Vogels kijken in Thailand: Bijeneter (Merops apiaster)

Door Redactie
Geplaatst in Flora en fauna, Vogels
Tags: ,
12 september 2021

Bijeneters (Meropidae) zijn een familie van scharrelaarvogels en kent 26 soorten verdeeld over drie geslachten. Bijeneters zijn vooral fraai gekleurde, slanke en sierlijke vogels.

De vogels hebben bijna allemaal verlengde middelste staartpennen, een slanke, gebogen snavel en puntige vleugels, waardoor ze lijken op grote zwaluwen. Ze behoren echter niet tot de zangvogels. Mannetjes en vrouwtjes zijn volkomen identiek.

De Bijeneter is een zeer behendige vlieger, die ook tijdens de vlucht insecten kan pakken. In het leefgebied van de vogel is de aanwezigheid van grote prooinsecten zoals sprinkhanen, libellen en ook bijen een absolute voorwaarde.

De broedplaatsen van deze vogel bevinden zich in Thailand maar ook in het zuidwesten van Europa, in Oost- en Centraal-Europa, in Centraal- en Oost-Azië, Klein Azië en Noordwest-Afrika. In Portugal, Spanje en Bulgarije zijn grote aantallen te vinden.

Ze komen voor in open parkachtige bossen met struikgewas, weilanden en akkers met kruidenrijke randen, bosranden en andere habitats als zandafgravingen. Maar vrijwel altijd in de directe nabijheid van rivieren of plassen met steile oevers.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.95/5. From 19 votes.
Please wait...

1 reactie op “Vogels kijken in Thailand: Bijeneter (Merops apiaster)”

  1. Jacob T. Sterringa zegt op

    Volgens
    https://besgroup.org/2008/05/26/bee-eaters-of-the-thai-malaya-peninsula/
    zijn er zes soorten bijeneters in Thailand, maar geen Merops apiaster (European bee-eater).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website