Zestien vragen en antwoorden over visa (follow-up 1)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Dossier, Visa, Visum Thailand
Tags: ,
23 februari 2014

Ronny Mergits beantwoordde op 13 oktober zestien vragen over visa in de posting Zestien vragen en antwoorden over visa en alles wat ermee samenhangt. Enkele lezers hadden nog aanvullende vragen. In deze follow-up de vragen en een reactie van Ronny. Het is nog steeds mogelijk op Ronny’s posting te reageren via [email protected].

Mathias Beckers
VISA bericht. Graag -reaktie- dan ook vrij schakelen. Aanmerking. je komt dus altijd over de Thaise landgrenzen binnen-lijkt me logische. Bedoeld wordt: als je over land de grens oversteek= het 15 dagen. Komt je met een vliegtuig is het 30 dagen- Staat er echter niet zo duidelijk. (Zie ook bijlage)

Beste Mathias,
Akkoord hiermee.  Ik vraag de redactie om landgrenzen of buurlanden te vervangen door “over land”. Zie ook mijn antwoorden op andere opmerking in bijlage. (Noot van de redactie: De bijlage waar Mathias en Ronny op doelen is per email naar Mathias gestuurd.)


Han Wouters
Geen commentaar op je stuk maar een complimentje. Ik heb zoveel verschillende signalen en variaties gehoord, op dit en andere fora, dat ik door de bomen het bos niet meer zag. In mijn geval ging het dan om de vraag of ik in nederland een retirementvisa moet aanvragen of dat beter in thailand kan doen als verlenging op een 3 maanden visa. Diverse verwarrende verhalen en termen gehoord maar jouw uitleg is echt duidelijk. Mijn dank hier voor.
Groet, Han Wouters

Beste Han,
Bedankt voor het compliment. Doel  van het artikel is hiermee bereikt.


Martin Schouten
Overigens staat onder punt 3 bij de posting dat in Thailand een visum alleen aangevraagd kan worden bij de immigration. Volgens mij is dit onjuist. In Thailand kan men geen visum aanvragen, maar alleen om laten zetten naar een ander soort visum, en/of verlengen.

Beste Martin
Ik ben akkoord met u. Een visum dient in eerste instantie aangevraagd te worden in een Thaise ambassade of consulaat. Echter, in bepaalde gevallen kan een visum ook aangevraagd worden in Thailand, onder andere het  Non-Immigrant OA, Visum on Arrival, etc.

Ik ken wel meerdere die bij binnenkomst hun visum aan de grens vragen maar het is de bedoeling natuurlijk dat u een visum hebt voor u Thailand binnenkomt. Dit zeggen de voorschriften ook trouwens. Daar hebt u gelijk in.

Wat het meer gekende Non-Immigrant O-A visum betreft . Dit laatste visum kan men zowel in een ambassade als in Thailand bekomen.  In Thailand kan dit alleen in een immigratiebureau en nergens anders. Wat betreft een visum omzetten – En een visum omzetten naar een ander, is een nieuw visum aanvragen natuurlijk.

General
Nationals of certain countries are required to apply for a visa only at the Royal Thai Embassy or the Royal Thai Consulate-General in the applicant’s country of residence, or at the Royal Thai Embassy which has jurisdiction over his or her country of residence.  Travellers are advised to enquire about authorised office for visa issuance at any Royal Thai Embassy or Royal Thai Consulate-General before departure.  Contact details and locations of Royal Thai Embassies and Royal Thai Consulates-General are available at 
www.mfa.go.th/web/10.php.

Non-Imigrant O-A
Applicant may submit their application at the Royal Thai embassy or Royal Thai Consulate-General in their home/residence country or at the Office of the Immigration Bureau in Thailand located onGovernment Center B, Chaengwattana Soi 7, Laksi, Bangkok 10210, Tel 0-2141-9889.

http://www.mfa.go.th/main/en/services/123/15385-Non-Immigrant-Visa-%22O-A%22-(Long-Stay).html


Gerard Kronenburg
Mijn vraag gaat over mijn visum. Ik heb een Non Immigrant ,,O,, visum met Multiple Entries. Dus na 90 dagen moet ik een Visum Run maken om de volgende 90 dagen van kracht te laten worden. Ben ik dan verplicht om met het vliegtuig naar bijv. Malaysia te gaan, omdat als ik over land met de auto naar bijv. Cambodja ga, de 90 dagen niet gelden maar de 15 dagen regeling? Ondanks mijn ,,O,, Visum Multiple Entries? Of geldt dat dan niet voor mijn Visum en mag ik wel over land gaan en blijft de 90 dagen dan wel geldig voor mij? Bij voorbaat dank voor uw medewerking/reactie.
Hoogachtend, Gerard Kronenburg (Bangkok)

Beste Gerard,
Maakt u zich geen zorgen. U zal 90 dagen krijgen. Indien u een geldig visum hebt krijgt u bij binnenkomst de verblijfsduur die van toepassing is voor dat soort visum. Op welke manier u Thailand binnenkomt maakt hier niks uit.

Dit wil zeggen
– Een tourist visum krijgt een verblijfsduur van 60 dagen
– Een Non-Immigrant O krijgt een verblijfsduur van 90 dagen.

U hoeft zich dus geen zorgen te maken. Op welke manier u ook Thailand binnenkomt, u zal uw 90 dagen ontvangen. (Zorg wel dat u binnen de geldigheidsperiode van uw visum blijft)

De 30 of 15 dagen regeling is alleen van toepassing op reizigers die Thailand binnenkomen met een  Visa Exemption dus eigenlijk zonder visum.  In dat geval is er een verschil tussen luchthaven (30 dagen) of over land (15 dagen)

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website