Hoe lekker kan een een simpele omelet zijn? Zeker een omelet in de Thaise stijl, krokant en smaakvol. Bestel in Thailand ‘Khai Jiao’ met een beetje rijst en je maag is snel en goedkoop gevuld.

De streetfood in Thailand is wereldberoemd en niet voor niets. Deze omelet werd bereid bij het BTS-station On Nut in Bangkok.

Khai jiao (ไข่เจียว) wordt aan beide kanten gebakken met veel olie, bevat gehakt en groene uien en wordt gegeten met chilisaus of ketchup. Bij deze kraam kan je zelfs kiezen uit 17 verschillende ingrediënten.

De prijs verandert afhankelijk van het aantal toppings en eieren. Prijs: 25 ~ 40 baht.

Video streetfood in Thailand: Omelet Thaise stijl (Khai jiao)

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 6 votes.
Please wait...

7 reacties op “Video streetfood in Thailand: Omelet Thaise stijl (Khai jiao)”

 1. Hans zegt op

  Smaakt als foeyonghai. . Kan ook met vis vlees of krab en de groenten meebakken met de omelet. Hans van Mourik

 2. Cornelis zegt op

  Thaise omelet met groenten en witte rijst, klein kommetje soep ernaast waarmee je de rijst wat smaak kunt geven. Ik stop er op m’n fietstochten nogal eens voor op een vast adres. 30 baht, ongelofelijk……

 3. Louis zegt op

  Erg lekker, maar moddervet. Ze gebruiken nog net geen frituurpan, maar de omelet zwemt zeer ruim in de olie. Niet aan denken en gewoon lekker eten. Mijn favoriet is met gehakt varkensvlees.

  • Teun zegt op

   De truc is daarom de olie zeer heet te laten worden (ongeveer 190 graden, tot er een rokerige walm af komt) waardoor de olie zich bijna niet aan het voedsel hecht. Bij een te lage temperatuur zuigt de olie, net als bij frituren, zich in het product en wordt dan ranzig klef.

 4. SEKE zegt op

  Inderdaad een heerlijk gerecht en heel eenvoudig zelf te bereiden.
  Mijn vrouw breidt dit gerecht vaak voor mij inderdaad met varkensgehakt.
  En om de rijst dan een beetje smaakvol te maken maakt ze die dan klaar
  met een geraspte ui en een bouillontablet. Een prima hap.

 5. Jeanine zegt op

  Ikzelf vraag altijd of ze hem in een klein beetje olie willen bakken en is dus absoluut niet vet en toch nog heel smakelijk.

 6. Johnny BG zegt op

  Hou er rekening mee dat in sommige regio’s men de naam khao jiao niet eens kent omdat ze het khai thot noemen oftewel in de olie gebakken ei.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website