Sai Yok – ATIKAN PORNCHAIPRASIT / Shutterstock.com

Kanchanaburi, een provincie op drie uur rijden ten noorden van Bangkok, heeft een prachtige natuur met onder andere kletterende watervallen en zeldzame vogels. Dit alles te midden van de weelderige jungle die je aantreft in de nationale parken zoals het bekende Erawan en Sai Yok park. Het hart van het gebied is de beroemde Kwai rivier.

De grootste nationale parken in Kanchanaburi zijn het Erawan en Sai Yok park. De provincie biedt een rijke variëteit aan natuur zoals hoge gebergte, groene valleien en een weelderige vegetatie. Het dicht begroeide bos bedekt de grote meerderheid van de jungle.

In het gebied tref je verscholen grotten, ooit bewoond door de Neolithische mens. In de grotten kan je indrukwekkende stalagmieten en stalactieten bewonderen. Sommige grotten zijn bewoond door de zogenaamde Hommel vleermuis, de kleinste vleermuis ter wereld, die inderdaad zo groot als een hommel is. Een bekende grot is de Lawa grot, op loopafstand van het luxueuze FloatHouse resort.

Erawan

De natuurparken zijn ook de plek om te genieten van prachtige watervallen. Het meest indrukwekkend is de Erawan waterval die bestaat uit maar liefst zeven verschillende niveaus. Bereid je voor op een avontuurlijke wandeling door de jungle, met als beloning een heerlijk verkoelend bad van fris, natuurlijk water. Andere mooie watervallen zijn onder andere de Sai Yok Yai en Sai Yok Noi waterval, ideaal voor een picknick of vaartocht met een kano. Er is nog veel meer te zien, zoals de warm waterbronnen in het midden van de jungle. Vergeet dus niet om zwemkleding mee te nemen als je hier naar toe gaat.

Naast de Hommel vleermuis zijn er nog vele andere wilde dieren die in de jungle leven. Als je geluk heeft spot je misschien wel een gibbon (aap), vliegende eekhoorn, hert, serow (lijkt op een geit/antilope), adelaar, loris, koningscobra of python. Het is slechts een selectie van al het wild in deze regio. Vergeet zeker niet een verrekijker mee te nemen, er zijn veel zeldzame vogels te zien in het gebied.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website