Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Net als vele Thailand-bezoekers heb ik mij laten inenten, o.a. met een buiktyfusvaccin TYPHIM VI (typhoidvaccine) 0,5 ml. Dit vaccin is volgens mijn medisch paspoort 3 jaar “geldig/werkzaam” en is dit jaar (2017) uitgewerkt.

Ik woon sinds 2014 in Thailand en ga slechts voor familiebezoek naar Nederland. Is het noodzakelijk om aan het eind van dit jaar, opnieuw een inenting met bovenstaand vaccin te halen bij een ziekenhuis is Thailand of is hier geen reden (meer) toe?

Dank voor u antwoord!

Groet,

J.

**********

Beste J,

In de veronderstelling, dat je je hebt laten vaccineren tegen buiktyfus, om je daartegen te beschermen, raad ik je aan die vaccinatie te herhalen, als je die bescherming nog steeds wenst.

Met vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website