De grote Maina (Acridotheres grandis) is een vogelsoort uit de familie Sturnidae. Deze soort komt veel voor in China, Myanmar en Thailand.

De grote Maina is een zwarte vogel van ongeveer 25 cm en weegt 95-103 gram. De vogel heeft langwerpige veren op de kop die een frontale kuif vormen die achteruit kan gaan krullen. De veren van de kruin en nek zijn langgerekt. Het verenkleed is zwart, met wat glans op de rug en vleugels. De dekveren in basis van de vleugels wit (de vorming van witte vlek).

Het voedsel van de vogel bestaat voornamelijk uit insecten, waaronder termieten (Isoptera), en andere ongewervelde dieren. Ook zaden (rijst) en bessen worden gegeten. De Maina foerageert op de grond zoekend naar insecten die hij met zijn snavel uit de grond haalt en pikt insecten van bladeren. De vogel zie je ook in de buurt van zowel runderen als buffels, daar vangen ze insecten die voorkomen bij zoogdieren. Ze verwijderen ook insecten en teken (Ixodidae) van buffels. De vogel foerageert meestal in paren of kleine groepen.

Het broedseizoen is van april tot augustus.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 14 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website