Het gerecht Kuy Teaow Tom Yum (zoetzure noedelsoep) ก๋วยเตี๋ยว ต้มยำ is niet echt een geheim want dit gerecht is overal in Thailand gemakkelijk te krijgen, vooral omdat het populair is bij Thai, expats en toeristen. Juist daarom mag het niet ontbreken in deze serie.

Deze smaakvolle noedelsoep is verkrijgbaar op bijna elke hoek van Bangkok en wordt geserveerd in restaurants, achter op motorfietsen of bij geïmproviseerde stalletjes.

Bij Kuy Teaow Tom Yum gaat het vooral om de bouillon, dat is de basis voor de smaak. De ingrediënten in de soep bestaan onder andere uit eiernoedels, taugé, lente-ui, gesnipperde kousenband, varkensvlees, ei, knoflook, koriander, limoensap en geroosterde pinda’s.

De heerlijke smaak van Kuay-Teow-Tom-Yum komt door de accenten van de verschillende smaken; zuur, zout, zoet en pittig. Je kan de soep zelf nog naar je eigen voorkeur op smaak brengen met chilipoeder/chilivlokken, azijn of limoensap, vissaus en suiker.

Rating: 4.50/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website