UITNODIGING VAN DE KVK THAILAND:

In navolging van drie succesvolle lezingen in Pattaya komt er nu ook in Bangkok een voorlichtingsuurtje over verzekeringen.

Speciaal voor Nederlanders die in Thailand wonen en problemen ondervinden om zich goed te verzekeren voor ziektekosten en andere soort verzekeringen. Nederlandse regels en wetten vervallen en/of veranderen zodra u langer dan 6 maanden in het buitenland verblijft. Veel mensen gebruiken verschillende trucjes om toch via Nederland verzekerd te blijven. Valse adressen bij zusters en broertjes enz. enz. Men vergeet vaak dat verzekeringen echt wel gaan kijken of alles klopt zodra men moet gaan betalen. Regel het dus goed en veilig adviseren wij. Het kan namelijk wel.

AA Insurance

André en Matthieu van AA Insurance Brokers Co.,Ltd. zullen u alles vertellen over de mogelijkheden die er zijn om u zelf en uw gezin wel goed en veilig te verzekeren. Veel Nederlanders zijn al via hun in dekking en hoeven zich geen zorgen meer te maken. Behalve dan dat men op tijd de premie moet betalen!

Voor alle Nederlander

Deze informele voorlichting is voor ALLE Nederlanders die in Thailand wonen of er vaak langer verblijven. Dus zeker niet alleen voor KvK Thailand leden of leden van andere clubs. KvK Thailand nodigt iedereen uit om op zijn minst iets meer te weten te komen over een en ander en daarna eens te bezien wat voor hun mogelijk is.

De gastheren Piet en Dick van de Green Parrot heten u van harte welkom. Als KvK Stamcafé opent men de deuren graag voor een initiatief om landgenoten te helpen. Dat er daarna een drankje en een hapje te koop zijn is haast vanzelfsprekend zodra het een KvK Thailand samenkomst betreft.

The Green Parrot Bar
12/14 Sukhumvit Soi 33
Bangkok 10110
Tel: 02 258 5007

Zie: www.kvkThailand.com voor meer informatie

14 reacties op “Verzekeren in Thailand: voorlichting in Bangkok”

 1. Cor Verkerk zegt op

  Ben helaas niet aanwezig tijdens deze voorlichting.
  Wel geinteresseerd om te weten wat/hoe het beste is om zich te verzekeren als je in Thailand woont ( in mijn geval gaat wonen)
  Mijn vrouw heeft nog steeds een Thaise verzekering die alles dekt en die we nooit opgezegd hebben, dus zou het alleen on mij gaan.
  Hopelijk komt er verder bericht/informatie

  Bedankt alvast

  groeten
  Cor Verkerk

  • ton kroon zegt op

   ben ook helaas niet aanwezig, wel benieuwd wat de mogelikheden zijn om je goed te verzekeren als je in Thailand (gaat) wonen.

  • ruud zegt op

   http://www.verzekereninthailand.nl/

   Ga naar bovenstaande site. Je kan daar waaschijnlijk alle gevraagde informatie krijgen. ( in het nederlands) zo niet er staan mogelijkheden op voor contact..

   Groet Ruud

 2. teun zegt op

  Cor,

  als je nog geen 61 bent dan zijn er heel goeie mogelijkheden. Ik heb BUPA. Heeft alles in het engels. dat is wel een van de absolute voorwaarden. veel thaise verzekeraars hebben polissen in het thais. zo had ik er 1 aan de deur die maximaal 7 dagen intensive care verzekerde. op mijn vraag wat er gebeurde als ik langer dan 7 dagen daar moest liggen, was het antwoord: ” dat gebeurt bijna nooit”!! dus ik denk dat er dan gewoon de stekker uitgetrokken wordt.

  Bupa vraagt premie, die vergelijkbaar is met nederland. heeft contracten met heel goede ziekenhuizen (geen gedoe met afspraken maken over tig weken en ellenlange uren wachten). gewoon binnenlopen en na ca. 1 uur (beetje afhankelijk van het medisch probleem natuurlijk) met pilletjes weer de deur uit.

  • Henk van't Slot zegt op

   Omdat ik mijn aanvraagpapieren eerlijk had ingevuld”ik heb jaren geleden medicijnen geslikt voor hooge bloeddruk” wou BUPA me wel verzekeren,met uitzondering van alles wat daar te maken mee heeft.
   Dus hersenbloeding,hartinfarct,enz enz kon ik niet voor verzekerd worden.

   • teun zegt op

    beste Henk,

    Dat is natuurlijk niet speciaal voor BUPA. Net zoiets als een poging om een brandend huis te verzekeren.

    Maar ik begrijp, dat je nu geen hoge bloeddruk meer hebt en ook geen medicijnen ertegen meer neemt. ik zou dus gewoon om een voorafgaande keuring vragen. en anders niet formeel emigreren naar Thailand.

    • Henk van't Slot zegt op

     Ik ben al jaren geleden geemigreerd naar Thailand,en ook bij BUPA verzekerd geweest,je moet toch iets hebben.
     Ben nu keurig verzekerd zonder restricties bij ACS een Fanse verzekeraar.
     Hoefde in het aanvraagformulier alleen mijn leeftijd en adres in te vullen.

 3. richard zegt op

  ik bl nu al verschikkende keren op julli nummer maar de telefoon is gesloten ik probeer het morgen wel.mijn vraag is wat kost hier en goed zorgverzekering te thailand ben 69 jaar oud en blijf hier ook wonen,ik heb een huisje in kanchanaburi en woon geregeld bij haar ouders in isaan ,kan je mijn berichten welke tijden ik uwe diensten kan bellen te bangkok
  groetjes van richard

 4. RIEKIE zegt op

  er zit een nederlans burau in hua hin
  met ziektekostenverzekeringen
  maar erg duur rond de 40.000 bath per jaar
  er is ook een andere in thailand axa
  die bieden een hele goede ziektenkostenverzekering aan
  van rond de 21.000 bath per jaar en goedkoper
  je kunt kiezen uit paketten..
  basic-classic of de luxe
  je kunt dus zelf je paket kiezen
  deze is zeer de moeite waard voor niet al te veel geld

  • Eerst even om misverstanden te voorkomen: Dat kantoor uit Hua Hin, http://www.verzekereninthailand.nl (onze handelsnaam) en Aa Insurance Hua Hin (onze company naam) zijn allemaal 1 en dezelfde partij. De voorlichting in Bangkok wordt door ons verzorgd.
   Als all round verzekeringskantoor zijn wij ons de laatste jaren steeds meer gaan specialiseren in ziektekostenverzekeringen. Hiervoor werken wij samen met een groot aantal zowel Thaise als buitenlandse (meest Europese) maatschappijen.

   Reagerend op een aantal van bovenstaande berichten:
   Er wordt gesproken over Bupa en AXA. Hoewel dit beiden internationaal werkende maatschappijen zijn, hebben we hier van doen met de Thaise onderafdelingen. Beiden bieden zowel gelimiteerde als ruim dekkende plannen aan. De gelimiteerde plannen brengen uiteraard een risico met zich mee. Worden er limieten overschreden, dan betekent dit verder zelf betalen. Maar ook de topplannen van de Thaise maatschappijen leggen het duidelijk af tegen de Europese. Niet alleen qua dekkingen, maar ook qua voorwaarden (waslijst met standaard uitsluitingen) en de manier waarop ze uitbetalen (hier proberen ze nogal eens onderuit te komen). Last but not least: Thaise maatschappijen hebben en gebruiken het recht om op individuele basis premies aan te passen.

   Is 40,000 baht per jaar duur? Voor een goede verzekering niet. We krijgen wel eens de opmerking dat het hier duurder is dan in Nederland, maar in Nederland is het niet enkel de premie voor de basisverzekering die u betaalt. Uiteindelijk gaat in NL van een modaal inkomen 25 % op aan kosten voor de gezondheidszorg.

   Wij zijn bereikbaar op ons kantoornnummer maandag t/m vrijdag van 9 tot 5. Daarnaast zijn we 24 uur per dag mobiel bereikbaar. Onze nummers zijn te vinden op http://www.verzekereninthailand.nl

   Enkel een hoge bloeddruk levert praktisch nooit meer problemen (lees uitsluitingen) op bij de Europese maatschappijen.

   Ieder plan dat levenslang vernieuwbaar is, heeft een uiterste instapleeftijd. Tot 65 zijn er nog volop mogelijkheden. Tot en met 70 wordt dit aantal beperkter, na uw 71ste verjaardag is er alleen nog maar de keuze uit een aantal Thaise maatschappijen.

   Indien u niet bij de avond aanwezig kunt zijn en meer informatie wenst over ziektekostenverzekering, kunt u ons altijd een e-mail sturen ([email protected] of [email protected]). Nadat we op deze wijze de relevante gegevens hebben verkregen, kunnen we de beste optie voor u uitkiezen. Een ziektekostenverzekering is altijd maatwerk en afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden.

   Overigens staat er ook een voorlichtingsavond in Chiang Mai op de planning. Indien u hier bij wil zijn, stuur ons dan s.v.p. een e-mail zodat we u in kennis kunnen stellen zodra het zover is.

 5. Alfred zegt op

  Volgens mij vervallen/veranderen bij een verblijf van langer dan 8 maanden de Nederlandse wetten. Weet iemand daar meer over?

 6. André Vromans zegt op

  I.v.m. privacy redenen is het altijd beter om een e-mail te versturen voor informatie naar dit adres:
  [email protected]

  Er zijn verschillende mogelijkheden voor een eventuele ziektekosten verzekering en om een voorselectie te kunnen maken graag in deze mail de volgende omstandigheden schetsen;

  de leeftijd(en) en nationaliteit(en) van de te verzekeren personen (ook een evt. Thaise partner en/of kinderen kunnen worden meeverzekerd indien de hoofdverzekerde een expat is),
  het te verwachten reisgedrag (buitenland),
  eventuele min- of meer ernstige medische klachten uit het verleden.

  Vergeet s.v.p. niet uw telefoonnummer te vermelden.

  Normaal krijgt u binnen 24 uur een antwoord

 7. Extra mededeling:

  Zoals u ziet in het artikel, is deze avond georganiseerd door de KVK Thailand. Zowel de KVK Thailand als wij ontvangen inmiddels veel reacties.
  De ruimte in de Green Parrot is echter beperkt en het zou natuurlijk jammer zijn als dadelijk blijkt dat deze ontoereikend is c.q. dat het zo druk is dat er geen enkele gelegenheid is om iedereen met persoonlijke vragen na afloop van de lezing te woord te staan.

  Vandaar het volgende dringende verzoek:
  Bent u voornemens naar de lezing te komen, stuur dan s.v.p. een mailtje naar [email protected] met uw naam en als onderwerp 6 april.

  Indien nodig zal er een (of meer) extra datum worden ingelast. U wordt dan zo spoedig mogelijk geinformeerd.

 8. Willem van Doorn zegt op

  Ik zou met deze mogelijkhgeid tot verzekeren graag in contact komen. Is er geen e-mailadres waartoe ik mij kan wenden? Of kan men mij online een invulformulier doen toekomen? Ergens gelezen -ik ben intensief en tijdrovend op speurtocht- dat ik op een Banner zou moeten klikken “op deze website”. Mag ik ook weten wat een Banner is?
  Hoogachtend, W van Doorn (alleenstaand en permanent in Thailand).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website