Van toekomstige emigranten zoekt 24% meer rust, ruimte en een natuurlijke omgeving voor de opvoeding van hun kinderen, 23% is de slechte mentaliteit in Nederland zat, 16% vertrekt door een andere baan en ook 16% om te genieten van het pensioen.

De migrantencrisis blijkt voor 13% een reden om Nederland te verlaten. Criminaliteit en filedruk spelen een kleinere rol met 5% en 3%.

Onderzoek onder 11.000 bezoekers van de komende EmigratieBeurs toont dit aan. De beurs vindt 13 en 14 februari in Expo Houten (Utrecht) plaats, en vroeg de bestellers van tickets om de reden van vertrek.

Van de totale bevolking denkt 2 tot 3% serieus na over emigreren naar het buitenland. Inmiddels emigreren circa 148.000 mensen per jaar uit Nederland, dat is 405 per dag. Dat is 41% meer dan 10 jaar geleden. (Bron: CBS, 2015).

Over het algemeen zijn emigranten positief en avontuurlijk ingesteld en op zoek naar een betere kwaliteit van leven. Echter ook negatieve externe factoren spelen een rol bij de beslissing om Nederland te verlaten.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Onrust, ruimtegebrek en mentaliteit reden voor Nederlanders om te emigeren”

 1. Mister BP zegt op

  Ach, het grijs lijkt altijd groener bij de buren! Mensen moeten doen wat ze willen. Een deel slaagt in het nieuwe land en een deel niet. Dat geldt ook voor degene die in Nederland zijn bestaan opbouwt. Als je maar gelukkig wordt.

 2. marc breugelmans zegt op

  Ik een Belg en nu anderhalf jaar wonende in Hua Hin , zeker en vast heb ik men Antwerpen niet verlaten omdat het er zo slecht was , men beweegredenen waren op pensioen en moeten toekomen met dat lagere inkomen , het klimaat en men Thaise echtgenote.
  Dat de mentaliteit in onze gewesten erop achteruit gaat is een feit maar deerde me niet , de mentaliteit van ons is nu eenmaal zo dat we graag kankeren , als ik hier andere expats tegenkom is het niet anders.
  Van het teveel aan immigranten had ik in Belgie geen last , alhoewel dat ik ook vind dat het er teveel zijn , teveel met een opdringerige cultuur.
  Men beslissing was dus zuiver geinspireerd door bovenstaande , en ik moet zeggen , ik heb er nog geen moment spijt van gehad , vorig jaar in september gingen we op vakantie naar Belgie voor drie weken , wel heel de tijd vroeg ik me af wat we er deden buiten de familie bezoeken , grauw weer speelden ons ook parten , neen hoor het leven is veel beter hier in Hua Hin en pakken goedkoper , men pensioen is hier ruimschoots genoeg , ik kan zelfs sparen en nooit of zelden grauw weer .
  Natuurlijk zijn er dingen die me storen , zoals het verkeer en de vervuiling , maar dat moet ik er maar bijnemen.

 3. John Chiang rai zegt op

  Als ik mij goed herinner hadden wij een paar weken geleden de zelfde discussie over dit thema.
  Vaak is in het nieuwe land veel anders,maar als je goed rond kijkt,en realistisch bent ,ook weinig beter.
  Om goed te functioneren en een werkelijke mening te hebben over het nieuwe land van keuze,moet men tenminste de taal machtig zijn. Mocht dit laatste niet het geval zijn,blijft veel gebaseerd op fantasie, vermoeden, en rose brillen gelaber.

 4. Jacques zegt op

  Ik vraag mij af wat het kabinet hieraan gaat doen want dit is toch geen goed rapport cijfer voor het economische klimaat in Nederland. Het zou ze aan het hart moeten gaan dat die grote groep Nederlanders niet hun oude dag willen slijten in Nederland, achter de geraniums, of wegkwijnend in een tehuis.

  Tevens toch ook zorgelijk voor ons emigranten, want die zijn vaak wel afhankelijk van uitkeringen uit Nederland en dit zou zo maar weer aanleiding kunnen zijn voor dit geweldige kabinet om nog meer te gaan korten, want de staatskas wordt er minder vol van en de kosten almaar meer met Ford Europa etc.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website