De geelbuikmus (Passer flaveolus) is een zangvogel uit de familie van mussen (Passeridae). Deze vogel komt voor van Myanmar tot zuidelijk Vietnam.

De mus met, ook wel de Pegu-mus of de olijfrug mug genoemd, is een mus die voorkomt in Zuidoost-Azië. Het bereik strekt zich uit van Myanmar tot centraal Vietnam, en van het zuiden tot het westelijke deel van het schiereiland Maleisië.

De vogel is het vaakst gespot in Midden- en Oost-Thailand en komt ook veel voor in het grootste deel van Cambodja, inclusief Phnom Penh.

De geelbuikmus een kleurrijke en onderscheidende mus – tenminste het mannetje, dat meestal olijfgroen is met kastanjebruine rug, een geel  gezicht en voorhoofd en een zwart masker met een keelvlek in het midden.

Vrouwtjes en onvolwassen vogels zijn over het algemeen geelbruin, soms neigend naar grijs, vaak met een gelige wassing, vooral op de buik en het gezicht. Ze hebben een duidelijke wenkbrauwstreep en die zich naar achteren uitstrekt.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website