Foto v/d week: Thaise bezemwagen

Door Redactie
Geplaatst in Foto van de week
Tags:
6 april 2013

In het westen hebben wij figuurlijke bezemwagens in Thailand bestaan ze letterlijk.

De bezemwagen zoals wij die kennen is een volgwagen (meestal een bestelwagen of minibus) bij een sportevenement op de weg, bijvoorbeeld bij een wandeltocht, wielerwedstrijd of hardloopwedstrijd. De wagen rijdt achter de laatste deelnemer aan.

De belangrijkste taak van de bezemwagen is deelnemers die niet meer kunnen of willen meedoen, op te pikken en mee te nemen naar de finish. Meestal rijdt er een EHBO-er mee. Voor helpers langs de route (stempelaars, verkeersregelaars) is de passage van de bezemwagen het teken dat hun taak ten einde is.

De eerste bezemwagen verscheen in de Ronde van Frankrijk van 1910. Traditioneel wordt er inderdaad een echte bezem aan deze wagen bevestigd. Tegenwoordig stappen kopmannen die opgeven meestal meteen in de wagen van hun eigen ploegleider, hoewel dit niet toegelaten is door het koersreglement en dus beboet kan worden (Bron: Wikipedia).

De Thaise bezemwagen komt ook 1x per week door onze Soi. Stofzuigers zijn hier nog niet zo ingeburgerd, vandaar dat deze bezemwagen nog wel een tijdje zal rondrijden.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Foto v/d week: Thaise bezemwagen”

  1. Anna van de hoef zegt op

    Ze zijn zo leuk dat ik er zelf wel een wil hebben, zou zo leuk staan op mijn terras. En altijd een bezem bij de hand. Maar hoe krijg ik zo’n wagen mee naar Holland? Brommen gaat niet!

  2. http://goo.gl/1jpkZ
    Hoop dat dit gewaardeerd wordt !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website