The Old Photographer / Shutterstock.com

Een van de leukste evenementen in Thailand is zeker het bloemenfestival in Chiang Mai wat ieder jaar in het eerste volledige weekend in februari wordt gehouden (onder voorbehoud van afgelasting wegens Covid maatregelen).

In het Suan Buak Hat Park wordt het Chiang Mai Flower Festival worden gehouden. Tijdens dit festival kunnen bezoekers in het Suan Buak Hat Park prachtige bloemen en planten uit Thailand bewonderen. Een van de hoogtepunten van het festival is de bloemencorso met 30 tot 40 uitbundig versierde praalwagens. Deze optocht vertrekt vanuit Nawarat Bridge en gaat langs Thapae Road, Kotchasarn Road en Changlor Road, alvorens richting Arak Road en eindigt bij Suan Buak Hat.

Andere hoogtepunten zijn verschillende wedstrijden zoals Miss Flower en Miss Flower Blooming Beauty Contest, tentoonstellingen en de verkoop van bloemen.

Het Chiang Mai Flower Festival biedt je de mogelijkheid om mooi foto’s te maken van de optocht met praalwagens en is vergelijkbaar met de bekende bloemencorso’s in Nederland. Toch is dat niet het enige wat dit weekend zo bijzonder maakt. Meerder optochten, muziekconcerten, culturele tentoonstellingen en straatmarkten vormen samen een van de meest kleurrijke en gezinsvriendelijke festivals van Thailand. Het is een feest voor iedereen en voor alle leeftijden. De toch al zo ontspannen sfeer die in het Noorden zo kenmerkend is, samen met de gezellige feeststemming maken, dat dit evenement zeker een bezoek waard is.

Om vast in de stemming te komen hieronder een paar mooie foto’s van dit geweldig leuke festival.

Rolf_52 / Shutterstock.com

 

2 reacties op “Agenda: Chiang Mai Flower festival 5-7 februari 2021”

  1. marijke. zegt op

    Een paar keer gezien zeker prachtig.Normaal zijn we de maan feb in changmai.Maar helaas deze keer niet.Hoop dat het volgend jaar weer kan.

  2. Willem zegt op

    Dit jaar geen flowerfestival vanwege covid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website