Tom Yum Goong

Tom Yum Goong

De Thaise keuken is wereldberoemd en  wordt door vele toeristen en expats erg gewaardeerd. Dat is op zich al bijzonder omdat de gerechten relatief eenvoudig zijn, maar toch smaakvol. Wat is het het geheim van de Thaise keuken?

Dit mysterie is simpel te verklaren, alles draait om de juiste balans van vijf smaken: zuur, zoet, zout, bitter en pittig. Het kan zijn dat een van deze smaken de boventoon voert zoals bij Som Tam (een pittige papajasalade). Andere gerechten worden juist geserveerd met iets extra’s om de overweldigende kruidigheid iets te temperen. Tom Yum Goong, die zuur en pittig is, wordt bijvoorbeeld vaak gecombineerd met een omelet of rijst. Volgens sommigen is dit ook de reden dat rijst altijd deel uitmaakt van een Thaise maaltijd.

Naast de vele kruiden en specerijen die in Thais eten worden gebruikt, wordt vissaus vaak op dezelfde manier gebruikt als zout, omdat het de smaak enigszins verzacht. Dit betekent dat vegetariërs hier rekening mee zullen moeten houden en zorgvuldiger moeten zijn bij het kiezen van eten in Thailand.

Er is een grote verscheidenheid aan Thais eten die je kan proberen, zowel hoofdgerechten als desserts. Je kunt ook lokale gerechten uitproberen, die in elk deel van het land weer anders smaken. Noord-Thaise maaltijden worden vaak geserveerd met kleefrijst, Nam Phrik (pittige chilipasta), verse groente en soep. Het Noordoosten staat ​​bekend om hun pittige en zure gerechten en de essentiële smaakmaker Pla Ra (gefermenteerde vissaus). Het zuiden kent ook veel traditionele gerechten die bekend staan om hun kruiden en specerijen.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website