De donkere roodmus (Procarduelis nipalensis; synoniem: Carpodacus nipalensis) en in het Engels: the dark breasted Rosefinch, is een zangvogel uit de familie Fringillidae (vinkachtigen).

Het vogeltje komt voor in Bhutan, China, India, Laos, Myanmar, Nepal, Pakistan, Thailand en Vietnam. De natuurlijke habitats zijn subtropische of tropische bossen en hooggelegen struikgewas.

Deze soort telt 2 ondersoorten:

  • P. n. kangrae: komt voor in de westelijke Himalaya.
  • P. n. nipalensis: van de centrale en oostelijke Himalaya tot centraal China, noordoostelijk Myanmar en noordwestelijk Vietnam.

Helaas kon ik er verder niet veel informatie over vinden, maar misschien zijn er vogelaars onder de lezers die meer informatie hebben over dit prachtige vogeltje.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 12 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website