Beste Belgische lezers,

Bij deze meld ik dat bij, www.myminfin.be, de aangifte van de inkomsten 2022 online Staat. Dit voor het inkomstenjaar 2022, aanslagjaar 2023. Dit voor niet in België wonende Belgische belastingplichtigen.

Er is tot 24-10-2023 tijd de aangifte in te vullen en te versturen.

9 reacties op “Infobrief Belgen 23 09 2023: Tax on Web”

 1. Kris zegt op

  Dit is eigenlijk een overbodige vraag.

  Iemand die zijn aangifte niet online kan/wil indienen kan alles nog altijd op papier doen. Het verwondert me dat je dat niet zou weten Gerardus.

 2. Willy zegt op

  Beste Lung Addie,

  Bedankt voor jouw info.

  Ik heb spijtig genoeg niet de kennis in huis om overweg te kunnen met al die websites. Ik krijg nog altijd mijn belastingbrief met de post en doe nog alles op papier. Maar dat gaat al vele jaren goed.

  Buiten een mailtje sturen en eens iets schrijven op dit forum kan ik niet veel. Mijn leeftijd laat me niet meer toe om dat nog te veranderen.

  Willy

 3. Rudy zegt op

  Niemand betaalt graag belastingen. Online? Daar maken we graag gebruik van als het ons uitkomt. Let op: niet voor iedereen staat op hetzelfde tijdstip de aangifte voor het jaar 2022 op tax on web. En als ze er dan toch opstaat dan ging je al eerder met deze werkwijze akkoord.

 4. Pratana zegt op

  Hier een tip voor PC analfabeten:

  Je kan de belastingdienst telefonisch kontakteren en ze vullen samen met jou tijdens het gesprek de aangifte in. Hou al je nodige documenten klaar alsook je rijksregister nummer.

  Het nummer waarop dit kan:

  +32 257 257 57

 5. Pratana zegt op

  Mr Francois,mee met je tijd? Wat is voorzien voor de Belg met een thaise vrouw die geen Belgische Eid heeft / krijgt. Juist, de papieren versie. En jij nu?

  • Kris zegt op

   Pratana, je hebt je huiswerk niet goed gemaakt vriend!

   Mijn Thaise echtgenote heeft ook geen Eid meer en toch heb ik vorig jaar alles netjes online ingevuld. De oplossing daarvoor werd hier uitvoerig besproken.

 6. Patjqm zegt op

  Heb al een poging gedaan om online in te vullen maar krijg telkens foutmeldingen die nergens op slaan…heb dus mail gestuurd…

 7. haki zegt op

  Omdat ik (Nederlander) een paar jaar ook in Belgie heb gewerkt, ontvang ik ook beetje “rustpensioen” naast mijn NL “rustpensioen”,de aow. Deze Belgische inkomsten geef ik ook op aan de Nederlandse belasting omdat hierover enkel in NL, waar ik ook woon, belasting over hoeft te worden afgedragen. Dit ging tot nu toe prima. Tot ik 2 weken terug plots ook met een dikke envelope werd verrast om ook in Belgie mijn aangifte te doen. Ik schrok van de manier waarop ik aangifte zou moeten doen, schriftelijk of per internet, maar met, voor een leek als ik, een ratjetoe van codes. Totdat ik er verder in dook en zag al ergens een waarschuwing dat de belgische Dienst mogelijk foutief aan Nederlandse grenspensionades de brieven had verstuurd. De SVB (Sociale Verzekerings Bank/Bureau Belgische Zaken) werd overstelpt met telefoontjes van bezorgde, veelal oudere grenspensionades, wat ze moesten doen, want in Belgie kregen ze bij de dienst niet thuis omdat hier de lijnen overbelast waren. Achteraf bleek het dus inderdaad dat de Belgische dienst een beetje te ijverig was geweest.

  • Hub Ogg zegt op

   Wat Haki hier schrijft is juist. Als Nederlands fiscalist werd ik overstelpt door Nederlandse belastingplichtigen die een Belgisch rustpensioen ontvangen. Allen hadden het Belgisch aangifteformulier ontvangen.
   Het Belgisch rustpensioen is voor een Nederlands belastingplichtige niet belast in België.

   Ik adviseer allen die dit betreft de Belgische belastingdienst schriftelijk te informeren over deze onjuistheid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website