Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten zijn te vinden in de regio’s. Vandaag wederom een lekkernij uit de Thaise keuken: Pad See Ew (brede rijstnoedels met sojasaus) ผัด ซีอิ๊ว een eenvoudig maar smaakvol gerecht.

Pad See Ew, een roergebakken gerecht heeft wat Chinese invloeden. Het is behoorlijk populair en staat daarom op de kaart in veel Thaise restaurants. De naam van het gerecht vertaalt zich naar “gebakken (met) sojasaus” en lijkt sterk op de Char kway teow uit Maleisië. Pad see ew wordt normaal gesproken droog gewokt en geserveerd in een ingedikte sojasaus.

De brede rijstnoedels worden zowel bereid met een lichte sojasaus (si-io khao) als met een donkere sojasaus (si-io dam, deze is meer stroperig). Andere ingrediënten zijn knoflook, brede rijstnoedels, Chinese broccoli, ei en tofu of een of andere soort dun gesneden vlees – meestal varkensvlees, kip, rundvlees, garnalen of gemengde zeevruchten.

Pad see ew krijgt zijn kleur door de sojasaus. Een lepeltje chilivlokken en azijn maken het gerecht af.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

1 reactie op “Geheimen van de Thaise keuken: Pad See Ew (Brede rijstnoedels met sojasaus)”

  1. keespattaya zegt op

    Dit eet ik iedere vakantie toch wel een keer. Altijd met kip. De chilivlokken horen er voor mij absoluut bij. Net zoals op de Phat Thai. De suiker die er ook altijd bijstaat laat ik maar ongebruikt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website