Betreft eerdere inzendingen en reacties:

– Thailand vraag: Covid-vaccinatie en weigeren aansprakelijkheidsverklaring te tekenen

– Lezersinzending: Formulier Screening and Consent

Toevallig moest ik vandaag 04/10/21 mijn 2de Pfizer vaccin halen in Kanchanaburi.

Op de eerste inzending reageerde ik dat ik me niet kon herinneren dat ik iets van aansprakelijk heb moeten ondertekenen, enkel een papier of ik bepaalde aandoeningen hebt of medicatie die ik neem.

Als reactie kwam daar o.a. op dat op het formulier in het laatste, nauwelijks te lezen regeltje wel degelijk staat dat je met het ondertekenen van het formulier, je zelf de consequenties aanvaard. Of dat iedereen daarvoor getekend heeft. Wanneer mensen zeggen van niet, dan hebben zij niet opgelet of waren niet geïnteresseerd.

Daarom nu ook maar een foto van het document genomen om te tonen wat erop staat. Het was hetzelfde document enkel stond er nu bovenaan 2de dosis. De rest van de tekst was hetzelfde.

Buiten dat ik heb bevestigd dat ik informatie over het vaccin hebt bekomen en begrepen staat daar volgens mij nergens iets over aansprakelijkheid.

De informatie die gegeven werd, per groepen van 6 (die samen het flacon delen) betrof enkel dat het vaccin uit potje nr…. kwam en we dat met ons zessen gingen delen, het nr en dat je dan 30 minuten moest wachten. Indien je later koorts zou ontwikkelen je eerst een paracetamol kon nemen en indien het dan niet beter werd je het hospitaal moest contacteren.

Tot zover de info die eerst in het Thai en dan in het Engels werd gegeven per groep van 6.

Ik dacht vervolgens misschien is het bij de registratie voor het vaccin gebeurd, maar ook daar gecontroleerd en ook daar niks te vinden over aansprakelijkheid. Is ook maar registratie natuurlijk en geen ondertekende verklaring. Niet dat het mij echt een zorg zou zijn, want ik zou het toch getekend hebben indien het er stond, maar ik vind nergens een specifieke tekst daarover in de papieren die ik getekend heb.

Ik lees niet zo snel over iets over maar het kon natuurlijk altijd gebeurd zijn.

Dit alles maar ter info en om te melden dat er dus wel meerdere versies van die formulieren in omloop zijn en er dan ook zijn waar die aansprakelijkheid niet specifiek op vermeld is.

1 reactie op “Aansprakelijkheidsverklaring voor COVID vaccin”

  1. Ronny zegt op

    Ik veronderstel dat de verschillende versies op de formulieren in omloop, het gevolg zijn van de wijze van interpretatie van de betreffende ambtenaren die deze hebben opgesteld. De versie ‘Formulier Screening and Consent’ die Sjaakie had toegevoegd kwam van Bangkok Hospital in Pattaya, zo zie je maar dat elke provincie voor dit document, zijn eigen versie ervan heeft gemaakt. Ik denk spontaan aan de verschillen die er soms zijn bij de overheid instanties uit de verschillende provoincies. Ook dit is Thailand, de wind waait niet overal in dezelfde richting. 555


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website