Closed up Asian barred owlet (Glaucidium cuculoides) in Kaeng Krachan National Park

Het Nationaal park Kaeng Krachan is het grootste nationale park van Thailand en ligt in Changwat Phetchaburi en Changwat Prachuap Khiri Khan. De hoogste berg in het nationale park is de Phanoen Tung (1207 m).

Het is een prachtig voorbeeld van hoe de natuur van rivieren en schitterende landschappen gecombineerd worden op een oppervlakte van 2900 vierkante kilometer. Dit goed onderhouden park is mede door de toegankelijkheid een prima bestemming om er dag of twee op verkenning te gaan. In het westen wordt het nationale park begrensd door de Myanmarese grens en het Tenasserimgebergte. In het Nationaal Park Kaeng Krachan ontspringen de Phet en de Pranburi. In de Phet is in 1966 een dam gebouwd, de Kaeng Krachan-dam, waarachter het 45 km² grote Kaeng Krachan-stuwmeer ligt.

Kaeng Krachan National Park is het grootste nationale park in Thailand en een echte droom voor vogelaars en natuurliefhebbers. Het gebied staat bekend om zijn indrukwekkende biodiversiteit, waaronder een breed scala aan vogelsoorten. Het park is dan ook de thuisbasis van meer dan 400 vogelsoorten, waaronder zeldzame en bedreigde soorten zoals de Gurney’s pitta en de witborstkalkoen. Andere vogelsoorten die je misschien kunt spotten zijn onder andere de Aziatische paradijsmonarch, de zilverfazant en de Siamese vuurrug. Het park is een uitstekende bestemming voor vogelaars en vogelspotten vanwege de gevarieerde ecosystemen, waaronder tropische regenwouden, graslanden en moerassen. Deze diversiteit aan habitats trekt een breed scala aan vogelsoorten aan.

Als je een bezoek plant, is het belangrijk om te onthouden dat de beste tijd voor vogelspotten meestal vroeg in de ochtend of laat in de middag is, wanneer vogels het actiefst zijn. Daarnaast kan het huren van een lokale gids, die bekend is met de vogels en hun gedrag, je kansen om verschillende soorten te spotten aanzienlijk vergroten. Zorg er ook voor dat je goed voorbereid bent op je vogelkijksessies. Neem een goede verrekijker en een veldgids voor de vogels van Zuidoost-Azië mee. En vergeet natuurlijk niet om respect te tonen voor de natuur en de dieren die in het park leven.

Het spotten van vogels in Kaeng Krachan National Park is een onvergetelijke ervaring die je de schoonheid en diversiteit van de Thaise natuur laat zien.

Black-naped Monarch

In het Nationaal Park Kaeng Krachan komt tropisch regenwoud, savanne en zoutwatermoeras voor. In het nationale park liggen twee grote watervallen, de Pala-U-waterval en de Tho Thip-waterval. Ook liggen er twee bergen in het nationale park, de Phanoen Tung (1207 m) en de Khao Sam Yot (871 m).

Het park beschikt over een grote verscheidenheid van ongelooflijk rijke flora en fauna, waaronder zevenenvijftig soorten zoogdieren, vierhonderd soorten vogels en zowel tropische en subtropische planten en bloemen en daarmee ook een waar paradijs voor vogelaars.

Silver-breasted Broadbill (Serilophus lunatus)

1 reactie op “Vogels spotten in Kaeng Krachan National Park”

  1. KhunBram zegt op

    wat een pracht


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website