Het “Foreign National Information Form” blijft de gemoederen onder expats bezig houden. Dook het formulier eerst alleen in Bangkok op, nu wordt het ook in Phuket gebruikt. En de vrijblijvendheid is er van af, want men schrijft op het formulier “Providing false information to an officer, shall be punished under the Penal Code”.

Mocht je denken om in Phuket weg te komen met een weigering om dit formulier in te vullen, dan ben je verdacht: “If a foreigner doesn’t want to fill in their information by themselves, they will be questioned for our records anyway. If they don’t fill in the form, we will suspect their reason.”

Was het een storm in een glas water of toch niet? Er ontstond een flinke discussie op Thailandblog en andere expatfora over een nieuw formulier van immigration, het “Foreign National Information Form”. In dit formulier werden niet relevante prive-gegevens van expats gevraagd.  Sommigen expats waren zo boos dat ze overwogen om Thailand te verlaten, wanneer dit formulier de nieuwe standaard zou worden.

Even ter herinnering, waar gaat het om. Buitenlanders die een verlenging vragen, of de 90 dagen melding maken bij immigratie, worden gevraagd een extra formulier. Het formulier bestaat uit drie bladzijden en er wordt o.a. gevraagd welk voertuig/motorbike de buitenlander heeft, welke bankrekening(en) hij gebruikt, welke sociale media hij gebruikt, welke plaatsen hij dikwijls bezoekt (club, restaurant, shop, hospitaal of andere plaatsen), wie hij contacteert als hij problemen of hulp nodig heeft, etc…  Allemaal toch vrij persoonlijke informatie.

In eerste instantie leek de storm over te waaien. Het zou slechts om een proef gaan en alleen in Bangkok dook het formulier op. Nu is Phuket aan de buurt, wellicht volgt de rest van het land ook.

Het is geen prettige gedachte dat een militaire regering prive-gegevens verzameld van expats die in Thailand wonen. Daarnaast is de Thaise overheid ook niet altijd even zorgvuldig met de beveiliging van gevoelige informatie zoals is gebleken uit een aantal recente lekken in databases en aanvallen van hackers.

Maak jij je zorgen of haal jij je schouders op?

Bron: www.thephuketnews.com/new-personal-details-form-arrives-at-phuket-immigration

60 reacties op “Big Brother is terug: Expats in Phuket moeten “Foreign National Information Form” invullen”

 1. Tino Kuis zegt op

  Ik vind dit volkomen terecht en maak me absoluut geen zorgen. Tenslotte zijn we te gast in Thailand en moeten we doen wat de gastheer beveelt. Als het ons niet bevalt kunnen we toch altijd terugkeren naar ons vaderland?
  Bovendien heeft Prayut het beste voor met het land. Uit al zijn uitspraken blijkt dat hij gek is op buitenlanders en hun inbreng in de Thaise samenleving voortdurend prijst.
  Als je niets te verbergen hebt kun je toch alles gewoon invullen? Ik begrijp niet waar mensen zich zo druk over maken. Er zijn toch wel leukere dingen te doen in ons geliefde Thailand?

  • Khun Peter zegt op

   Tja. Je moet zo langzamerhand toch wel zorgen gaan maken over ‘overheden’ die graag alles willen weten over de (tijdelijke) burgers. Het wordt er niet leuker op in Thailand.

  • Jogchum Zwier zegt op

   Tino.
   Ook in Nederland weet de politie in welke auto je rijd. Elk voertuig heeft een kenteken-bewijs in Nederland (uitgegeven te Rijswijk), waar de kleur, merk, type van het voertuig opstaat.

   Ik heb inderdaad niks te verbergen en voel mij zo vrij als een vogeltje in dit land.

   • Tino Kuis zegt op

    Beste Jogchum,

    Het verschil is misschien dat ik veel te verbergen heb…..

    Je vergist je. De politie in Nederkand kan alleen met een duidelijke en omschreven reden, onderzoek naar een misdaad bv, gaan snuffelen in je prive gegevens. Hier ligt dat voor iedereen ter inzage. Ik heb er geen enkel vertrouwen in dat deze gegevens veilig worden opgeborgen.

    Ik weiger me als een potentiele misdadiger te laten behandelen. Maar als jij dat leuk vind, OK.

  • NicoB zegt op

   Tino maakt hier duidelijk een statement, een goed lezer valt direct op wat de bedoeling van zijn reactie is. Maar ja, begrijpelijk, Tino gaat straks terug naar NL het zal hem een zorg zijn dit nieuwe formulier, de achterblijvers moeten verder. Ik ben zo’n achterblijver en ga verder in Thailand.
   Ben benieuwd hoe vaak je dit formulier moet invullen? Elke 90 dagen bij je Adres melding, verzoek om Re-Entry permit, Jaarverlenging, etc., of dat dit eenmalig is bv. bij je eerstvolgende bezoek aan Immigration en dan misschien jaarlijks updaten.
   Beschikt iemand over het hele formulier, dan kan een compleet beeld verkregen worden?
   Kennelijk denkt en probeert men het kaf van het koren te scheiden, daar lijkt niks mis mee, maar dat zal met dit formulier niet echt lukken denk ik.
   Een teken op onze kleding dragen is niet aan de orde en is ook van een heel andere orde.
   In de toekomst zal al deze gevraagde informatie, helaas, routine worden en niet alleen in Thailand, of we dat nu leuk vinden of niet.
   Het is vrij persoonlijke informatie, zeker, maar wat maakt het uit of je noteerd dat je bij Home Pro, Global House, Tesco Lotus, etc. shopt of het kenteken geeft van de auto die je vaak gebruikt?
   Het maakt ook niet veel uit of een militaire of burgerregering deze vragen stelt, flink deel van deze informatie is al bekend bij de Thaise overheid.
   Als deze informatie gevraagd zou worden bij de aanvraag van een Visum zou ik er ook niet al te veel aandacht aan besteden.
   Elke overheidsbemoeienis is niet prettig, maar over dit formulier maak ik mij geen zorgen, haal m’n schouders op, vul het in, klaar en ga over tot de orde van de dag.
   Het wordt een volstrekt andere zaak als dit formulier aanleiding wordt voor een heksenjacht.
   NicoB

  • David H. zegt op

   Hier de link om het doc. te dwlden

   http://www.thaivisa.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=380699

   ., opmerkend dat het zelfs interactief is , maw. je kan het inneens invullen …, dus bij 90 dagen rapport online bvb
   .Ik heb de indruk dat men het nog aan het aanpassen is.
   Ik vraag me wel af indien uitgeschreven uit home country je je oud adres moet invullen , aangezien daar al andere personen wonen.
   Verder welke personen Thai of foreigner moet verwittigd ingeval van calamiteit(en)…? Ikzelf ga daar indien mij gevraagd wordt doc. in te vullen , gewoon Ambassade Belgie vermelden .

   http://www.thaivisa.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=380699

   • NicoB zegt op

    David, ik heb daar een formulier gevonden en tevens een gemodificeerd formulier met 2 pagina’s.
    Nu meen ik gelezen te hebben dat het een formulier met 3 pagina’s zou zijn, heb ik nu het juiste formulier?
    NicoB

 2. ruud zegt op

  Alle overheden verzamelen informatie.
  In Amerika zelfs over iedereen die nog nooit een voet in Amerika heeft gezet.
  Waarom zou het in Thailand anders zijn?
  De “sociale” sites en Google zijn waarschijnlijk een onuitputtelijke bron van informatie voor de geheime diensten en de overheid.
  Wat de mensen daar zelf niet op het net zetten, doet een ander wel voor ze.

  Ik heb mezelf ook op het net gevonden, omdat een of ander familielid het blijkbaar nodig vond het hele hebben en houden van zijn familie op het net te zetten.

  Leer ermee te leven.

 3. Rien van de Vorle zegt op

  Ik heb niets te verbergen maar ‘mijn eigen regering’ (ik noem ze zo omdat ze mijn pensioen uitkeren) weet ook lang niet alles van mij en een e-mail adres, post adres en telefoon nummer worden vrijblijvend gevraagd, niet verplicht.
  Ik begrijp waarom de Thaise regering meer informatie willen over de in hun land verblijvende ‘buitenlanders’ want ze zullen veel verschillende ervaringen met ‘buitenlanders’ hebben opgedaan. Ze hebben ook het recht om deze informatie te vragen en kunnen ons verplichten.
  In eerste instantie verzet ik mij altijd eerst tegen elke nieuwe verplichting die mij wordt opgelegd maar er zitten altijd 2 kanten aan. Wij moeten het ook vanuit het Thaise perspectief bekijken.
  Er verblijven heel veel verschillende soorten ‘buitenlanders’ in Thailand om heel veel verschillende redenen. Toevallig zijn wij de ‘normale’, betrouwbare, sociale gasten. Dan hebben we toch ook niets te verbergen?! en moeten we er gewoon op vertrouwen als wij ons naar behoren blijven gedragen, er ook niemand in de door ons verstrekte informatie gaat spitten.

  • Khun Peter zegt op

   Misschien een idee dat alle expats/buitenlanders in Thailand ook een teken op hun kleding gaan dragen zodat ze als zodanig herkenbaar zijn? Maak toch niks uit als je niets te verbergen hebt…..

   • erik zegt op

    We hebben dat al: een witneus en een dikke portemonnee. 🙂

   • Tom zegt op

    Zo’n teken is niet nodig, we zijn namelijk blank en worden als zodanig al als tweederangsburger bekeken en gediscrimineerd (lees: het geld uit de zakken gejaagd). Niet alleen door de overheid, maar ook door de chauvinistische en racistische Thaise bevolking zelf . Het tweede vind ik veel erger dan het eerste trouwens. Leren mee leven of elders gaan wonen. Met het formulier zelf heb ik geen enkel probleem.

    • ruud zegt op

     Vreemd genoeg heb ik die ervaring volstrekt niet met de Thai.
     Ik word door iedere Thai die in het zelfde dorp woont als ik vriendelijk begroet.
     Als ik sporadisch iets nodig heb bij de overheid, wordt ik over het algemeen netjes geholpen.
     Zelfs bij de immigratiedienst werd ik door het meisje aan de balie (niet de de immigratieofficier zelf) even tussendoor geholpen met de 90 dagen melding, omdat het melden met internet was mislukt en er een lange rij wachtenden was.

     Wat mogelijk het probleem zou kunnen zijn is dat u in een toeristengebied woont, waar veel buitenlanders komen, waarvan het gedrag in beschonken toestand wel eens minder gewaardeerd wordt.
     Bovendien trekken die plaatsen veel criminaliteit aan.
     Meestal Thai, die in hun eigen omgeving ook niet worden gewaardeerd en die daar soms door de gemeenschap zijn weggejaagd.(dat gebeurt soms: met een enkeltje Bangkok op de bus gezet door de vrijwillige politie)

     Verder heb ik de moeite genomen me verstaanbaar te maken in het Thais.
     Dat opent deuren.
     Waarom zou een Thai iemand aardig moeten vinden, die zelfs niet de moeite neemt, om te kunnen praten met een Thai en van ze verwacht dat ze maar Engels spreken in hun eigen land?

 4. rob zegt op

  Begrijp echt niet waarom Tino e.a. zo makkelijk doen over deze praktijken. Ik heb ook in principe niets te verbergen, maar….. als homo met joodse achtergrond kijk ik wel naar het verleden en vind de kortzichtigheid van mensen die alleen naar zichzelf kijken zeer beangstigend.

  • Rob V. zegt op

   Wie Tino zijn berichten een beetje volgt weet dat zijn reactie op dit stukje enige mate van sarcasme kan bevatten. En klein beetje maar hoor, zo’n 100%.

   Als de overheid toch bezig is, stap twee lijkt mij die ook voor Thai in te voeren, want daar zitten natuurlijk ook veel duistere lui tussen en de eerlijke burger heeft natuurlijk niets te verbergen. En als buitenlanders een speciale behandeling verdienen dan kunnen ze een enkelband invoeren, de kosten maal 10x door de buitenlandse gast zelf als huur betaald. Kan er alleen maar beter op worden…

  • TheoB zegt op

   Rob, volgens mij is de reaktie van Tino Kuis ironisch bedoeld.
   Als dat niet zo is, hoor ik dat graag van Tino.
   En om bij jouw geaardheid te blijven: Het gaat ze geen flikker aan. 😉

   • rob zegt op

    Jammer genoeg zijn er steeds meer mensen (schijnbaar ook onder de Thais) die zulke formulieren nodig vinden. Dat Tino Kuis daar niet onder valt, was mij niet bekend,een beetje sarcasme is prima.

 5. SOMMEIL zegt op

  Als gast zijnde heb ik er geen probleem mee.
  Mocht ik niet akkoord zijn , ga ik er niet meer naartoe.

  • Ron R zegt op

   Ik ben een paar weken geleden bij immigratie Bangkok geweest voor mijn 90 dagen velenging en heb het formulier niet gekregen of gezien.

   • MACBEE zegt op

    … ook in Pattaya wordt het (nog) niet gebruikt. Ik zie overigens niet goed hoe dat zou moeten gebeuren, want nu al, in het stille seizoen, is het kantoor barstensvol en staan de (toch meestal erg vriendelijke) ambtenaren onder grote druk. Vragen stellen aan buitenlanders over niet-ingevulde vragen betekent zeker dubbele wachttijden en overspannen ambtenaren.

    Op zich is de gevraagde informatie vooral onbenullig, en ingegeven door een typisch militair en bureaucratisch brein. De antwoorden zullen vrijwel per definitie niet compleet zijn. Voor het herkennen van ‘veiligheidsrisico’s’ bestaan andere middelen.

   • LOUISE zegt op

    HalloRon,

    5Dagen geleden ons 90 dagen geregeld (Jomtien) en niets anders ingevuld.

    verder hebben wij niets te verbergen, maar om ook nog bij te houden welk restaurant of supermarkt, dat wordt dan een bloknote op zak hebben.
    Het in de gaten willen houden wat Thailand binnenkomt, kan ik alleen maar toejuichen.
    Kan Nederland iets ván leren.

    al met al vind ik het toch een beetje benauwend, want wat verzinnen ze hierna?

    LOUISE

 6. Hendrik zegt op

  ….het is juist een kenmerk van de maffia om niet de gebaande paden te volgen dus bij uitstek zij weten om te gaan en voordeel te trekken uit dit soort dubieuze praktijken; de goedgelovige expat heeft het nakijken…

 7. theoS zegt op

  Ik heb hier hele grote problemen mee, het gaat ze geen flikker aan. Nazi praktijken. Heb de 17e mei mijn 90 dgn trek gemaakt naar Jomtien, niks geen formulier gezien. Weiger toch dit in te vullen. Stelletje zakkewassers.

 8. wibar zegt op

  Het probleem is ook hier weer dat er geen duidelijkheid is wat er met die gegevens gedaan wordt. Worden ze beveiligd opgeslagen? Voor wie zijn ze toegankelijk? Als buitenlader het land verlaat worden ze dan ook vernietigd? enfin zo kunnen we er nog wel een paar stellen. Het zo maar verzamelen zonder duidelijke aanwijzing waarvoor en hoe te gebruiken vindt ik niet goed. Het zal mij er van weerhouden me in thailand te vestigen. Ik zoek het wel over de grens in wat minder militante landen. Als Prayuth eindelijk afgezet wordt en al die idiote wetsartikelen en dit soort ongein weer verdwenen is zien we wel weer.

 9. wim zegt op

  Vorige week woensdag (18 mei) in Hat Yai (Songkhla) naar de Immigratie-Dienst geweest voor een 90-dagen melding. In Hat Yai wordt niet gevraagd om het bekritiseerde formulier en ik stond dan ook binnen 5 minuten weer buiten met een nieuw stempel van verblijf.
  Verder ben ik niet in het bezit van een auto o.i.d. en kan alleen maar melden wat mijn e-mail-adres is en waar ik regelmatig ga winkelen.
  Daar heb ik geen problemen mee.
  Bij een jaarverlenging van mijn visum, kwam de politie in Hat Yai controleren, of ik daadwerkelijk woonde op het opgegeven adres.
  Zolang je alles naar waarheid invult, hoef je ook nergens bang voor te zijn.
  Net als in Nederland geldt: wie goed doet, goed ontmoet!

 10. Mr.Bojangles zegt op

  “This form shall be used for making record of information of every alien entering and staying in the Kingdom of Thailand…”

  Oftewel, het gaat gelden voor alle toeristen.
  Nou, kon wel eens zijn dat ik niet meer terug kom in Thailand. Gaan we Cambodja maar eens verkennen.

 11. erik zegt op

  Als ik de social media zo zie vertellen wij uit onszelf veel meer dan de overheid nu vraagt.

 12. JACOB zegt op

  Gewoon invullen en je er verder niet druk over maken,woon hier in het land van mijn vrouw waar ik 18 jaar
  mee getrouwd ben,heb niets te verbergen de meeste informatie zoals bankrekeningen is toch bekend,rij met een Isuzu dat is ook bekend bij de 3 maandelijke bezoeken aan de immigratie,eten doen we in het dorp bij de lokale eetgelegenheden,dus zie het probleem niet,en al die oeverloze discussies van mensen die buiten het bezoek aan de seven eleven niets te doen hebben,helpen niet,dus gaat U voor de 90 dagen vergeet Uw pen niet,succes en een plezierig verblijf.

 13. Eduardus zegt op

  Als dit formulier ook in Udon wordt gepresenteerd, daar ga ik wel van uit, ga ik er ontspannen voor zitten en neem er de tijd voor, zonder stress, want die heb ik voor jaren achtergelaten in Nederland, het invullen stelt, denk ik niks voor, van wat ik er van weet, dan vergeleken met het aanvragen van een Thai woman visa! (married visa) dat is pas een ramp, daar heb ik al eerder over geschreven op bit blog, alleen de genen die getrouwd zijn met een Thai ´se, kunnen daar over mee praten, ik lees het graag over hun ervaringen.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Wat heeft dit formulier dan wel met het “Thai women visa” te maken ? Maar goed, het is niet omdat je getrouwd bent met een Thaise dat je verplicht bent om een “Thai women visa” aan te vragen. Als het je te veel rompslomp vindt dat neem je iets anders. Trouwens het zal op elk immigratiekantoor wel anders verlopen. Oh ja, ik ben 12 jaar officiel getrouwd met een Thaise, want dat was toch een vereiste van je om er te mogen over mee over praten

 14. Filip zegt op

  Weet er soms iemand , waar je deze formulieren kan downloaden
  Bedankt

 15. chris zegt op

  Als ik echt wat verkeerds doe in dit land moet je eens zien hoe snel de politie kan ingrijpen en alles van je weet, ZONDER dit formulier. Ik werk hier (en heb dus een jaarlijks verlengde werkvergunning), heb een visum, ben officieel getrouwd, heb twee bankrekeningen waarmee ik online bankier, heb een computer op het werk en thuis, heb een mobieltje met GPS (zodat men precies kan zien waar ik ben en was), gebruik Facebook en Messenger (zodat men weet welke sites ik bezoek en wie ik boodschappen stuur).
  Dit formulier is gewoon een lachertje want men weet alles al en veel meer (als het nodig is). Big Brother is allang overal.

  • Tino Kuis zegt op

   1 Als de overheid volgens jou alles al weet waarom moeten buitenlanders dan dit formulier invullen?

   2 Er is een groot en belangrijk verschil tussen wat ik zelf prijs wil geven aan de buitenwereld (dat moet iedereen zelf weten) en wat de overheid op straffe van….EIST dat we prijsgeven. Het is jammer dat je dat verschil niet ziet en er zo gemakkelijk overheen loopt. Ik vind het vervelend om als buitenlander als een potentiele misdadiger te worden neergezet. Want dat is de achtergrond van dit formulier.

   • chris zegt op

    Antwoorden:
    1. volstrekt overbodige bureaucratie (die ook niet overal wordt toegepast). Heb een maand na de bom in Erawan op een zaterdagmorgen de politie aan mijn deur gehad om alle papieren te controleren, Je wilt niet weten welke papieren ik in MOET vullen op de universiteit om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Worden ze gelezen? Nee. Wat gebeurt er met deze papieren? Niks.
    2. Als je online gaat en een mobieltje hebt, weet de overheid nagenoeg alles van je. Heb ik geen toestemming voor gegeven. Toen ik tijdens de bezetting van Rachaprasong door de reds in de BTS voorbijkwam kreeg ik een SMS-je van de overheid dat ik mij in verboden gebied bevond.
    3. De politie heeft hier blijkbaar nog nooit van daderprofielen gehoord. Of de echte daders zijn bij de politie bekend want werken er mee samen.

   • theoS zegt op

    @Tino Kuis,100% gelijk. Ik heb daar ook de grootste moeite mee. Ik zie dit als een progrom en denk dat het veel erger gaat worden, dan wordt het inpakken en wegwezen. Born to be Free!

 16. Hans zegt op

  Wat maken we ons nu druk om, alle info die ze vragen is toch al bekend,
  alleen het formuliertje maakt het ze wat eenvoudiger voor ze.

 17. Thallay zegt op

  ik ben beslist geen voorstander van al dat geneuzel van overheidswege in het leven van burgers. Ik moet voorzichtig zijn wat ik hier schrijf want ook Thailandblog zal wel gescreend worden. Ik weiger dan ook me te begeven op de asociale media, ik wil wel een beetje anoniem blijven.
  Over het FNIF haal ik mijn schouders op. We kunnen ertegen te hoop lopen, maar horen te realiseren dat het duidelijk is. We klagen over de corruptie hier, maar die is hier openlijk. In ons ´vader c.q. moederland´ is de corruptie vele maal hoger, maar niet openlijk en grotendeels zelfs geaccepteerd. Klaag je het aan, klokkenluiders, dan word je aangepakt en ben je verloren. In ons ´moeder cq vaderland´ heeft iedereen een burgerSERVICEnummer waarin alle persoonlijke informatie is opgeslagen, bijeen verzameld door alle informatiebronnen met elkaar te verbinden van media/telefoongebruik tot koopgedrag, van activiteiten tot politieke voorkeur. Het begon allemaal met de invoering van de postcode, die iedereen blindelings accepteerde, die via de banken werd uitgebreid tot het BsN. En iedereen accepteert dat. Dat alle dataverkeer via internet of telefoon wordt gescreend, iedereen vind het normaal, zelfs als het gebeurd door vreemde overheden.
  Thailand is er open in, ´we willen dit en dat van je weten als je te gast wilt zijn in ons land´. Een oorlogdvluchteling in ons ´vader cq moederland´ moet heel wat meer papieren zien in te vullen om als gast te worden ontvangen in een tentenkamp met meer plichten dan rechten.

 18. Rolly zegt op

  Heeft iemand een copy van deze 3 blz “foreign national information form” ?

 19. loe zegt op

  Dat hele formulier is natuurlijk weer typisch belachelijke Thaise onzin.
  Alsof ze daar de maffia mee kunnen bestrijden.
  Mensen die WEL wat te verbergen hebben, vullen natuurlijk niet de waarheid in.
  Van de ”eerlijke” mensen weten ze toch al alles.
  Wat voor auto? Wat voor brommer? Dat weten ze allemaal al.
  Ook je bankrekening is bij de overheid bekend. Zeker die van de mensen, die 800.000
  baht op de rekening moeten hebben voor een retirement visa.
  Naar welk restaurant of kroeg ik is heel belangrijk in de strijd tegen terrorisme.
  Thailand maakt zich behoorlijk belachelijk met dit formulier.

 20. Gerard zegt op

  Tino heeft makkelijk praten hij heeft al besloten om terug te keren.
  Waar het mij om gaat is wat gebeurt er met de verstrekte info.
  Nu is het makkelijk om een nieuwe email adres te creeren en verder staat alles op naam van mn vrouw incl. telefoonnr. Nu zijn we onafscheidlijk dat is een minpunt :).
  Wat de database beveiliging betreft daar geef ik geen cent voor, dat is voor mij ook reden om werkelijk niets op enige cloud te zetten. Alles van waarde is kwetsbaar heeft meen ik Lucebert ooit geschreven.
  In de wereld is een stroming gaande van ultra rechts nationalisme, zelfs de amerikanen herkennen dit nog geen eens in hun eigen tuin (Trump). Of ze herkennen het wel, maar is het de keerzijde van democratie. Daar vallen ook een(1) partij regeringen in welk land dan ook, zo ook dus in door militair geregeerde landen.
  Nu wordt er af en toe getwijfeld of ik een thai ben of niet (uiterlijk), dus de volgende stap is om mij te dwingen een teken op mijn kleding te laten dragen hopelijk wordt het de nationale vlag van afkomst.
  Het grote probleem is men kan je nu volgen zonder dat je het weet en wanneer iemand kwaad over je spreekt, dat gebeurt al gauw in dit Thailand, ben je al verdacht. Men kan je oppakken op valse voorwendselen en waar zijn je rechten dan, wel die heb je nu niet en dan ook zeker niet.
  Ik heb als achtjarige in Djakarta al wat razzia’s meegemaakt in de tijd dat Soekarno alle buitenlandse (bedrijfs) eigendommen nationaliseerde. Ze zeggen dat als je ouder bent je jeugd weer her beleeft :-).
  Ik vind het niet zo erg om geen rechten te hebben, maar ze moeten me dan ook niet lastig vallen.

 21. Paulus zegt op

  “Sommigen expats waren zo boos dat ze overwogen om Thailand te verlaten, wanneer dit formulier de nieuwe standaard zou worden”. En is dit dan mischien de bedoeling?!? Want wie denkt dat wij hier welkom zijn vergist zich deerlijk!!!!!

 22. Slagerij van Kampen zegt op

  Zo langzamerhand vraag ik mij af waarom mijn vrouw hier kon komen werken, wonen en ook nog eens een Nederlands paspoort kreeg zonder al te veel problemen. Lastige vragen formulieren krijgt zij ook niet. Gaan wij naar Thailand dan worden wij gewantrouwd, bespioneerd en er constant op gewezen dat we er te gast zijn en er niet horen. Wanneer gaan wij de Thai eens met gelijke munt terugbetalen? Geen Nederlands paspoort meer voor Thaise vrouwen, geen permanente verblijfs en/of werkvergunningen enz. In de diplomatie is het so du mir so ich dir tenslotte heel gangbaar

 23. Rien van de Vorle zegt op

  Moderator: niet chatten svp.

 24. Cees zegt op

  Heb vorige week mijn 90 dagen report gedaan in Bangkok, geen formulier?

 25. Evert van der Weide zegt op

  Ik ben blij dat ik niet meer in Thailand woon, want die voortdurende controle op verblijf in het land (wat door iedereen normaal gevonden lijkt te worden) en dan nu indiscrete vragen over zaken die tot het prive domien behoren?? Ik sluit mij aan bij Rob en Khun Peter. En Rien over het Thaise (militaire) perspectief??
  Ik woon nu in Frankrijk en daar is 1 keer per 5 jaar controle of verlenging van de verblijfsstatus, terwijl ik als Europeaan het recht heb om te verblijven.
  Ik vind Thailand een prachtig land, maar de restricties van leven in Thailand met het kopen van een woning vind ik vreselijk

 26. fred zegt op

  Neen want ik heb hier niks…..alles staat op naam van mijn vriendin…..de auto het huis de motor de condo……lekker makkelijk is dat toch zo’n Thaise vriendin….moet me geen zorgen maken ….

 27. rob zegt op

  Dat is de druppel dit wordt ons laatste bezoek aan Thailand. Het gaat ze geen moer aan wat voor sociaal media ik gebruik en waar ik wel of niet mijn biertje drink.
  Dus dag huis dag gem. €6000 die we daar gem. uitgeven wat een idioten , elk jaar dat gevecht voor een visum elk jaar weer wat nieuws zonder te melden , dus sta je daar voor joker en moet je de volgende dag weer terug. Van ellende een bureau ingeschakeld die ook vaak nog een of twee keer terug moeten.
  Het land van de glimlach waar de toeristen welkom zijn zodat je vele malen de entre prijs mag betalen die een (rijke) Thai betaald. Zelden een land mee gemaakt waar ze zo hun best doen om toeristen te weren , wel het is gelukt na 9 jaar gooien we de handdoek’.

 28. Lung addie zegt op

  Net terug van mijn 90dagen melding. Op het bureau te Chumphon niets gekregen. Zoals steeds was het er “enorm” druk.. ik was namelijk de enige bezoeker deze namiddag. Een praatje gemaakt met de officier. Ja, ze hebben die formulieren ook maar geven ze niet aan “iedereen”. Ze “kennen” hun klanten en geven het enkel aan diegenen waar ze “twijfels” over hebben. Op mijn vraag wat ermee gebeurde? NIETS was het antwoord, we moeten het zelfs niet ingeven in de computer …. Men denke er nu van wat men wil ….

  • NicoB zegt op

   Misschien dat het hoofd in Chumphon net als het hoofd in Phuket binnenkort ook vervangen wordt, de laatste informatie uit Phuket is, dat de gegevens de computer in gaan of behoren te gaan.
   Wel wat grillig dat ze in Chumphon dit formulier niet aan ” iedereen ” geven omdat ze hun klanten
   ” kennen “, dat kan een oordeel zijn zonder kennis van de of enige feiten. Als men daar dan hun klanten kent, met andere woorden weten wie goed of slecht is, waarom grijpen ze dan niet in, dan is zo’n formulier ook niet meer nodig en het kaf van het koren gescheiden.
   NicoB

 29. NicoB zegt op

  Velen laten zich negatief uit, anderen niet, sommigen dreigen Thailand te verlaten, er niet meer naar te emigreren of te bezoeken. Ben benieuwd hoeveel mensen dit daadwerkelijk doen of niet meer doen zodra de storm rondom dit formulier is gaan liggen, hoor dat dan op Thailandblog.
  Een aanwijzing of mededeling waaruit zou blijken dat er sprake van is dat de achtergrond van dit formulier is ons in Thailand verblijvenden als potentiële misdadiger neer te zetten zag ik niet.
  Of de uitwerking of het gevolg van dit alles zo zal zijn ligt in de toekomst verscholen.
  Het lijkt me meer een poging om het kaf van het koren te scheiden, of dat succesvol zal zijn zal de toekomst uitwijzen.
  Ook zal de toekomst uit moeten wijzen of er sprake gaat zijn van een heksenjacht met als doel? … alleen nog kortverblijvende buitenlanders, dus toeristen, toe te laten of te tolereren? Als deze vragen ook gesteld worden aan elke toerist, dan lijkt me dit erg onverstandig voor de verdere ontwikkeling of instandhouding van de toeristische sector.
  Het laatste woord zal er nog wel niet over gezegd zijn.
  NicoB

  • BA zegt op

   Het heeft niet zo veel zin om toeristen zo’n formulier voor te leggen omdat die in veel gevallen gewoon nog geen antwoorden hebben op de vragen.

   Als toerist krijg je nu op je Arrival card al een aantal vragen oa over je verblijf en inkomen etc.

 30. Jacques zegt op

  Zoals alles in het leven, door een ieder anders wordt beleefd, zijn nu ook de berichten hierboven weer vol van het eigen gelijk en derhalve anders gekleurd . Daar zijn we Nederlanders voor toch en voor de Belgen zal dat niet veel anders zijn, ben ik zo vrij om te denken.
  Ik weet niet of men weet dat de wereld in verandering is en er voor vele landen en mensen er reële bedreigingen zijn. Ook voor u en mijzelf is het leven anders geworden. Ik neem toch aan dat het bij de meeste mensen zo langzamerhand wel bekend is dat er lieden zijn die het niet zo nauw nemen met het lief en leed van een ander. Zoals de groep terroristen met hun aanslagen, we horen er wekelijks zo niet dagelijks over.
  Ik heb begrepen dat dit formulier met de gevraagde info meer duidelijkheid zal gaan verschaffen bij de politie en legermensen over de persoon in kwestie en een indicatie zou kunnen geven over criminele activiteiten of andere zoekmogelijkheden. Ik heb onvoldoende kennis van hoe de registratie van de gevraagde gegevens zal plaatsvinden en de uiteindelijke achterliggende gedachten en uitwerkingen.
  Er wordt wel veel met kopieën gewerkt in Thailand bij het vastleggen van gegevens, die men telkens weer dient te herhalen bij aanvragen etc. In mijn optiek is dit vaak dubbelop en onnodig. Misschien een indicatie dat de registratie wel knullig is te noemen. Overigens word ik bij mijn 90 dagen meldingen altijd vriendelijk behandeld en ook bij mijn jaarvisum ondervind ik geen problemen. Als je oprecht bent, niet met criminele zaken ophoudt en voldoet aan de voorwaarden, is verblijf hier gewoon mogelijk met alle beperkingen van dien. Die kennen we, want we zijn geen Thaise bewoners. Wij buitenlanders hebben minder rechten. Het is nu eenmaal niet Nederland of België of noem maar op. Overal is het weer anders. Bij mijn trip naar Cambodia moest ik bij de grens al mijn vingers en handpalmen laten scannen (afgeven) en met je eigen auto kom je daar als toerist niet binnen. Dat heb ik in Thailand nog niet meegemaakt, maar zal wellicht eens aan de orde zijn. Deze kenmerken hebben veel meer waarde samen met het DNA. De gegevens op het formulier zijn aan verandering onderhevig en dienen kennelijk als momentopname voor eventuele actie op hen die het behoeven. Voor sommige vragen heb ik dan ook geen begrip hoe dit deze zaak zal gaan dienen. Er van uitgaande dat altijd alles netjes zal worden vermeld door betrokkene. Van die Oeiguren wist men ook veel te weinig en we hebben gezien wat ze hebben aangericht. Je zal maar daar op het verkeerde moment hebben gestaan. In mijn optiek is het een poging om meer duidelijkheid te krijgen, maar ik denk dat het niet zo makkelijk gaat werken. Van de integere mens is er niets te vrezen. In Nederland is via gekoppelde registratiegegevens van diverse instanties al veel bekend over haar bewoners. Veel meer dan de gemiddelde burger zich gewaar is. Hier loopt men behoorlijk achter en probeert men dit op deze wijze mede invulling te geven. Het is wennen aan een wereld in verandering en dit is nog maar het begin.
  De eeuwige discussie tussen vrijheid, blijheid en controle door de grote broer die over ons waakt. Veiligheid en vrijheid kent een prijs en die moeten we betalen of we dit leuk vinden of niet.

 31. Leo zegt op

  Ik zit niet op dergelijke formuieren te wachten. Maar ik heb er niet echt problemen mee. En de Thaise overheid doet het met open vizier. Ik denk dat in alle landen overheden van hun burgers en immigranten info verzamelen. USA loopt wat dat betreft ver voorop. Maar ook in ons eigen landje weet de overheid daar wel raad mee. Maar in Nederland gaat het op de bekende gluiperige, calvinistische manier. Niet bepaald met open vizier. Als ik in Nederland mijn IB moet aangeven, staan bijna alle gegevens van mij al ingevuld. Ik bedoel maar.En als de Thaise overheid graag wil weten op welke sociale media ik te vinden ben, mij best. En ook vragen over waar ik graag winkel, uit eten ga enz. kunnen mij niet kwaad maken. Ik ben hier in Thailand om te ontstressen, niet om mij over deze futiliteiten druk te maken.

 32. Harry zegt op

  Ooit heb ik met de gedachte gespeeld om naar Thailand te verkassen,maar was toen niet in de gelegenheid.
  Tegenwoordig ben ik wel in de gelegenheid,maar verkas ECHT niet meer naar Thailand.Ondanks dat ik nog steeds een Thaise vriendin heb.
  Na ruim 30 jaar omgang met Thais ga je wel inzien wat achter de spreekwoordelijke glimlach schuilt.Uiteraard kan je niet iedereen over een kam scheren.Zeker als je ook nog redelijk de taal spreekt.
  Maar als men bejaarde mensen al in de cel gaat gooien voor een spelletje bridgen,toeristen gaat aftuigen uit verveling en zo kunnen we nog wel even doorgaan.Nu dan weer die lijsten wat ingevuld moeten worden.Dan ga je jezelf echt afvragen heb ik daar nog wat te zoeken? Volgende stap is dan een merkteken op je kleding misschien.We hebben in de geschiedenis gezien waar dat toe kan leiden….

 33. peter zegt op

  Was er al een Thaise maffia, dan loopt het land nu vol met ander maffia’s. Zoals gebleken is in Pattaya.
  Onbegrijpelijk dat daar geen daadwerkelijke acties in plaats vinden, dit te ruimen.
  Ze doen wel onderzoek, volgens documentaire, maar acties? Wellicht is dit formulier de missende link hahaha. Of zijn er te veel lege planken, welke gevuld moeten worden? Of zit de EU hier weer achter, maar mochten ze het zelf een aankleding geven. Er wordt verteld voor “National security”, omdat ze terroristen niet kunnen tracken? Duuuuh, daar ben je toch terrorist voor! De terroristen daarentegen hacken de Thaise databanken, zodat deze WEL weten wie waar woont enz. Ze hebben al 2 leaks gehad.

  The first leak exposed names and addresses of foreigners living in the southern Thailand. The second leak, which happened shortly after, revealed – among other things – names, addressed, passport and flight numbers, and most recent vaccine shots. That leak mostly affected persons originating from South American countries.

  JE zou kunnen denken, dat de Thaise burger wordt beschermd en de terroristen doelgericht de aliens kunnen aanpakken in Thaiand. Je kan data natuurlijk ook verkopen. copy paste !.
  Beter breiden ze hun IT mogelijkheden beter uit, dan hoeven ze geen papier te gebruiken en kan je alles zo linken. Gebeurt ook in Nederland ea, weet je in eerste instantie niets van totdat ze aan de deur staan.
  Big Brother, total control

 34. Rob1706 zegt op

  Even afgezien van het formulier vraag ik mij af in welk soort computerbestand men dat gaat invoeren. De 90 dagen melding via Internet lukt mij en vele anderen niet omdat men daarvoor het verouderde Internet Explorer voor gebruikt. Volgens mij gebruiken vele kantoren zelfs nog Windows XP dus houd ik mijn hart vast qua beveiliging cq. hacken.

 35. joskeshake zegt op

  Het meeste dat ze vragen hebben ze toch al reeds als je een retirement visa hebt en de rest vul je in wat je wil.

 36. janbeute zegt op

  Je zou dit formulier ook kunnen zien als een soort van ( eenmalige ) enquete .
  Waaruit de Thaise immigratie dienst straks , na een grondig en gedegen eigen onderzoek kan uitmaken , waar we het liefste fastfood eten bij de Mac Donalds of de Burgerking of Kentucky fried chicken .
  En wie kontroleert er , wat je hebt ingevult ook daadwerkelijk klopt met het ingevulde formulier.
  Komen ze dan misschien eindelijk eens een keer bij mij aan huis .
  Na al die inmiddels vele jaren hier te wonen , om te kontroleren of ik wel daadwerkelijk een oude Mitsch pickup heb zoals aangegeven op het formulier .
  Het is en blijft een luchtballon , ik slaap er tot op heden nog rustig onder .
  En dan die expats die dreigen nu weg tegaan uit Thailand naar veiliger oorden alleen al door dit formuliertje , wordt het eindelijk eens rustig met de lange Queue bij de CM immigratie .

  Jan Beute .

 37. Peter V. zegt op

  Volgens een artikel op phuketnews lijkt het formulier een hobby te zijn van 1 persoon die besloten heeft dat ‘t nuttig is..
  En, die persoon is naar Phuket ‘gepromoveerd’ en gaat daar toezien op het gebruik.
  (zie: http://www.thephuketnews.com/new-personal-details-form-arrives-at-phuket-immigration-57510.php )

  Toevallig zijn we afgelopen weekend van Phuket naar Hat Yai verhuisd, dus voorlopig vermijden we het formulier.
  Mocht ik dit formulier ook (ooit) in Hat Yai in moeten vullen zal ik informatie invullen waar men niets aan heeft, maar die wel correct is…

 38. Slagerij van Kampen zegt op

  Moderator: niet chatten svp


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website