Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten zijn te vinden in de regio’s. Een voorbeeld daarvan is dit gerecht uit de Isaan: Nam Tok Moo (gegrild varkensvlees met dressing) น้ำตก หมู

Dit populaire en smaakvolle gerecht uit de Isaan, bestaat uit sappig gegrild varkensvlees, wat in plakjes wordt gesneden en wordt geserveerd met kleefrijst, uien en pepers. De smaak wordt verfijnd met een bijzondere dressing. Nam Tok Moo (de letterlijke vertaling is: waterval varkensvlees) komt ook voor in de Laotiaanse keuken.

Zoals gezegd is het vooral de bijzondere “dressing” van dit gerecht die de typische intense smaak bepaald. Het bestaat uit gemalen gebrande rijst, gemalen gedroogde chilipeper, vissaus, limoensap, sjalotjes en blaadjes mint. Het kan ook lente-uitjes bevatten.

Nam Tok Moo wordt traditioneel gegeten met kleefrijst en rauwe groenten zoals thua fak yao (tuinbonen) en kalam pli (kool).

Wederom een feest van smaakgenot.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 7 votes.
Please wait...

2 reacties op “Geheimen van de Thaise keuken: Nam Tok Moo (gegrild varkensvlees met dressing)”

  1. klaas zegt op

    Eet ik bijna elke dag. Super lekker.

  2. Bert zegt op

    Heerlijk,
    ik maak het regelmatig in Nederland.
    Weer zo”n mooie combi van zout, zuur en pittig.
    En…., inderdaad met kleefrijst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website