Alarm in Thailand om MERS bedreiging

Door Redactie
Geplaatst in Gezondheid, Kort nieuws
Tags:
12 juni 2015

In Thailand zijn alle alarmbellen gaan rinkelen nu de ziekte Mers om zich heen grijpt in Zuid-Korea. Elke dag vliegen er meer dan 4.000 Koreaanse toeristen naar Thailand. De kans op mogelijke verspreiding van deze gevreesde ziekte in Thailand is dan ook reëel.

De wereldwijde angst voor MERS is groot. Wie besmet raakt met het virus krijgt vaak koorts, ademproblemen, longontsteking en nierfalen. Er is geen vaccin tegen MERS. Zo’n 36 procent van alle patiënten is eraan overleden. MERS – een afkorting voor Middle East Respiratory Syndrome – is gelieerd aan SARS, een longziekte die ruim tien jaar geleden veel slachtoffers maakte. Het virus werd in 2012 ontdekt in Saudi-Arabië, maar ook in een aantal andere landen, zoals Libanon, is een uitbraak geweest. Bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) 1190 gevallen bekend, waarvan minstens 444 met een dodelijke afloop.

Het aantal doden als gevolg van de MERS-uitbraak in Zuid-Korea is ondertussen opgelopen naar elf. Dat maakten de plaatselijke autoriteiten vanochtend bekend nadat in Seoul een 72-jarige vrouw aan het dodelijke longvirus was bezweken. Ook zijn er vier nieuwe gevallen van het virus opgedoken, waarmee het aantal besmettingen op 126 komt. 

Het nieuwste MERS-slachtoffer was besmet geraakt met het virus in een ziekenhuis even ten zuiden van de Zuid-Koreaanse hoofdstad. Dat ziekenhuis was het centrum van de uitbraak van het virus. Van de voorgaande tien slachtoffers hadden was bekend dat ze al een zwakke gezondheid hadden.

De Thaise minister van Volksgezondheid, Rajata Rajatanavin, zal MERS laten opnemen op de lijst van gevaarlijke ziektes. Het is dan de zevende ziekte op de lijst. De andere zes zijn Ebola, Cholera, Pest, Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS), pokken en gele koorts. In Thailand zijn nog geen MERS gevallen bekend.

Het Ministerie van Volksgezondheid zal snel beslissen over welke voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen. Thailand zou graag willen dat alle reizigers voordat ze Zuid-Korea verlaten een MERS screening ondergaan. Zo kan er o.a. worden gekeken of de reizigers naar Thailand geen koorts hebben.

Thailand is bang dat een uitbraak van MERS zeer ernstige gevolgen kan hebben voor het toerisme en de economie.

Bron: The Nation – http://goo.gl/QPpnrG

4 reacties op “Alarm in Thailand om MERS bedreiging”

 1. Sjaak S zegt op

  Wéér een ziekte die slachtoffers vraagt en waar geen middelen tegen zijn… zullen we dan toch voor een groot deel uitsterven door dit soort ziekten?
  Of wordt er weer eens niet bij gezegd wie nu acuut gevaar oploopt (ouderen, zwakkeren, kinderen?) Kan een normaal gezond mens daar ook aan bezwijken?
  Misschien toch goed dat ik op het land woon… ik kan hooguit een kippenziekte krijgen van de nabijheid van de kippenfarm hier… ik denk dat de lucht hier nog gezond is en weinig fysiek contact met andere mensen ook een plus is….
  Zo langzaam krijg ik al angst wanneer ik in een bus vol met mensen zit, zoals laatst, toen ik naar de luchthaven reed. Wat werd er gehoest en gekucht in die bus… alles bacteriën die zich door de lucht verspreiden…

 2. Rene Martin zegt op

  Las net op de internet dat in Hong Kong een vrouw positief was gestest op MERS. Helaas het is zich aan het verspreiden.

 3. Mr Bojangles zegt op

  Moderator: Uw reactie is off-topic.

 4. theoS zegt op

  Er komen hoe langer hoe meer ziektes bij waar men geen vaccinaties voor heeft en niet uit te roeien zijn. De wereld is overbevolkt ( 7 biljoen mensen die ook steeds ouder worden) en dit is de natuur haar manier om orde op zaken te stellen. In de Middel eeuwen was de gemiddelde leeftijd, dacht ik, 35 jr en er lopen nu hoe langer hoe meer 100 jarigen rond op deze aard kloot. Iets moet buigen of breken en Moeder Natuur helpt daarbij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website