Het was een mooie en zeer geslaagde avond op het toch wel unieke terras aan zee van het White Sand Beach Hotel in Hua Hin.

Deze maandelijkse borrelavond viel samen met Koningsdag op 27 april en de leden van de Nederlandse Vereniging Thailand Hua Hin/Cha-am waren uitgenodigd om White Sand voor deze bijzondere dag oranje te kleuren. En dat deden ze.
Zij verschenen in fraaie en feestelijke oranje kledij! De leuke fotoreportage geeft het helder weer, met dank aan Ad en Nellie Gillese, en ook op Facebook was het Oranje Boven.

White Sand was door de staf van Huub voor deze gelegenheid in stijl aangekleed. Oranje feestballonnen bij de entree van het hotel en het terras en de palmbomen waren voorzien van reeksen ballonnen in de nationale driekleur.
Dank ook aan de White Sand staf voor de uitstekende verzorging van de drankjes en de gerechten op deze avond.

Het werd al met al een levendige en feestelijke bijeenkomst, De opkomst van de leden van de NVTHC was meer dan het afgelopen jaar het geval is geweest. Er verschenen weer nieuwe “oude bekenden” en er kwamen eveneens nieuwe leden binnen wandelen om kennis te maken met andere Nederlanders.

Het terras was gezellig vol, alle stoelen bezet, ook de stoelen van binnen kwamen buiten en zelfs waren barkrukken nodig. Er werd weer het nodige “bijgekletst” en banden aangehaald.

Er stond een stevige, maar wel aangename bries uit zee, niet zo heel erg voor de terraszitters in deze zeer warme tijd na Songkran in Thailand. Aan het begin van de avond kwam het hoogwater opzetten. Daarvoor zagen we nog een flink aantal mensen pootje baden en/of krabbetjes vangen. De vloedlijn kwam later op de avond tot aan de muur van het terras; een leuk gezicht als de golven het zeewater doen opspatten tot op de rand van waar wij zaten. De twee kleurige vissersboten op het strand gesjord, bleven met hun navigatielichten aan, aan hun ankerlijnen vast. Voor het vissen naar krabben en/of inktvis was de zee die avond te onstuimig.

Halverwege de borrelavond, toen eenieder binnen was, werd het oranjebitter (Dry Orange van De Kuyper Schiedam) rondgedeeld. Namens het bestuur, nodigde de voorzitter de leden uit om een heildronk uit te brengen op onze jarige Koning Willem-Alexander. Na het driewerf Hiep Hiep Hoera, brachten leden spontaan het eerste couplet van het Wilhelmus ten gehore. Feestelijker kon het niet. Enkele uren daarna keerde men huiswaarts. Weer een aangename ervaring rijker.

De volgende borrelavond, houden wij op woensdag 25 mei aanstaande. Gelet op het succes en ontvangen enthousiaste reacties weer in het White Sand Beach Hotel. Wij helpen u er aan herinneren!

Het bestuur,
Hans Goudriaan, Theo van der Heijde en Herman Philipsen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Verslag borrelavond NVT: Koningsdag bij White Sand Beach Hua Hin”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Hans van Mourik zegt.
  Als ik die foto,s zie en het verslag van de N.V.T zowel in Hua Hin Pataya en Bangkok.
  Leuk en gezellig.
  Ben ik wel jaloers hoor.
  En vraag me af waarom zo,n vereniging, hier in Changmai niet wil..
  Is al verschillende keren op gezet maar na een poosje ruzie en weer ontbonden.

 2. m van pelt zegt op

  ja en in UDON THANI waar ik vermoed dat er toch behoorlijk wat nederlanders.
  Wonen hoor je ook niet over een DUTCH meeting jammer!
  jammer want het zou soms wel eens leuk en leerzaam zijn .
  Om met andere te praten over ervaring op het gebied van immigratie en het om gaan in een andere cultuur.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website