Overal in Thailand, en zeker op de toeristische plaatsen kan je een banana-pancake eten. Een zoete verwennerij die voor je klaargemaakt wordt waar je bij staat. Voor slechts 50 baht kan jij je te buiten gaan aan deze calorieën-knaller.

De beroemde Thaise Banana pancake, die door Thais ook vaak Roti genoemd wordt, is een flinterdunne flens van deeg gevuld met gesneden bananen en vervolgens goudbruin gebakken. De dunne pannenkoek is niet rond maar vierkant. Deze wordt netjes opgevouwen en gezoet. De pannenkoek wordt naar keuze geserveerd met honing, zoete gecondenseerde melk, suiker of chocoladesaus.

Het lekkerste is als je hem direct opeet, meenemen en later oppeuzelen is iets minder smakelijk.

In de onderstaande video zie je hoe ze gemaakt worden. In een paar minuutjes klaar en smullen maar…


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

12 reacties op “Banana Pancakes: een zoete lekkernij en klaar terwijl je wacht (video)”

  1. P.G. zegt op

    Ook een van mijn lievelings streetfood, banana roti. Roti is van oudsher Arabisch/moslim oorsprong, je hebt ook een hartige (met gehakt vulling)versie daarvan, martabak. Ook in Indonesie veel gegeten.

  2. Marijke. zegt op

    Die zijn zeker lekker als ik in changmai neem ik er vaak 1 .Ik vraag me af of je ze thuis in nederland kan maken ik kom er nog niet uit wat ze als deeg gebruiken.Je ziet de bekende bolletjes deeg wat ze dan net als pizza deeg uitslaan en op de speciale plaat bakken.Het lijkt me heerlijk om thuis te doen.Wie van thaiblog heeft een recept ik hou me aanbevolen.

  3. fernand zegt op

    smaak is niet slecht,maar het deeg is witte bloem en het word gebakken met margarine.Die pot margarine staat daar op dat karretje in pakweg 30 gr C + en het smelt niet,het smelt wel op d e bakplaat die is 100grC+,maar eens in je lichaam op een temperatuur van ongeveer 36grC,denk eens goed na wat dat zootje aanricht.
    http://jessevandervelde.com/margarine-slecht-en-lijkt-het-op-plastic/

  4. TheoB zegt op

    Deze versie kende ik nog niet.
    Ik eet regelmatig de crêpe gemaakt van beslag en belegd met banaan.
    Het beslag lijkt veel op pannenkoekbeslag, wordt op een hete plaat gegoten en heel dun in een cikel uitgesmeerd met een pannenkoekspatel. Verder is de bereidingswijze hetzelfde.
    De buitenste 5 á 10 cm wordt bruin en knapperig, het centrum lichtbruin en blijft soepel. De crêpe wordt in een punt gevouwen en in een kartonpapier houder gedaan. Ziet eruit als een zak patat, maar véél lekkerder!
    Hier een video van het bakken van deze versie: https://m.youtube.com/watch?v=V3iXJBWEnFA
    Net als met pannenkoeken kun je het beleggen met alles wat je maar lekker vindt.

  5. Constantijn van Ruitenburg zegt op

    Jazeker. Om je vingers bij op te eten zo lekker….

  6. Danzig zegt op

    De roti is zeer populair in de regio waar ik woon. Een roti met banaan kost hier slechts 20 of 25 baht en er zijn nog vele andere varianten, bijvoorbeeld met Milo, met (gebakken) ei, met kip of rundvlees (มะตะบ๊ะ: martabak) of gewoon met suiker en gecondenseerde melk (ธรรมดา: thamadaa). Heerlijk als tussendoortje maar allesbehalve gezond.

  7. Henk Nijzink zegt op

    Ook koud zijn ze lekker, ik koop er regelmatig een in de avond, de koelkast in en in de morgen een lekker ontbijtje echter zonder melk of chocoladesaus oid

  8. Marijke. zegt op

    Tijdens mijn verblijf in changmai eet ik er bijna dagelijks wel 1.Ze zijn verrukelijk.Inderddaa kan je verschillende soorten krijgen.Ik kies meestal banaan ei en de zoete melk.

  9. herman buts zegt op

    Iets dat op hoge temperatuur bereid wordt is in principe altijd veilig,net zoals de streetfood die in de wok bereid wordt. De roti wordt bereid in olie op hoge temperatuur en later voegt men een beetje gee (geklaarde boter) toe om een mooie kleur te krijgen.Ik eet het regelmatig en heb er nog nooit problemen mee gehad.dus dit “zootje” richt helemaal niks aan in mijn maag.

  10. Antoon zegt op

    Tik even op google: recept Thaise roti en je vindt van alles, onder andere dit: https://toerisme-thailand.nl/recept-thaise-bananenpannenkoekjes/ of dit http://aworldoffood.nl/recept-zoete-aziatische-roti-pannenkoekjes/

  11. ThaiThai zegt op

    In de Isaan vond ik diverse kraampjes waar ze stukken door het midden gesneden banaan deden bakken in een soort deeg met iets wat lijkt op sesamzaadjes. Best knapperige buitenkant. Zal niet weten hoe het heet maar was bij dezelfde kraampjes waar je een groen rond deeg ding kon kopen

    • TheoB zegt op

      กล้วยทอด – kluay tod – gebakken banaan.
      2 Recepten als voorbeeld:
      https://thaiest.com/thai-food/recipes/thai-fried-bananas-kluay-tod
      https://tante1940reentje.com/2017/10/02/kluay-tod-thaise-gebakken-banaan/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website