Het onderzoek is bedoeld voor alle (oud) Nederlanders die buiten de landsgrenzen wonen. Doe mee en help ons een beeld te vormen, wat wij (Nederlanders in het buitenland), van de huidige nationaliteitswetgeving vinden en tevens van de in het regeerakkoord opgenomen ‘modernisering’ van de nationaliteitswetgeving.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Stichting GOED – Grenzeloos Onder Een Dak om het ‘onbewust’ verlies van het Nederlanderschap duidelijk en gedetailleerd in kaart brengen. Daarnaast wil de Stichting vaststellen wat dubbele of meervoudige nationaliteit voor Nederlanders in het
buitenland betekent, zowel in de emotionele als wel de praktische zin.De meer dan een miljoen Nederlanders in het buitenland, worden namelijk
nog wel eens vergeten, door de politiek en overheid, als het om wetswijzigingen, regelgeving, digitalisering en informatieverspreiding gaat.

Ik doe graag mee aan het onderzoek: link Stichtinggoed

1 reactie op “Uitgebreid Nationaliteitsonderzoek door Stichting GOED”

  1. RuudB zegt op

    De Stichting Goed behartigt breeduit belangen van Nederlanders in het buitenland. Voor geïnteresseerden zie: https://www.stichtinggoed.nl Het onderzoek dat de Stichting nu initieert gaat over verlies van de NL nationaliteit bv bij het aannemen van de nationaliteit van jouw woonland, resp het verlies van de NL nationaliteit als je een dubbele nationaliteit hebt en vergeet na 10 jaar je paspoort te verlengen.
    Een prima initiatief, maar voor hen die in TH wonen/leven niet aan de orde omdat de TH nationaliteit zo goed als niet bereikbaar is voor NL’ers.
    Omdat NL long stayers in TH elk jaar opnieuw bij Immigration om verlenging van hun verblijf moeten verzoeken, en bewijzen dienen aan te aanleveren waarmee dat verzoek kan worden onderbouwd, is het tevens zo goed als ondenkbaar dat een NL’er in TH per ongeluk “vergeet” zijn paspoort na 10 jaar te verlengen. TH Immigration immers zal hem/haar daar op tijd aan herinneren.
    De zorg van de Stichting Goed rondom het onbewust verlies van de NL nationaliteit is met name ingegeven door de perikelen die gaan ontstaan eind oktober as als Brexit feit is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website