De straten van Bangkok in 1971 (video)

Door Redactie
Geplaatst in Geschiedenis
Tags: ,
9 mei 2017

Degenen onder ons die al langer in Bangkok komen, zullen ongetwijfeld veel herkennen van deze video uit de oude doos.

De video is inmiddels 43 jaar oud en het straatbeeld van toen is slechts nog een herinnering. Toch is niet alles veranderd zoals het verkeer. Ook toen was er veel verkeer op de weg en geen parkeerplaats te vinden.

Thailand Bangkok Streets 1971

Bekijk hier de video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=pJfCvRLFIUg[/embedyt]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “De straten van Bangkok in 1971 (video)”

 1. pawarana zegt op

  leuk om te zien, maar de de eerste 3 minuten is er niks veranderd (alleen zien de beelden er een beetje authentiek uit) daarna zien de auto’s er moderner uit, maar de chaos is en was het zelfde (en zal ook wel zo blijven de komende jaren)

 2. paul oldenburger zegt op

  Leuk om te zien,vooral persoonlijk.
  In 1971,was ik in Afrika,Mauretanie,Senegal,Mali,Boven Volta,Ghana,Ivoorkust,Togo en Benin,e.t.c.
  Dwars door de Sahara weer terug naar Europa.
  En nu verblijf ik alweer 12 jaar in Thailand.
  Tijden gaan snel,na het zien van dit filmpje.
  Geniet van het leven!

 3. henry zegt op

  In feite is er in die 43 jaar erg weinig verandert. De grootste veranderingen hebben zich in de kleinere steden voorgedaan, Sommigen zijn de laatste 30 jaar onherkenbaar veranderd.
  Ik denk aan Chiang Mai, Chiang Rai. Khorat, Udon om er maar enkele te noemen.
  .

 4. Sjaak S zegt op

  De mensen op de beelden zien er een stuk slanker uit dan nu, maar ook een stuk minder verzorgd. De kanalen zien er schoner uit. En je ziet mensen zomaar staan!! Zonder mobieltje in hun handen!
  Ik kwam 35 jaar geleden voor het eerst naar Thailand, dus 8 jaar later. Daarna was ik lange tijd om de twee maanden in Thailand soms wel twee keer in een maand tijd. Dus geleidelijk heb ik de veranderingen meegemaakt. En om eerlijk te zijn…. er is, behalve dat het drukker geworden is, in feite, zoals Henry al constateerde, weinig veranderd.

  • lomlalai zegt op

   Ik vind de mensen er in dit filmpje er helemaal niet onverzorgd uitzien…juist het tegengestelde zou ik zeggen.

 5. marcello zegt op

  Prachtige beelden. Heel leuk om te zien.

 6. theoS zegt op

  Ik vestigde mij in Thailand in 1976 en haalde een Thai rijbewijs in 1977. Ik woonde gedurende 13 jr in Bangkok en reed, als ik van zee op verlof was, dagelijks rond. Ik woonde op Lat Phrao Rd. Er is zeker veel veranderd daar. Er was geen expresway en Bangkok begon in Din Daeng. De weg van Don Muang naar Bangkok was een grote puinhoop, gaten en kuilen met aan de ene kant Orchideeen farms en aan de andere kant braak liggende terreinen. Central Mall was nog niet gebouwd en was een modder poel. Het wegen waren 2 richting verkeer en ‘s avonds haast geen verkeer in tegenstelling tot overdag. Heb wel eens een uur op dezelfde plek gestaan op de Sukhumvit. Er waren 2 fairs, Magic Land tegenover waar nu Central staat en Happy Land aan het einde van Lat Phrao. Parkeren was er in overvloed omdat je overal langs de kant van de weg mocht en kon parkeren, ook Sukhumvit, Silom of waar dan ook. Er was geen sky train. Geen of weinig malls wel een aantal supermarkts, geen computers of mobiele telefoons. TV had maar 4 kanalen, 3,5,7 en 9. Geen cable TV. Telefoon aanvragen en dan 10, ja tien, jaar wachten tot je aan de beurt was. Naar het buitenland bellen moest je naar een telefoon centrale en een aanvraag doen. Het leven in Thailand was spot goedkoop.

 7. Niek zegt op

  Die reaguurders die vinden dat er in al die jaren weinig veranderd is zijn kennelijk nog nooit geweest in Siam Paragon, Rachaprasong kruispunt met Central World en de bovengrondse wandelpromenade naar Ploenchit Road, Sukumvit road en al die nieuwe shopping malls, zoals Central Chidlom, Emporium , talloze high rise buildings, die de vele kleine town houses, winkeltjes, restaurants, pubs hebben doen verdwijnen , zijn hun kennelijk helemaal niet opgevallen. En last but not least is hun geheel ontgaan dat er intussen een bovengrondse metro is gebouwd, de z.g. BTS skytrain, die het aanschijn van de stad totaal veranderd heeft.
  Hoe blind kun je zijn! Het ken niet anders dat diezelfde reaguurder in de laatste 20 jaar nooit meer in Bangkok zijn geweest.

 8. leppak zegt op

  Prachtige beelden, altijd fascinerend zo’n blik in het verleden. Ik schat dat het gemiddelde gewicht van de
  Thai tussen toen en nu met gemiddeld 25 tot 50 % is toegenomen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website