Beste Nederlanders,

De gevolgen van de uitbraak van COVID-19 zijn veelzijdig. Op menselijk, sociaal en economisch vlak ontdekken we elke dag weer hoe verstrekkend deze pandemie ons dagelijkse leven beïnvloedt. De situatie rond COVID-19 is zowel in Nederland als in Thailand, Laos en Cambodja op dit moment ernstig, en het ziet er niet naar uit dat deze situatie op korte termijn zal verbeteren, integendeel.

Daarom hebben we met pijn in het hart moeten besluiten om de feestelijkheden in het kader van Koningsdag 2020 af te lasten. Dus onze officiële receptie voor onze zakelijke contacten en ook ons traditionele feest voor de Nederlandse gemeenschap in de tuin van de residentie en (in overleg met de NVT) de vrijmarkt zullen niet plaatsvinden. Helaas, maar de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers en van onze staf zijn te allen tijde uiteraard onze eerste prioriteit, waardoor dit besluit onvermijdelijk is. We beraden ons nog op mogelijkheden om van 27 april toch nog een bijzondere dag te maken.

Als ambassade hebben we de ambitie om de Nederlandse gemeenschap in deze moeilijke tijden zo goed mogelijk te informeren. Dat doen wij via de sociale media, via het reisadvies en via de berichten van het ministerie in Den Haag. Voor alles wat Uw eigen reisbewegingen betreft, zoals vliegtickets of boekingen bij hotels, moet u in contact treden met uw reisagent of bij de vliegmaatschappij of hotel om dit te regelen.

Het verdient verder aanbeveling om, mocht u dat nog niet gedaan hebben, u te registreren bij de berichtenservice van de ambassade. Zie bijgevoegde link: https://www.nederlandwereldwijd.nl/contact/informatieservice-buitenlandse-zaken

Daardoor ontvangt u automatisch wijzigingen in het reisadvies en kunnen wij u actief berichten sturen mocht dat noodzakelijk zijn.

Op onze Facebook pagina staan links naar engelstalige informatie van de Thaise autoriteiten en over genomen Thaise maatregelen.

Wij wensen u veel sterkte bij de moeilijke periode die we tegemoet gaan. We zullen u zo goed mogelijk op de hoogte houden van relevante ontwikkelingen rondom de COVID-19 pandemie.

Vriendelijke groet,

Kees Rade

Nederlandse Ambassadeur te Bangkok

9 reacties op “Bericht van Ambassadeur Kees Rade over COVID-19”

 1. jack zegt op

  Kees,
  Wat moeten de Nederlanders doen, die al meerdere jaren in Thailand wonen? Ik woon al meerdere jaren in Thailand en alles wat ik heb is in Thailand en in Nederland heb ik niets meer. Ik ben blij hier Thailand te wonen en wil niet meer naar Nederland. Mijn vrouw is Thais.
  Wat gaat de Thaise regering doen ? Sturen zij ons weer naar Nederland ?

  • Cornelis zegt op

   Waarom stel je die vraag aan de Nederlandse Ambassadeur?

   • Hans zegt op

    Beste jack, wat heb jij nog in Nederland te zoeken als je al meerdere jaren in Thailand woon? Je bent uitgeschreven, en in Thailand bekend als “ingezetene” met een verblijfsverlenging van een non-immigrant visum. Ik denk niet dat Rutte c.s. erop zit te wachten dat al die “uitgeschrevenen” naar Nederland terug willen. En als Thailand al die “gasten” het land uit wil, hoe gaat Thailand dat dan organiseren? Hoe lang duurt zo’n operatie wel niet. Stel er wonen 10 duizend Nederlanders in Thailand, en stel dat er 400 van hen in een vliegtuig passen? En dan al die Belgen nog? Die hebben niet eens een volwaardige regering op hen terug te willen. Plus Duitsers, Engelsen, Noren en Zweden? En nog duizenden andere nationaliteiten? Hoeveel commentaar zou Thailand aankunnen?

    • Erwin Fleur zegt op

     Beste Hans,

     Geen paniek en overdrijven.
     Thailand zal zelf zijn maarregelen gaan treffen, dit houd in dat zij ook de wereld en Europa
     zullen volgen.

     Er komt geen ‘lockdown’ in Nederland en ik verwacht dat Thailand dit ook niet zal doen.
     Ook zal Thailand niet zo maar mensen het land uitzetten.

     Met vriendelijke groet,

     Erwin

 2. Frans zegt op

  Ik heb vandaag bericht gekregen van de ambassade Bangkok dat vanaf vandaag alle Nederlandse ambassades voor bezoek/afspraken gesloten zijn tot minstens 7 April of zoveel langer als nodig.
  Dit naar aanleiding van een afspraak die ik had staan voor het regelen van een zaak via het consulaat.

  • Peterk zegt op

   Ook mijn afspraak voor een visumondersteuningsbrief op het laatste ! moment afgezegd. Bangkok immigration weigerde vandaag omzetting o-a tot een non-o via (borderrun) 30 day exemption. Ondanks bewijs van pensioen inkomsten in het afgelopen jaar stelt men nu dat zonder brief van de ambassade alleen 800.000 op de bank wordt geaccepteerd.
   Visa exstension voor weer 30 dagen( 1900 baht) is wel eenmalig mogelijk. Nog geen brief dan het land verlaten ?
   Kan de ambassade e.e.a.niet per post afhandelen ?
   Ik wil graag de stukken bij de portier inleveren en later op de dag ophalen.

   • Cornelis zegt op

    Natuurlijk kun je e.e.a. Volledig via debpost afhandelen. Zie https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/wonen-en-werken/visumondersteuningsbrief

    • Peterk zegt op

     Bedankt Cornelis voor de informatie. Heb ik duidelijk over het hoofd gezien. Een zorg minder.

    • Peterk zegt op

     Bedankt Cornelis. Ik neem aan dat de ambassade mijn aangereikte post accepteert en behandelt. Voor mij een zorg minder.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website