Thai Sabai cocktail (foto Wikipedia)

Gisteren schreven wij een artikel over de bekende Thaise rum ‘Mekhong’ afkomstig van de Bangyikhan distilleerderij uit Bangkok. Mekhong rum is ook het basisingrediënt van een overheerlijke Thaise cocktail met de naam ‘Thai Sabai’.

Sabai of sabaai betekent ‘gezellig’ in het Thais, een toepasselijke omschrijving voor deze geurige en verfrissende drank. De combinatie van authentieke Thaise rum, verse limoen en Thaise basilicum is de ultieme smaak van Thailand in cocktailvorm.

Wat heb je nodig voor deze authentieke Thaise cocktail:

  • 5 verse zoete Thaise basilicumblaadjes, plus 1 klein takje als garnering
  • 50 ml Mekhong Thaise rum
  • 20 ml suikersiroop
  • 20 ml limoensap (plus een schijfje limoen voor de garnering)
  • 30 ml sodawater

Bereiding van Thai Sabai

Scheur de basilicumblaadjes in grove stukjes, doe ze in een shaker en voeg dan de rum, siroop, limoensap en een wat ijsblokjes toe. Goed schudden, dan in een laag breed cocktailglas over ijs gieten en opvullen met sodawater (gebruik een cocktailzeefje). Garneer de drank met het basilicumtakje en het een limoenschijfje.

En genieten maar!

1 reactie op “Thai Sabai, de ultieme smaak van Thailand in cocktailvorm”

  1. Louis zegt op

    Is eigenlijk hetzelfde als een mojito alleen dan met basilicum ipv munt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website