Een tijdje terug schreven wij een artikel over de bekende Thaise rum ‘Mekhong’ afkomstig van de Bangyikhan distilleerderij uit Bangkok. Mekhong rum is ook het basisingrediënt van een overheerlijke Thaise cocktail met de naam ‘Thai Sabai’.
Sabai of sabaai betekent ‘gezellig’ in het Thais, een toepasselijke omschrijving voor deze geurige en verfrissende drank. De combinatie van authentieke Thaise rum, verse limoen en Thaise basilicum is de ultieme smaak van Thailand in cocktailvorm.
Wat heb je nodig voor deze authentieke Thaise cocktail:
- 5 verse zoete Thaise basilicumblaadjes, plus 1 klein takje als garnering
- 50 ml Mekhong Thaise rum
- 20 ml suikersiroop
- 20 ml limoensap (plus een schijfje limoen voor de garnering)
- 30 ml sodawater
Bereiding van Thai Sabai
Scheur de basilicumblaadjes in grove stukjes, doe ze in een shaker en voeg dan de rum, siroop, limoensap en een wat ijsblokjes toe. Goed schudden, dan in een laag breed cocktailglas over ijs gieten en opvullen met sodawater (gebruik een cocktail zeefje). Garneer de drank met het basilicumtakje en het een limoenschijfje.
En genieten maar!
Over deze blogger
-
Bekend als Khun Peter (62), woont afwisselend in Apeldoorn en Pattaya. Al 14 jaar een relatie met Kanchana. Nog niet gepensioneerd, heb een eigen bedrijf, iets met verzekeringen. Gek op dieren, vooral honden en muziek.
Genoeg hobby's, maar helaas weinig tijd: schrijven voor Thailandblog, fitness, gezondheid en voeding, schietsport, ouwehoeren met vrienden en nog wat eigenaardigheden.
Lees hier de laatste artikelen
- Nieuws uit Thailand9 oktober 2024Veiligheidscontroles en extra bussen tijdens Nawamindra Maharaj vakantie
- Nieuws uit Thailand9 oktober 2024Overstromingswaarschuwing voor Centraal-Thailand tijdens hoge getijden
- Huizen kijken9 oktober 2024Huizen kijken in Thailand (1)
- Leven in Thailand9 oktober 2024Je maakt van alles mee in Thailand (152)
Is eigenlijk hetzelfde als een mojito alleen dan met basilicum ipv munt
Toch niet, want een Mojito wordt met echte, in een Latino land (Mexico, Brazilië,…) geproduceerde rum gemaakt.
En de Caipiriña met het goedkopere afkooksel daarvan, genaamd Cachacha.
De ‘echte’ Mojito komt uit Cuba, beroemd gemaakt door Ernest Hemingway. Het was zijn vaste drankje in de Bodeguita del Medio in Havana. Ik heb er vaak aan de bar gehangen….