Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten zijn te vinden in de regio’s. Vandaag is dat het visgerecht: Miang Pla Too (groenten, noedels en gebakken makreel) เมี่ยง ปลา ทู

Deze lekkernij bestaat uit gebakken of gefrituurde makreel, gefermenteerde rijstnoedels met khanom jeen, slabladeren, kruiden en een bakje speciale chilisaus. Miang pla is dan ook een spectaculair Thais gerecht die langzaam en zorgvuldig gegeten moet worden: je begint met stuk sla, dat vul je met rijstnoedels, kruiden en een stukje vis. Dat pakketje dip je in de chilisaus, stop je in je mond en ervaar de bijzondere smaaksensatie!

Je kan het pakketje zelf samenstellen met andere ingrediënten zoals sjalotjes en geroosterde pinda’s.

De smaak van Miang Pla Too  is licht, fris en kruidig. Een heerlijk licht verteerbaar gerecht voor in de zomer of op een warme dag. Ga je picknicken, dan is Miang Pla Too een goede keuze. Als je niet van makreel houdt, kan je natuurlijk andere soorten vis gebruiken.

Vooral de saus is belangrijk voor de smaak. Hiervoor gebruikt men knoflook, Thaise pepers, koriander, vissaus, palmsuiker en limoensap.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

2 reacties op “Geheimen van de Thaise keuken: Miang Pla Too (groenten, noedels en gebakken makreel)”

  1. Marijke Bakker zegt op

    Wat mis ik Thailand toch

  2. Henk zegt op

    Vind dit heerlijk.

    Mijn Thaise vrouw maakt er vaak een variatie op met bv gestoomde zeebaars, Mosselen en/of venus schelpen.
    Eerlijk,heerlijk genieten:))


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website