Voor de liefhebbers van zonnebloemen bestaat nog de mogelijkheid tot februari grote velden met zonnebloemen te zien staan in Lopburi en Saraburi. Voor een vrolijk aanblik g jen aar het Chon Sandet district in Lopburi.

In Lopburi beslaan deze velden voor de zonnebloemteelt bijna 300.000 hectare aan grootte. Omdat op verschillende tijden geplant en geoogst wordt, zijn overal wel bloeiende velden te zien.

De zonnebloem is een plant die goed groeit bij droogte. Slechts op twee uur rijden vanaf Bangkok zijn de eerste, drie meter hoge planten, te zien in het district Nong Kaem in Lopburi.

Naast de producten van deze planten worden op de boerderijen ook vele regionale producten verkocht. De entree is op de meeste boerderijen gratis. Soms wordt er voor een activiteit geld gevraagd zoals het rijden op een tractor.

Zonnebloemproducten zoals olie en zaad worden tegen een vriendelijke prijs aangeboden evenals fruit en drankjes.

Indrukwekkend is eveneens een bezoek aan Saraburi, waar kilometers lange velden te zien zijn, die voor een zomers gevoel zorgen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website