De maatregelen tegen de illegale jacht op tijgers in Thailand werpt zijn vruchten af. Het aantal tijgers in het grootste tijgerreservaat in Thailand is in de afgelopen acht jaar gegroeid, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Tussen 2006 en 2012 werden er met behulp van de automatische camera’s in het park steeds vaker tijgers gefotografeerd. Dat wijst erop dat de populatie groeiende is en dat er minder tijgers worden gedood door stropers dan in voorgaande jaren. Tot die conclusie komen Thaise onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Conservational Biology.

In het Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary leven naar schatting meer dan honderd tijgers. In de loop der jaren zijn er tweehonderd camera’s opgesteld in het gebied, die een foto maken zodra een sensor beweging in de omgeving detecteert.

De wetenschappers analyseerden met behulp van de computer alle foto’s die in de afgelopen acht jaar werden gemaakt door de apparaten. Het aantal foto’s met tijgers is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dat wijst er volgens de wetenschappers op dat de populatie significant is gegroeid. Daarmee is het Thaise tijgerreservaat uniek in Zuid-Oost Azië. In geen enkel ander gebied in de regio neemt het aantal tijgers toe.

De Thaise regering heeft veel geld uitgetrokken om de tijgers in het Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary te beschermen. Er wordt 24 uur per dag gepatrouilleerd om jagers in de kraag te vatten, die het hebben gemunt op tijgers en hun prooien.

“Die beschermingsmaatregelen betalen zich nu uit”, verklaart hoofdonderzoeker Somphot Duangchantrasiri. “We verwachten dat de tijgerpopulatie in de komende jaren nog harder zal groeien dan nu.”

Thungyai Huai Kha Khaeng bestaat uit een beschermd gebied en wildreservaat in Thailand, dat zich 600.000 hectare uitstrekt langs de grens van Myanmar. Het gebied bevindt zich in de provincies Kanchanaburi, Tak en Uthai Thani. In het gebied bevinden zich vrijwel alle bostypen van het vasteland van Zuidoost-Azië. Er leeft een zeer divers scala aan dieren, waaronder 77% van de grote zoogdieren (vooral olifanten en tijgers), 50% van de grote vogels en 33% van de gewervelde landdieren. Sinds 1991 staat het gebied ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO, samen met Thungyai Naresuan.

Bron: Nu.nl

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “‘Tijger populatie in Thais reservaat gegroeid’”

  1. Henry zegt op

    Men kan onder begeleiding vzn gidsen tot 2 weken durende trekkings doen, van Sangkla Burri tot Mae Sot.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website