Een ‘slangenfluisteraar’ in Krabi (video)

Door Redactie
Geplaatst in Flora en fauna
Tags: ,
28 februari 2020

In Thailand komen ongeveer 200 verschillende soorten slangen voor. De meeste zijn onschuldig maar er zijn zo’n 60 giftige soorten en 20 daarvan zijn levensgevaarlijk. Een beet kan eindigen met dodelijke afloop. 

Veel mensen zijn bang voor slangen, maar mocht het je gerust stellen, slangen zijn nog veel banger voor mensen. Toeristen in Thailand worden zelden of nooit gebeten. Meestal zijn boeren of landarbeiders de klos. Wel moet je altijd oppassen in het donker of in dichte begroeiing zeker als je met met blote voeten of op slippers loopt. Wanneer je per ongeluk op een slag trapt kan hij bijten. Dat is een schrikreactie want een slang zal normaal gesproken er voor kiezen om te vluchten.

In deze video zie je een slangenliefhebber die je wat meer verteld over slangen in Thailand.

Video: Een ‘slangenfluisteraar’ in Krabi (video)

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Een ‘slangenfluisteraar’ in Krabi (video)”

 1. Maryse zegt op

  Mooie reportage, sympathieke jongen, hadden we meer van die types rondlopen!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 2. Ton Uni zegt op

  Hier heb ik een verzameling van slangen die ik rond mijn huis in Bangkok’s suburbs heb gezien: https://www.antoniuniphotography.com/f517561297

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. jean H zegt op

  Mooie uiteenzetting, ik ben eerlijk gezegd doodsbang voor deze dieren, maar het is zoals met veel dingen, schrik van het onbekende. Bedankt voor deze eerlijke uiteenzetting, ik zal er zeker aan denken bij de volgende ontmoeting met dit mooie reptiel.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website