De rosse dwergooruil (Otus rufescens) is een vogelsoort uit de familie van de strigidae (uilen).

Over de rosse dwerguil is niet zoveel informatie bekend. De vogel komt voor in Thailand, Maleisië, Sumatra, Java en Borneo. Zijn lengte is 15-18 cm. De vleugellengte 127-137 mm. Staartlengte 58-68 mm en het gewicht 70,5-83 gram.

Deze nachtuil wordt over het algemeen aangetroffen op lagere niveaus in het bos dan de meeste andere soorten dwergooruilen. Het geluid van de vogel is een soort “heeooh” die met tussenpozen te horen is.

De uil voedt zich met insecten, voornamelijk sprinkhanen en krekels, maar het dier eet ook krabben.

De habitat is groenblijvende laagland-, uitlopers- en submontane bossen, en ook gekapt primair en secundair bos; meestal in laaglanden, tot een hoogte van 1350 meter.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 11 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website