Volop Kerst in Bangkok! (video)

Door Redactie
Geplaatst in Kerst
Tags: , ,
24 december 2015

Hoewel Thailand een overwegend boeddhistisch land is, gaat Kerstmis hier niet onopgemerkt voorbij. Thai zijn gek op festivals, feesten en prachtige decoraties. Daarom wordt het Kerstfeest ook uitbundig gevierd en vooral in de hoofdstad Bangkok.

Wie nu in Bangkok verblijft kan zich vergapen aan de meest spectaculaire kerstversieringen. Met name de grote winkelcentra pakken flink uit zoals je in de onderstaande video kan zien.

Kerst valt samen met het toeristische hoogseizoen in Thailand, winkelcentra en luxe hotels lijken te concurreren met elkaar om de mooiste en meest uitbundige kerstdecoraties.

Video: Volop Kerst in Bangkok

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/iFA9BRXK8qo[/youtube]

2 reacties op “Volop Kerst in Bangkok! (video)”

  1. l.lagemaat zegt op

    Wie zich in de decembermaand in Bangkok bevindt en met name in de buurt van het BTS station Phrom Phong, omgeving Sukhumvitroad 26-31 zal zich kunnen vergapen aan prachtige werken van internationale lichtkunstenaars en Thaise kunststudenten. Het gaat hierbij om grote kleurrijke kunstvoorwerpen samengebracht in een klank- en lichtspel in het thema lichtfestival “Bangkok Illuminatie 2015 “. Dit gedurende de maand december. Het EM district als het nabijgelegen Benjasiri park zal een geheel eigen sfeer en uitstraling hebben door de lichtinstallaties en de visuele kunstwerken, die in deze maand tentoongesteld zijn.

    groet,
    Lodewijk

  2. theoS zegt op

    Het Bhuddisme kent geen Kerstfeest. Het vieren daarvan bestaat hier ook niet. De Thais zijn zich van Kerstfeest bewust geworden door het massa toerisme. Toen ik hier pas kwam, zo’n 40 jr geleden, hadden hun daar geen benul van en werdt daar ook geen aandacht aan besteed, buiten misschien de Bangkok World en Post. De meeste Thais weten geen eens waar het voor staat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website