De grijze menievogel (Pericrocotus divaricatus) is een zangvogel uit de familie Campephagidae (rupsvogels).

Hoewel de meeste menievogels tinten geel, oranje en rood in hun verenkleed hebben, heeft deze soort alleen de kleuren grijs, wit en zwart. Het mannetje heeft een witte kop en een zwarte nek. Ze foerageren in het bladerdak, vaak samen met andere menievogels en voegen zich bij foeragerende koppels van gemengde soorten.

Het vogeltje is zo’n 18,5-20 cm lang. De vogels broeden in Zuidoost-Siberië , Noordoost-China, Korea en Japan. De grijze menievogel is een lange afstandsmigrant en overwintert in Zuidoost-Azië, maar ook op Sumatra, Borneo en de Filippijnen. De vogel komt voor in bossen en in de meer open gebieden met bomen.

Er worden tijdens de broedtijd vier tot zeven eieren gelegd. Deze worden 17 tot 18 dagen uitgebroed.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.90/5. From 10 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website