Verleden jaar kregen wij, als ingeschreven Belgen, wonende in Thailand, bij de Belgische ambassade te Bangkok een email bericht dat de Belgische ambassade met hun mobiele kit in januari 2023, naar Hua Hin zou komen. De voorziene datum was 27 januari. Hier konden de biometrische gegevens, nodig voor de vernieuwing van een internationaal paspoort genomen worden.

Geïnteresseerden konden vooraf intekenen en zouden, minstens twee dagen voor datum, het juiste uur en plaats van afspraak krijgen per email ontvangen. 14 dagen voor datum kreeg Lung addie reeds de afspraak: 27/1 om 09.45 uur in het Hilton Hotel te Hua Hin.

Lung addie was ruim op tijd ter plaatse. Daar de vorige afspraak niet tijdig aanwezig was kon ik om 09.30 uur reeds plaatsnemen en was er ook wat meer ruimte voor een gesprekje met de ambassade ambtenaar.

Mijn paspoort werd gevraagd en daar werd de nodige data uit gelezen en ingevoerd in de ambassade database. Vingerafdrukken, rechter en linker wijsvinger, en een digitale foto werd genomen en moest ik mijn handtekening in het daarvoor voorziene venster plaatsen. Dit alles was hooguit 10 minuutjes werk.  Tevens stond het mobiele kit in rechtstreekse verbinding met de ambassade in Bangkok en werd daar reeds gecontroleerd op eventuele fouten.

Tijdens het gesprekje, met de heel vriendelijke vrouwelijke beambte, bleek dat Thailandblog wel gevolgd wordt door de Belgische ambassade. Zij kende zelfs de namen van RonnyLatya en Lung addie: dossier Immigratie en Uitschrijven voor Belgen. Zij vond dit een heel lovenswaardige bijdrage door die mensen. Na dit heb ik me dan kenbaar gemaakt als Lung addie…. Verbazing was af te lezen….

Heel goede ervaring dus met de werking van de Belgische ambassade, echt perfect was het, totaal niets op aan te merken. Nu kan ik een nieuw paspoort, online, aanvragen zonder naar Bangkok te moeten en moet zelfs geen pasfoto afleveren daar zij de digitale foto reeds hebben.

1 reactie op “Belgische ambassade op bezoek in Hua Hin”

 1. foefie zegt op

  Ja is gewoon een super service die men ons GRATIS aanbied.
  Ook bij een bezoek aan de Ambassade is deze pre-regristratie mogelijk.
  Formulier downloaden op de website en online afspraak maken .
  En ja de medewerkers van onze ambassade zijn heel vriendelijk,beleefd en
  behulpzaam,doe zo voort ,goe bezig !! Fijne dag verder. Vrg foefie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website