Een mooi vogeltje in Thailand is de pagodespreeuw (Sturnia pagodarum). Dit is een spreeuwensoort uit het geslacht Sturnia, een geslacht van zangvogels uit de familie spreeuwen (Sturnidae). 

De pagodespreeuw is 21,5 tot 23 cm lang en roomkleurig tot oranje gekleurd, met zwart op de kop en een kuifje. De snavel is geel, aan de basis blauw. Rond het oog is een smalle ring van huid die ook blauwachtig van kleur is. De kuif is bij het mannetje opvallender dan bij het vrouwtje.

De naam pagodespreeuw komt waarschijnlijk voort uit het feit dat de spreeuw veel rond tempels in Zuid-India voorkomt. Het is een vogel die je ziet in verschillende soorten landschappen waaronder bossen, maar ook in de buurt waar mensen wonen.

Buiten de broedtijd leeft de vogel in groepen, vaak met andere soorten spreeuwen en parkieten. De pagodespreeuw wordt ook als volièrevogel gehouden.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 14 votes.
Please wait...

2 reacties op “Vogels kijken in Thailand: Pagodespreeuw (Sturnia pagodarum)”

  1. Angela Schrauwen zegt op

    Ik heb al 2 maal een “blue bird” gezien. Wat is de juiste naam? Ik dacht dat die alleen in sprookjes voor kwam…

  2. raymond zegt op

    irena puella, inene buulbuul, of asian fairy bluebird. Dit zijn de officiele namen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website