Frans Amsterdam stuurde ons de eerste beelden van Songkran in Pattaya. Vers van de pers! 

Wil je zien hoe het er in Soi 7 aan toe ging? Bekijk dan het videoverslag van onze special reporter ter plaatse 😉

Video: Songkran in Pattaya: Walkthrough Soi 7

Bekijk hier de video, zonodig op HQ klikken voor de beste kwaliteit.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5gGYNnLQkLo&app=desktop[/youtube]

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Songkran in Pattaya: Walkthrough Soi 7 (video)”

 1. Marjan den Haan zegt op

  Happy Songkran Frans
  Vorig jaar mocht ik het voor de eerste keer meemaken in Cha-am.
  Leuk dus om het dit jaar nu op video even mee te maken. Alhoewel ik vele chagrijnige gezichten zag.
  Maar hoe heb je het “geflikt”? Met video onder een helm of zo? Knap om nog heldere beelden te krijgen.
  Compliment.

  • Fransamsterdam zegt op

   Waterdichte camera. Anders heb je een aardige schadepost.
   Alleen de beeldstabilisatie werkt wat minder goed dan op mijn gewone camera. Dat is een beetje jammer. Want je staat af en toe toch wel te shaken als er weer zo’n emmertje ijswater over je is uitgestort. En de lens heeft niet zo’n enorm zoombereik en is wat minder lichtsterk, maar dat is geen probleem voor een overzicht en als het nog licht is.
   Het is een Panasonic DMC-FT 30. Kan je ook tot 8 meter diep mee duiken en een keertje laten vallen is als het goed is ook niet meteen fataal maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Ziet eruit als een doodgewoon dingetje en koop je voor ongeveer € 160.—.
   Geen spijt van.

 2. Tukker zegt op

  Elk land zijn gebruiken en feesten heb dit 1x meegemaakt in Pattaya maar vond er geen reet aan dat gesmijt met dat water gelukkig was het s,avonds vanaf19.00 uur afgelopen . En dat een week lang vindt Thailand en Pattaya top maar Songkran hoeft voormij niet maar ja vele Thai,s die ik ken geven niks om carnaval zo heeft iedereen zijn voorkeur .

 3. Frank zegt op

  Zo leuk om het te zien. Jammer dat ik niet in de gelegenheid ben dit jaar erbij te zijn.
  Het feest van de wereld voor mij. Wat ik wel jammer vind, is dat er steeds meer met kanonnen gewerkt word en ook nog eens ijswater. Dat zou wel tandje minder kunnen. (zoals jaren geleden)

  • Fransamsterdam zegt op

   Als je met de kanonnen de blauwe Pvc pijpen bedoeld heb ik goed nieuws. De import, handel en verspreiding zijn inmiddels verboden. Er staan nogal draconische straffen op, ik geloof 5 miljoen Baht of 5 jaar gevangenis. Je ziet ze nog wel, maar stukken minder dan een paar jaar geleden.
   Dat ijswater, dat is koud. Geeft een paar seconden een schrikreactie. Het is ook wel lekker hoor.

 4. theoS zegt op

  Vroeger ging ik elk jaar met eerst mijn dochter en daarna mijn zoon, vanaf dat zij babies waren, met hun op de M/C Songkran vieren. In de jaren ’70 af en toe ook naar familie in Nakhon Sawan. Werden alle oude mensen op een rij gezet en moest je water over hun handen gieten en hun zegening vragen. Water smijten werdt op het terein van de locale tempel gedaan en er werdt toen al ijswater en witte poeder gebruikt.
  Er waren toen geen waterkanonnen en dronken Farangs die niemand ontzien. Zoals het nu is en wordt gedaan hoeft het voor mij niet meer en ik doe er ook niet meer aan mee. Wat mij wel opvalt is dat ik al;s oude man ( 80) wel ontzien wordt door de Thais maar, o wee, als er een stelletje idiote dronken Farangs staan, ben je de sigaar. Maar ja, ieder zijn meug.

 5. Björn zegt op

  Song Kran in Pattaya heeft niets te maken met het echte Song Kran in Thailand. Hopelijk brengt Prayut ook in Pattaya de realiteit terug dat Song Kran 3 dagen duurt.
  Na 1 dag heb je echt gehad met dat water. Als je wilt kun je in Pattaya elke dag een feestje vieren ,daar heb je geen 4 dagen verlenging van een oude Thaise traditie voor nodig.

  Overigens een leuk filmpje Frans!

 6. John Chiang rai zegt op

  Je hoeft geen alcohol te drinken,maar het helpt geweldig je verstand op een niveau te brengen,zodat denken steeds moeilijker wordt,en het niet meer zo opvalt waar je eigenlijk mee bezig bent.
  Het zal daarom misschien aan mij liggen,dat ik alleen om mijn vrouw plezier te doen,een halve dag mee doe met dit gekkenhuis,en daarna blij ben als we huiswaarts gaan.
  De hele familie straal bezopen achter op de pickup,niemand kan nog recht uit lopen,laat staan iets verstaanbaars zeggen,en als ze thuis komen zuipen ze nog verder,omdat niemand zijn grens kent.
  Sanoek mak maak……….zo heeft iedereen zijn lol,en kunnen blij zijn dat de hele familie nog leeft,en dat ze niet bij die over 300 doden horen die ieder jaar bij dit feest te betreuren zijn.
  Iedereen zijn lol,misschien ben ik als farang te nuchter,of niet in staat mijn verstand op het 0 Niveau te zuipen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website