Foto: NVT Bangkok

Een mooie opkomst van rond de 30 belangstellenden die afgelopen dinsdag aanwezig waren op de residentie om kennis te maken met de nieuwe bewoners: ambassadeur Remco van Wijngaarden met zijn echtgenoot Carter Duong en hun drie kinderen Ella, Lily en Cooper.

Voorzitter Bep Fleuren-Lucassen begeleidde het gesprek en de sfeer was geanimeerd. Remco en Carter vertelden dat Bangkok echt hun droombestemming was om de komende jaren te wonen en te werken.

Voor Remco zijn belangrijke speerpunten in zijn werk de contacten met de Nederlandse gemeenschap, de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Thailand verder te verbeteren en intensiveren en in het bijzonder op de onderdelen agrofood en water.

Op consulair vlak is Thailand een van de drukste posten in de wereld door het grote aantal Nederlandse vakantiegangers en Nederlanders die zich hier voor langere tijd vestigen. Dat houdt ook in dat er heel veel vragen binnenkomen en Remco is zich er terdege van bewust dat er constant moet worden opgelet dat de kwaliteit van de dienstverlening op peil blijft en indien nodig verbeterd wordt. Remco merkte hierbij op dat een mail naar de consulaire dienst vaak sneller werkt dan een vraag via sociale media.

Vanuit de aanwezigen werden een aantal algemene en persoonlijke pijnpunten ingebracht in verband met contacten met de ambassade en onderwerpen zoals verzekeringen waar veel expats tegenaan lopen.

Op cultureel niveau zullen er ook zeker weer concerten en evenementen op de residentie plaats hebben in de nabije toekomst.

De ochtend werd afgesloten met de boodschap van onze nieuwe ambassadeur dat de deur van de ambassade altijd openstaat (figuurlijk) en hij met zijn gezin uitkijkt naar een fijne en inspirerende tijd in Thailand.

Bron: Nieuwsbrief Nr. 12 NVT Bangkok

4 reacties op “Terugblik op Koffieochtend NVT en kennismaking met nieuwe ambassadeur”

 1. Rob V. zegt op

  “dat de deur van de ambassade altijd openstaat (figuurlijk) ”
  Lol, gelukkig maar want als ze dat letterlijk doen dan lopen er allerlei (ai)hia’s naar binnen, letterlijk en figuurlijk… 555

 2. henk appelman zegt op

  Good Vibes….ik ontmoette onze ambassadeur in Khon Kaen deze maand zonder mij daar echt van bewust te zijn, was ook een casual ontmoeting en ik wist niet dat we een nieuwe man in Bangkok hadden,
  Hij maakte op mij de infruk van , sterke persoonlijkheid en beleefd en aanspreekbaar man te zijn…..wie weet spreek ik hem in de nabije toekomst.

 3. niek zegt op

  De deur van de ambassade staat altijd open? Maar dat geldt dan niet voor de hele maand december, aangezien het niet mogelijk is on-line afspraken te maken.
  Bij uitzondering kon ik via email toch nog een afspraak maken in de eerste week van dec.

 4. haki zegt op

  Zoals menig TB-lezer bekend, heb ik mij het afgelopen jaar ingezet met betrekking tot de problemen met het “Statement of Insurance”. Ik mocht ook bij de bijeenkomst op de ambassade aanwezig zijn en heb de ambassadeur een brief overhandigd waarin ik op de problemen met Nederlandse zorgverzekeraaars (“Statement of Insurance”) heb gewezen. Dit in de hoop en met het verzoek, om zowel bij de Thaise instantie als in Den Haag (bij BuZa) dit nogmaals aan te halen.
  Uiteraard zijn geen toezeggingen gedaan, maar wel zou e.e.a. al in Europees verband aandacht hebben. Wat men daaruit mag opmaken, bljft in het midden, maar duidelijk is dat de kwestie nog niet is afgesloten. Zeker niet van mijn kant!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website