Prachtige uitgestrekte velden met zonnebloemen in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Flora en fauna
Tags: , ,
24 januari 2016

Voor de liefhebbers van zonnebloemen bestaat nog de mogelijkheid tot februari grote velden met zonnebloemen te zien staan in Lopburi en Saraburi.

In Lopburi beslaan deze velden voor de zonnebloemteelt bijna 300.000 hectare aan grootte. Omdat op verschillende tijden geplant en geoogst wordt, zijn overal wel bloeiende velden te zien.

De zonnebloem is een plant die goed groeit bij droogte. Slechts op twee uur rijden vanaf Bangkok zijn de eerste, drie meter hoge planten, te zien in het district Nong Kaem in Lopburi.

Naast de producten van deze planten worden op de boerderijen ook vele regionale producten verkocht. De entree is op de meeste boerderijen gratis. Soms wordt er voor een activiteit geld gevraagd zoals het rijden op een tractor.

Zonnebloemproducten zoals olie en zaad worden tegen een vriendelijke prijs aangeboden evenals fruit en drankjes.

Indrukwekkend is eveneens een bezoek aan Saraburi, waar kilometers lange velden te zien zijn, die voor een zomers gevoel zorgen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Prachtige uitgestrekte velden met zonnebloemen in Thailand”

  1. Mr.Bojangles zegt op

    En als je niet in Thailand woont, kun je altijd nog naar Bernsdorf in Luxemburg rijden. staan ze ook.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website