Flora Fantasia

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Flora en fauna
Tags:
17 januari 2011

Op 20 november 2010 werd te Wang Nam Keaw de Flora Fantasia, een soort Floriade van weliswaar veel mindere omvang, voor het publiek open gesteld.

Nooit van gehoord zal menige lezer wellicht terecht opmerken en dat is niet zo vreemd want dit gehucht is niet bepaald een toeristisch oord te noemen en niet zomaar een – twee – drie te vinden, noch met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Het beschikken over eigen vervoer is welhaast een vereiste.

Ligging

Als we Bangkok als uitgangspunt nemen gaan we via de 304 in de richting van Chachoengsao naar Kabin Buri en van daar verder in de richting Nakhon Ratchasima (Korat). Ongeveer zestig kilometer vóór Korat slaan we links af naar Wang Nam Keaw, het dorp waar de bloemenpracht van de Flora Fantasia tot 28 februari is te bewonderen. Om de rijtijd een beetje in te schatten; de afstand van Kabin Buri tot het punt van bestemming bedraagt ongeveer 65 kilometer.

De bloementuin

De aanleg van een tuin en zeker van een bloementuin van deze omvang heeft tijd, heel veel tijd nodig en dat is hier duidelijk waarneembaar. Het geheel is gesitueerd op een heuvelachtig terrein. De onverharde inrit en idem parkeerterrein maken duidelijk dat alles nog zeer pril is en nog heel wat werk verzet moet worden. En aan de bewegwijzering mag men best nog wat meer aandacht gaan besteden. Ondanks de bloemenpracht doet het allemaal nog een beetje kermisachtig aan met teveel niet ter zake doende decoraties, verkoopstalletjes en eettentjes.

Het fraaiste en belangrijkste deel van de tuin wordt gevormd door een groot soort plein met de kleurenpracht van vele soorten bloemen met op de achtergrond de natuurlijke heuvels. Aan de voorzijde staat een drie verdiepinghoge stellage vanwaar men van bovenaf van een bijzonder uitzicht kan genieten. Hoe kleurrijk en mooi, toch zal de komende tijd een verdere uitbreiding van de tuin noodzakelijk zijn, want anders ben je toch te snel uitgekeken.

Voordat men kan wedijveren met bijvoorbeeld de tuinen van Nong Nouch bij Pattaya zal nog heel wat water door de Chao Phraya stromen. Toch heeft Flora Fantasia de potentie uit te groeien tot een echte bezienswaardigheid. De aanwezigheid van sponsors zoals Toyota, Canon en de benzinemaatschappij PTT getuigen van een bepaald vertrouwen in de toekomst. Zie ook: www.wangnamkeawflora.com

Khao Yai

Na het bezoek aan de Flora Fantasia is een bezoek aan het niet veraf gelegen Khao Yai National Park een goede optie. De weg er naar toe is mooi en mocht je nog een paar losse stuivers te besteden hebben dan is een overnachting in het Chateau Khaoyai iets bijzonders te noemen. Overigens zijn op de weg naar Khao Yai nog een paar aardige optrekjes te koop waarvoor je wel even minimaal zo’n twintig miljoen baht uit de broekzak moet toveren, maar daar krijg je dan ook echt iets moois voor. Kijk maar even naar de optrekjes van onder meer Toscane Valley en Montaralada. Je komt er toch langs.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Flora Fantasia”

 1. Chang Noi zegt op

  Thai houden van bloemen en die zijn er inderdaad in velen geuren & kleuren, mijner vrouw werd er helemaal hongerig van … want er zitten ook aardig wat eetbare bij.

  Maar zoals ik het heb begrepen is het een tijdelijke tentoonstelling tot en met 28 Feb. 2011. En als je gaat zou ik niet in het weekend gaan. Ten eerste omdat de toegangsprijs dan duurder is maar ten tweede omdat er dan velen Thai uit Bangkok komen (het tenslotte vlakbij Bangkok).

  En ipv naar Khao Yai te gaan zou eens moeten rond kijken in de omgeving van Wang Nam Keauw. En dan niet aan de kant van de 304 alwaar ook de bloemtjes buiten zijn gezet, maar juist aan de andere kant alwaar ook een prachtig national park is (en nog niet verpest zoals groten gedeelten van Khao Yai).

  O ja …. dat “grote plein met bloemen” moet een schilderij voorstellen (alsof een Van Gogh). Een palet van bloemen. Ik hoop overigens dat het geen tijdelijl tentoonstelling is anders zal er aardig wat rommel gaan achterblijven (toilet gebouwen, asfalt, etc.). Afval werd gelukig wel afgevoerd.

  Chang Noi

 2. Dutch zegt op

  zie ook:

  http://www.youtube.com/watch?v=7e2cf10mpsI

 3. joopthai zegt op

  Even voorstellen,
  ik ben Joop 65+ en woon ruim 15 jaar in Thailand. Eerst in Naklua (dat gisteren nog op deze blog stond) 1 jaar in soi 13 t/o de veel te jong overleden Kees Peperkamp ,bekend bij vele Nederlanders in die omgeving.
  En de laatste 14 jaar in Wang Nam Khieo.

  Wang Nam Khieo is geen dorp en helemaal geen gehucht, het is een Amphur en dat betekend District.
  Met een eigen gemeentehuis en ik schat dat de lengte ongeveer 40km. is en de breedte waarschijnlijk nog wat meer.
  Het wordt door de Thai hier liefdevol klein Zwitserland genoemd en begint (helaas) steeds meer bekendheid te krijgen van Bankokians die vroeger naar Chang Mai gingen.
  De reistijd v.a. Kabin Buri is ruim een uur omdat in die 60 km. een paar aardige bulten zitten en 2 baansweg dus moeilijk om te passeren.
  Je kunt de wielmoeren van de trucks tellen als je ze kunt inhalen.

  Joseph,
  Bedankt voor je stukje
  groet
  Joop

  • Chang Noi zegt op

   Hoewel het geen fluit uit maakt, maar om de puntjes dan toch op de i te zetten. Volgens het adres van een hotel aldaar is het niet alleen een Amphur maar ook een Tambon.

   Zoals
   781 Moo 8, Khao Phaengma, T. Wangnamkeaw,
   A. Wangnamkeaw, Nakhonratchasima 30370

   En die weg is in de afgelopen 7 jaar dat ik er kom in ieder geval aanzienlijk verbeterd en op een paar stukken na 4-baans. Maar inderdaad als het tegen zit (en je niet levensmoe bent) dan kunnen die paar stukken 2-baansweg je behoorlijk wat tijd kosten.

   Klein Zwitserland inderdaad en het is te hopen (tegen beter weten in) dat het zo blijft. Ik vond de omgeving nabij Mr. Mushroom erg mooi.

   Ook een ex-Naklua bewoner,
   Chang Noi

 4. Joseph Jongen zegt op

  Hallo Joop, Zelf woon ik in Nederland maar kom vaak in Thailand en ken het gehele land vrij redelijk. Er zijn weinig plaatsen waar ik nog niet ben geweest maar ontdek toch steeds weer leuke plekjes zoals ditmaal Flora Fantasia. Omdat het zo verloren, doch in een fraaie heuvelachtige omgeving is gesitueerd heb ik Wang Nam Khlao als een dorp en gehucht betiteld, hetgeen dus niet juist is. Dus weer iets geleerd. Bedankt daarvoor. Overigens woon je in een schitterende omgeving.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website