rond, dan personeel…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website