Nederlandwereldwijd.nl is een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse zaken en vanaf nu de gezamenlijke website van alle Nederlandse vertegenwoordigingen wereldwijd. Hieronder vallen ambassades, consulaten en handelskantoren.

Nederlandwereldwijd.nl informeert Nederlanders die:

 • in het buitenland (willen) wonen, werken of studeren;
 • naar het buitenland (willen) reizen;
 • in of met het buitenland zaken (willen) doen.

Welke informatie vindt u op Nederlandwereldwijd.nl?

Reizen
Nederlandwereldwijd.nl informeert u over reizen in het buitenland. Bijvoorbeeld over visa, gebruiken in het buitenland en over wat u wel en niet kan meenemen op reis.

Wonen en werken
Nederlandwereldwijd.nl informeert u over wonen en werken in het buitenland. Bijvoorbeeld over hoe u in het buitenland een paspoort, ID-kaart en consulaire verklaringen aanvraagt.

Zakendoen
Ondernemers vinden bij zakendoen onder meer hun weg naar zakenpartners in het buitenland en informatie over belangenbehartiging en financieringsmogelijkheden.

Hulp bij nood
Nederlandwereldwijd.nl informeert u wat te doen in geval van nood in het buitenland.

Informatie per land of gebied
Wilt u informatie over wonen, werken, reizen, studeren en zakendoen in een specifiek land of gebied? Dan kunt een land of gebied naar keuze selecteren.

Nederlandwereldwijd.nl wordt beheerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Heeft u een vraag over de website? Dan kunt u contact opnemen met COM-online@minbuza.nl.

10 reacties op “Nieuwe overheidswebsite voor Nederlanders in het buitenland: Nederlandwereldwijd.nl”

 1. Jhon zegt op

  Goede informatie, heb je wat aan.

 2. HansS zegt op

  Helaas, Income statement alleen voor Latvia, inkomens verklaring niet vindbaar.

 3. Rudolf zegt op

  Kan iemand mij vertellen of je nu op deze website een afspraak moet maken voor een Schengenvisum bij VFS global of dat het nog mogelijk is dit te doen bij de ambassade op de website van de ambasssade? Reactie en verduidelijking van de Nederlands ambassade zou zeer welkom zijn.

  • Rob V. zegt op

   Via de Nederlandstalige site valt (nog??) niets te vinden. In het Engels wel:

   https://www.netherlandsandyou.nl/travel-and-residence/visas-for-the-netherlands/applying-for-a-short-stay-schengen-visa/thailand

   —-
   How can I make an appointment?

   The applicant has the following options:
   1.Make an appointment online with VFS Global.
   2.Contact the VFS call center at +66 (02) 118 7003, from Monday until Friday between 8.30 – 12.00 and 13.00 – 16.00 hours, except for public holidays.
   3.Make an appointment via our online appointment system to apply at the embassy in Bangkok.
   —–

   Ik zou voor optie 3 gaan.

   De website is nog niet helemaal af, zo ontbreekt nog de mededeling dat men in de regel binnen 2 weken een afspraak krijgt (moet krijgen, dit is een regel uit de Schengen Visum Code). Of wat je moet doen als je bij VFS en de ambassade een volle kalender treft (mailen naar de ambassade zou ik zeggen en uitleggen dat je niet op tijd terecht kunt en of de ambassade een oplossing heeft).

   Hier en daar is nog wel meer gesleutel nodig: typefoutjes in de checklist, bij visumleges geen melding over gratis visum voor aanvragen van EU/EER familielid visum onder Directive 2004/38 , niets over Oranje Loper concreet voor Thailand, hoe en wat omtrent legaliseren Logies/Garant formulier als je in Thailand woont etc. Zal ook deels een kwestie van wennen zijn maar ik miste de oude site wel eventjes (ook al had die ook gebreken). Een verwijzing naar de IND website voor brochures over het visum kort verblijf en dergelijke zou ook fijn zijn.

   Hopelijk sleutelen ze bij BuZa nog wat verder komt alle informatie ook in het Nederlands voor Nederlandse referenten die hun Thaise (zaken)partner, relatie, kennis etc. willen bijstaan in het visumproces. Ik weet dat de VFS site bewust niet in het Nederlands is omdat de aanvrager per definitie een Thai of andere vreemdeling is maar dat is toch een inbinding van het service niveau.

   Ik ga ze webbeheerder van de nieuwe BuZa site zeker aanschrijven met feedback.

   • Rudolf zegt op

    Hartstikke bedankt, optie 3 heb ik schijnbaar over het hoofd gezien
    Ruud

 4. Jacquess zegt op

  Beetje vreemd “Information for Dutch nationals”. Onderaan de pagina een link naar o.a. Nederlands. Maar dan kom je op een algemene pagina, niet specifiek Thailand.

 5. Jacquess zegt op

  Ik doel daarbij op https://www.netherlandsworldwide.nl/countries/thailand

 6. teun zegt op

  Weer een geval van nadenken/vooruitdenken. Geen enkele specifieke info meer te vinden over thaise situatie. Dus ook geen Inkomensverklaring meer te downloaden. En waar de mogelijk nieuwe procedure voor de Inkomensverklaring t.z.t. te vinden zal zijn? Niemand die dat weet.
  Je zal nu maar een Inkomensverklaring nodig hebben. Ben je toch mooi in de aap gelogeerd. Hulde aan BuZa!
  Lekker efficient 1 site voor alle ambassades over de hele wereld. Waarschijnlijk gaat elke Ambassade aanhangsels aan de eenheidsworst breien als zij specifieke info willen melden.

  “Hulde” voor deze sterke “verbetering” van de dienstverlening!

 7. Gringo zegt op

  Ik ga er vooralsnog van uit, dat deze nieuwe website naast de website en de Facebookpagina van de Nederlandse ambassade in Bangkok komt.

  Als dat niet zo is, is het een duidelijke verslechtering!

 8. Jacquess zegt op

  Er is via een omweg toch een Nederlandse versie van de specifiek Thaise pagina

  https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website