Start haringseizoen 2017

Door Redactie
Geplaatst in Eten en drinken
Tags:
14 juni 2017

Vandaag gaat in Nederland het haringseizoen 2017 van start, vanaf dit moment is de Hollandse Nieuwe weer overal verkrijgbaar. En de komst van de nieuwe vangst wordt op tal van plaatsen gevierd met haringparty’s en andere evenementen, zoals Vlaggetjesdag.

Vlaggetjesdag Scheveningen vindt altijd plaats op de eerste zaterdag, volgend op de officiële start van het seizoen en wordt dit jaar feestelijk gevierd met een optreden van Jan Smit.

Veiling

Daags vóór de start van de verkoop van de nieuwe haring organiseert het Nederlands Visbureau ieder jaar de veiling van het eerste vaatje en gaat de opbrengst traditiegetrouw naar een goed doel. Onder het motto ‘echte maatjes laten liefste wensen uitkomen!’ gaat de opbrengst dit jaar naar Make-A-Wish Nederland, terwijl Wendy van Dijk de presentatie zal verzorgen als ambassadeur van dit goede doel.

De veiling van het eerste vaatje nieuwe haring op de Scheveningse visafslag heeft dinsdagmiddag een bedrag van 65.000 euro opgebracht. Een groep jonge ondernemers van visspeciaalzaak Heeren van de Vis uit Veenendaal kocht het vaatje.

Met de opbrengst ziet de stichting Make-A-Wish wel de lang gekoesterde wens in vervulling gaan van een ‘Wish-on-Wheels’. Dat is een speciale bus die is uitgerust met allerlei materialen die zintuigen activeren, zoals een waterbed, lichtjes en muziek. De bus is bedoeld om de wensen van kinderen, met een beleving jonger dan drie jaar en een levensbedreigende ziekte, te vervullen.

Wat de ondernemers gaan doen met het eerste vaatje, is nog niet bekend.

Uw redacteur gaat aan het einde van de middag naar het Leienplein in Apeldoorn waar een haringparty wordt gehouden en daar zal ik de smaak van de Hollandse Nieuwe zelf ervaren.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=gZbOSUgLoB4[/embedyt]

5 reacties op “Start haringseizoen 2017”

 1. Niek zegt op

  Voor de echte nieuwe maatjes moet je naar Nederland. Ik heb althans nog nooit de echte nieuwe in Gent gevonden, die roze moet zijn van binnen.
  Zaterdag wordt er traditiegetruow naast het stadhuis van Gent ook weer een haringparty gehouden, waar oude haring als nieuwe wordt verkocht, zoals ook op de wekelijkse Vrijdagmarkt door Zeeuwse visverkopers.

 2. doekle zegt op

  Waar zijn goede haringen in Thailand verkrijgbaar?

  • dirkdutchsnacks zegt op

   Op dinsdag 27 juni is er,alweer voor de 5 de keer,de jaarlijkse Hollandse Nieuwe Haring Party in Chiang Mai.Dit jaar op de Ratwithi Road bij de Bamboo Bar/Euro Diner.Aanvang 18.00 uur.Alle gezellige mensen
   van harte welkom.
   Dirk Dutch Snacks.

  • Henk vant Slot zegt op

   Nederlandse haring,te koop bij Tui coffee bar tegenover de parkeer garage van de Big C in Pattaya op de Klang.

 3. l.lagemaat zegt op

  Volgens Jos, de visboer, zijn de nieuwe maatjes vrijdag a.s.in zijn nieuwe zaak MAE TUI, nabij de Big C extra Pattaya Central, in Pattaya te koop.
  Ik verheug mij daarop!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website