Thailand foto v/d dag: De 7-Eleven gemakswinkeltjes

Door Redactie
Geplaatst in Foto v/d dag
Tags: ,
9 februari 2022

(1000 Words / Shutterstock.com)

Als er iets is wat bij mij de associatie met Thailand oproept dan is dat wel de 7-Eleven winkeltjes. Er zijn er in Thailand inmiddels ruim 8.000 dus je hoeft niet lang te zoeken. In sommige straten zitten er zelfs meerdere, soms op zeer korte afstand van elkaar. 

De meeste 7-Eleven-winkels vindt je in Bangkok, ik heb ze niet geteld maar het zouden er zeker 4.000 zijn. De eerste 7-Eleven in Thailand opende in 1989 op Patpong Road in Bangkok.

De kleine supermarktjes zijn vooral ‘gemakswinkels’ het assortiment bestaat uit onder andere, ijs, diepvriesmaaltijden, fastfood, gekoelde drank, drogisterijartikelen, snoep, sigaretten en telefoonkaarten. Bij vrijwel iedere 7-Eleven vindt je één of meerdere geldautomaten (ATM). Je kan er zelfs je rekeningen betalen.

Het grootste gemak van de 7-Eleven is dat ze 24 uur geopend zijn. Hoe vaak ben ik na een avond stappen niet even naar binnen gegaan voor een tosti. De tosti’s van 7-Eleven zijn inmiddels beroemd bij veel vakantiegangers en bij backpackers die snel en goedkoop hun maag willen vullen. De 7-Eleven medewerkster warmt hem voor je op in een tosti-ijzer en je kan direct aanvallen.

(David Bokuchava / Shutterstock.com)

 

( O n E studio / Shutterstock.com)

 

(CK Travels / Shutterstock.com)

 

(BlueSky_31 / Shutterstock.com)

 

(BlueSky_31 / Shutterstock.com)

34 reacties op “Thailand foto v/d dag: De 7-Eleven gemakswinkeltjes”

 1. pee kappen zegt op

  ik ben dol op die winkels, maar ze `zijn wel kampioen verpakkingsmateriaal

  • Cornelis zegt op

   Ik verbaas me soms over de spreiding – beter: het gebrek eraan – van die winkeltjes. Ik ken plekken waar er binnen een loopafstand van 250 meter drie zitten……

   • Dennis zegt op

    Ik hoorde dat veel 7/11 franchise ondernemers zijn. Maar zodra als er teveel winst of omzet gemaakt wordt, dan opend CP gewoon een eigen winkel naast de al goedlopende winkel. Daardoor zie je soms inderdaad veel 7/11 geconcentreerd als er veel klandizie is.

  • Tino Kuis zegt op

   Zeg gewoon ไม่เอาถุงครับ
   mai aow thoeng khrap (tonen dalend midden stijgende hoog). ‘Ik hoef geen tasje, zakje’. Deed ik altijd.

   • Cornelis zegt op

    Ze geven, net als de winkels in Nederland, inmiddels geen tasjes meer en dat scheelt een hoop plastic!

    • Nicky zegt op

     Als ik een tosti koop zit het in een zakje, koop ik 2 pakken melk, krijg ik ern tasje. Hoezo geen tasjes meer?

   • nl th zegt op

    Beste Tino wat goed van je over de tasjes, nu woon ik al een tijdje in Thailand inderdaad niet alleen 7/11 doen niet meer aan de tasjes maar als je wil beweren dat er zoveel minder plastic tasjes gebruikt wordt betwijfel ik dat ten zeerste omdat ik om mij heen zie dat er nu plastic tasjes gekocht worden voor afval die anders door de boodschappen tasjes werden gebruikt.
    Maar het zal wel aan mijn ogen liggen die zijn met de jaren minder geworden.
    Oh ja ikdacht dat het hier over de 7/11 winkels ging.

    • endorfun zegt op

     Iets wat je voorheen gratis kreeg, als verpakking, moet je nu kopen. Geen plastic zakje zal er minder worden gebruikt. De gewone kortzichtigheid van overheden, die denken dat ze enige bijdrage leveren aan de wereld.

 2. Ben zegt op

  Er zijn meer als10000 7/11 in thailand.
  De CP Group is de licentiehouder en ze hebben sinds kort ook tesco/lotus pvergenomen.
  Mijn inziens was het beter geweest als Big C tesco had overgenomen
  Zo wordt de CP group wel erg machtig in retail wereld in thailand.
  Ben Geurts

  • Patrick zegt op

   En diezelfde CP speelt nog een smerig spel ook.
   Voor het merendeel zijn het franciseondernemers, indien er een nieuwe 7/11 is geopend en na een jaar of meer blijkt dat de omzet goed is, opent CP in de directe omgeving een nieuwe, met als tot gevolg de omzet van de eerste gehalveerd wordt.
   Sat is ook de reden dat er zoveel 7/11 ’s op een kluitje zitten.
   En inderdaad wat Ben hierboven vermeldt, ze bezitten inmiddels de hele levensmiddelen groep waardoor ze zelf de prijzen kunnen bepalen….geen concurrentie meer, lekker de prijs opdrijven.

   • Rob V. zegt op

    CP is zeer machtig, ze hebben nu een marktaandeel van iets van 70%, in sommige regio’s zelfs 80-90%. Maar volgens de commissie die over monopolies gaat is hier geen spraken van een monopolie want CP heeft niet de hele markt in handen… En CP mag de komende paar jaar niet verder het aandeel vergroten. Dus er is niets aan de hand aldus de autoriteiten. Dat deed stof opwaaien en op internetging de hashtag #เว้นเซเว่นทุกWednesday rond om 7-11 elke woensdag te boycotten. Veel jeugd gaf toe niet zonder de ‘ze-wen’, zoals men de keten noemt, te kunnen.

    En ja, het zijn makkelijke winkeltjes. Het bedrijf dat er achter zit kan ik dan weer minder waarderen…

    Zie ook:

    https://www.nationthailand.com/business/30397580
    https://www.thailandblog.nl/achtergrond/thailand-monopolieland-monopolies-staatsbedrijven-en-de-economie-van-thailand/

  • Bert zegt op

   Let de volgende keer maar eens goed op, naast de deur staat een nummer.
   Laatste keer dat bij ons een 7-11 is geopend stond dit nummer al boven de 14.000.

  • jean zegt op

   Ieder 7/11 heeft een nr op de ruit de laatste hier inNakhon Patom is nr17.538
   die nr zijn voor leveranciers.

 3. timker zegt op

  Wij hebben er in Sawang Daen Din zeker 4 op meer dan 7 km van ons huis, maar is was erg blij met de opening van een extra 7-Eleven op minder dan 5 km !!! Ze hebben er ook brood geschikt voor een broodrooster of om zelf een kaastosti te maken. Ook waardeer ik de Lays chips en natuurlijk de verpakte ijsjes…

 4. nicky zegt op

  Ook wij willen wel eens zo`n tosti kopen, vooral als we onderweg zijn en geen tijd kunnen of willen nemen voor een etentje. Is idd. een goedkope vuller.

 5. Karel vd Veen zegt op

  De eerste keer dat ik in Thailand kwam in 1984 waren er al 7/11 winkels, dus 1989 klopt niet.

 6. Rys zegt op

  Leuk artikel. Ik heb nog wat extra wetenswaardigheden:
  Iedereen kent 7-Eleven maar is van oorsprong geen Thaise winkelketen.
  De eerste 7-Eleven werd in 1927 geopend in Texas.
  Waarom die vreemde naam? Vanaf 1946 waren de openingstijden van 7-Eleven van 7:00-23:00 uur, vandaar die naam! Pas veel later waren ze 24 uur open.
  In 1982 probeerde de winkel naar Nederland te komen, maar dat is mislukt vanwege de toen voor NL te ruime openingstijden.
  7-Eleven heeft ongeveer 60.000 winkels wereldwijd en is daarmee groter dan McDonalds!

  • Ger-Korat zegt op

   In juli 2020 al 71,100 shops lees ik in Wiki waarvan 11983 in Thailand.. En 7eleven is niet Amerikaans, niet Thais maar is van een Japanse onderneming welke het in 1991 kocht.

   Het is de eerste supermarkt waar je van alles kan kopen maar geen fruit of groente, dit toont maar weer aan hoe ongezond het assortiment. Ok, ze verkopen sinds een aantal jaren dan bananen per stuk, op mijn verzoek. En laten de bananen dan weer duurder zijn dan in Nederland welke ze een km of 5000 verderop haalt terwijl de Thais ze in de achtertuin plukken. En ja mais in blik, is dat ook groente ? Voor de rest is het niet veel soeps alhoewel ik er wel mijn brood, yoghurt (Meiji brand, erg lekker want romig) en melk in diverse smaakjes koop. Snap ook niet waarom in Nederland men daar niet aan wil want melk met een smaakje is echt lekker.

   • nl th zegt op

    Goh Ger-Korat, Het is toch geen grapje dat ze bananen in hun arsortiment hebben opgenomen op je verzoek, na de vele stukjes op de blog dacht ik je eigen inzichten bracht waar dan gedurig komentaar op kwam dat het menig maal niet klopte wat je beweerde.

    • Ger-Korat zegt op

     Begrijp de reactie niet helemaal. Ja, wat de bananen betreft begrijpt iedereen dat het niet letterlijk zo is zoals ik schrijf, maar er wel vraag naar want in ieder geval is het vaak uitverkocht.

     Misschien kan de redactie de reactie van nl th maar beter weghalen, voegt niet zoveel toe alleen lijkt het negatief naar mij toe.

     • nl th zegt op

      Het is niet negatief naar je toe bedoelt, alleen als je goed leest wat je schrijft is volgens mij negatief en zet je misschien aan het denken meer positief te schrijven, om bij de bananen te blijven wat je beweert zijn ze niet te duur als het vaak is uitverkocht, je kan misschien zeggen dat ze te weinig hebben in gekocht.

      Het is alleen bedoelt positieve bericht geven

   • Berry zegt op

    Het is logisch dat de 7/11 geen verse groenten en fruit verkoopt wat langs de deur op de lokale markt veel goedkoper en/of verser is.

    Hier bij ons op het platte land, zelfs de grootwarenhuizen hebben een zeer beperkt aanbod van locale groenten en fruit.

 7. Marijke Bakker zegt op

  Leuke winkel. Koop er altijd wat kleinverpakkingen om mee te nemen naar Nederland.

 8. fred zegt op

  Ik vind het zalige winkels en sta nog steeds iedere keer verbaasd wat ze allemaal verkopen. In feite de zowat meest noodzakelijke levensmiddelen. Je gaat er binnen en moet omzeggens nooit file doen aan de kassa.
  Ik mis ze enorm in Europa.

 9. Yvon zegt op

  In dec. en jan. waren we in Kata en daar waren kwam ik twee 7/11 tegen en die waren beiden gesloten. Heel triest, ik kwam er graag.

 10. Ben Geurts zegt op

  P. S. Lotus was vroeger van CP

 11. Ger-Korat zegt op

  In de Isaan zijn vele brandstofpompen van PTT met daarbij de meestal aanwezige 7/11, de Amazon, kledingzaken en nog meer. De grotere pompstations langs de weg Korat – Khon Kaen hebben soms zelfs 2 van deze 7/11’s op hun terrein, vanwege de populariteit.

 12. Hans Udon zegt op

  Wat ik nog niet gelezen heb is dat de 7-Elevens de kleine zelfstandige geheel uit de markt drukken. Wat je bij 7-Eleven koopt, koop je niet bij de kleine middenstander, en die verdwijnt dus op den duur. Alle winkeltjes worden op den duur dus 7-Eleven en dat is prettig voor de eigenaren, want dan kunnen ze de prijzen zetten al naar dat het hun goed dunkt. Maar ik geef toe, het zijn goed gesorteerde winkels en mijn kinderen kunnen niet zonder. Het is ‘cool’ om in de 7-Eleven wat te kopen, waaruit ik concludeer dat hun marketing, al dan niet bewust, uitstekend is.

  • Lung addie zegt op

   Beste Hans Udon,
   dat je nog niet gelezen hebt dat de 7/11 winkels de kleine zelfstandige uit de markt drukt komt door het feit dat dit niet klopt. Verdiep je eens in: wat is het blijvend voortbestaan van de kleine zelfstandige winkeltjes? Het enige wat, gedeeltelijk, klopt is het feit dat: wat je bij 7/11 koopt men niet in een buurtwinkel koopt, maar dat is dan ook alles. In de kleine buurtwinkeltjes hebben ze vaak niet wat ze in 7/11 wel hebben en kunnen ze daar dus niet kopen. Maar verdiep je eens in de reden waarom Thaise mensen WEL nog in de buurtwinkeltjes kopen en het waarom, vooral aan het eind van de maand.

 13. Martin zegt op

  Ik prefereer tesco’s go fresh, beter aanbod zeker kwa fresh food en duidelijk prijzen zichtbaar wat lang niet bij elke 7 zo is…
  Ook in de wijnen is tesco’s beter..

 14. TheoB zegt op

  Ik zie hier erg veel positieve reacties, dus voor de afwisseling mijn negatieve reactie.
  Wat mij betreft mogen ze die 7-Eleven vandaag nog opdoeken.
  Gechargeerd gezegd verkopen ze enkel junkfood.
  Wat ze verkopen is lang houdbaar. Zelfs de zgn. ‘verse’ waren, omdat die volgestopt zijn met conserveringsmiddelen.

  • Sjaak S zegt op

   Dan zou je bijna alle supermarkten kunnen sluiten. Denk je dat een Tesco dat niet in zijn aanbod heeft? Misschien moet je het positief zien… wij worden allemaal gemiddeld ouder dan de mensen van 100 jaar geleden toen er nog maar weinig of geen conserveringsstoffen gebruikt werden…misschien worden wij wel geconserveerd en blijven langer jong

  • Ze verkopen enkel junkfood? Ik ga er wel eens heen voor bijvoorbeeld een afwasmiddel, een tube lijm of drinkwater. Dus die redenatie is wat ver gezocht.

   • TheoB zegt op

    Sjaak S en Peter,

    Ik schreef dan ook GECHARGEERD gezegd verkopen ze ENKEL junkfood.
    En de zin daaronder: “Wat ze verkopen is lang houdbaar.” Afwasmiddel, tubes lijm en flacons drinkwater zijn lang houdbaar.
    Bij Tesco (en BigC) verkopen ze inderdaad ook dat spul, maar daar hebben ze ook verse groenten, fruit en vlees, vis, enz. in de schappen liggen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website