Foto: Archief

Archeologen hebben een prehistorische grot (ถ้ำ ดิน) ontdekt, vermoedelijk ongeveer 2.000 tot 3.000 jaar oud, in het Khao Sam Roi Yot National Park in de provincie Prachuap Khiri Khan.

De archeologen vonden oude rotsschilderingen, symbolen en tekeningen in de grot, waarvan wordt aangenomen dat ze zeer oud zijn. De expeditie maakt deel uit van een archeologisch project in het Sam Roi Yot-gebergte. De deskundigen zeggen dat ze, verspreid over het park, in totaal zeven grotten prehistorische schilderingen van ongeveer 2.000 – 3.000 jaar oud hebben gevonden. In mei 2020 werd al eerder een gelijksoortige ontdekking gedaan.

Het expeditieteam vond ook oude stenen werktuigen, bijlen, schelpen, aardewerkfragmenten en bivalven (schelpen) en tekenen waaruit blijkt dat de werktuigen ook zijn gebruikt. De ontdekking van deze items toont dat er ooit mensen leefden in het gebied omdat deze objecten door mensen zelf naar boven moesten worden gedragen.

De archeologen zijn ervan overtuigd dat er nog meer grotten in het gebied zijn waar dergelijke vondsten gedaan kunnen worden.

Bron: Thai Enquirer

2 reacties op “3.000 jaar oude grot en artefacten ontdekt in Prachuap Khiri Khan”

 1. Tino Kuis zegt op

  Ik las het betreffende artikel in Thai Enquier (een mooie site overigens): en het eindigde zo:

  Pitak Pitsiriwattanasuk, chief district officer of Sam Roi Yot, has revealed that he is currently in talks with relevant organizations to try to push these discoveries to become a new tourist attraction for Prachuab Khiri Khan Province.

  Een toeristische attractie! Leuk!

  https://www.thaienquirer.com/19078/3000-year-old-prehistoric-cave-and-artifacts-discovered-in-prachuab-khiri-khan/

 2. Sjaak S zegt op

  Wat geweldig. Als ik dat eens kan zien, wil ik er best heen. Ik woon er niet ver vandaan. Dit zijn nou echt leuke nieuwtjes die ik graag tegenkom!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website