Vanaf heden tot aan oudejaarsavond is de rivieroevers van de Chao Phraya in Bangkok omgetoverd tot een adembenemend panorama van licht en kleur. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan “Vijit Chao Phraya 2023”, een extravagant evenement dat zich kenmerkt door spectaculaire licht- en geluidsshows, projectiemapping, vuurwerk en culturele optredens.

Deze viering, die de hele maand duurt, speelt zich elke avond af van 18.00 tot 22.00 uur, met een grootse finale op oudejaarsavond.

Hoofdlocaties langs de Chao Phraya

Dit fenomenale evenement vindt plaats op zes centrale locaties langs de rivier. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de pracht en praal bij de Rama VIII-brug en Santichaiprakarn Park, Wat Arun (ook bekend als de Tempel van de Dageraad), het moderne winkel- en entertainmentcomplex ICONSIAM, de Memorial Bridge (Phra Phutta Yodfa Bridge), en diverse kunst- en antiekgalerijen in River City Bangkok. Daarnaast zijn er ook op andere plekken dicht bij de rivier mogelijkheden om de licht- en geluidsshows te bewonderen.

Voor een optimale ervaring raden cruisemaatschappijen aan om deel te nemen aan een van de vele sightseeing tours. Deze tours bieden de unieke kans om de verbluffende lichtshows van dichtbij te ervaren, terwijl je langs de rivier vaart.

Grand finale: Amazing Thailand Countdown 2024

Het hoogtepunt van Vijit Chao Phraya 2023 zal plaatsvinden op 31 december met de Amazing Thailand Countdown 2024. Deze grootse viering wordt met name geconcentreerd rond Wat Arun, een van de meest iconische bezienswaardigheden van Bangkok.

Volgens de Toerisme Autoriteit van Thailand (TAT) is het doel van Vijit Chao Phraya om de levendige en kleurrijke sfeer van de Chao Phraya-rivier in de schijnwerpers te zetten. Tegelijkertijd stimuleert het evenement de zakelijke kansen voor rondvaartboten, dinercruises, en de horeca langs de rivier, vooral tijdens de nieuwjaarsperiode. Het evenement draagt bij aan de verrijking van de toeristische ervaring in Bangkok en benadrukt de unieke charme van de stad.

Vijit Chao Phraya 2023 belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel lokale bewoners als toeristen. Met zijn betoverende lichtshows, culturele optredens, en de prachtige achtergrond van de Chao Phraya, is dit evenement een schitterende manier om dit jaar af te sluiten en een nieuw jaar vol hoop en verwondering te verwelkomen.

2 reacties op “Vijit Chao Phraya 2023: Een schitterend spektakel van licht en kleur”

 1. vlakbijKhaoSarn zegt op

  Die Ram VIII brug-locatie is dat parkje (voor meer de helft beton, maar wel dagelijks 4-5 schoonmakers druk bezig) zijn een en hetzelfde en overbekend bij eenieder die in Banglamphu/Khao San gebied verblijft. Het program duurt al sinds 1/12 en in de weekends is er ook nog en wel geheel gratis een soort show Thaise stijl-dus vooral matayom studentes die zeker vele maanden zich enorm hebben gerepeteerd het mooi te maken.
  De show bestaat uit speciale lichteffecten die ook die brug in steeds wisselende kleuren en patronen zetten.
  Zoals ASEAN betaamt alles vooral ook heel erg geschikt voor veel selfies en op de smartfone poseren.
  Inderdaad zijn er diverse van die grote rondvaartboten, ik vermoed dat je daarop op 4-5 plekken in feite hetzelfde kan aanschouwen bij die andere bruggen.
  De normale rivierdienst/Chao Praya express houdt er tegen 19.00 mee op. Show start om 18.30 en dan elke 30 min voor 5-6 min duur.

 2. WM zegt op

  Volgende week ben ik 5 dagen in Bangkok, waar kan ik zo’n tour boeken?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website