De Thaise keuken kent een variëteit aan exotische gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Sommige van deze heerlijkheden zijn in de regio’s te vinden. Vandaag Kung phao, heerlijk gegrilde garnalen met nam chim.

Waar je in Thailand ook komt garnalen staan meestal wel op het menu, zeker in de toeristische kustplaatsen zoals Pattaya, Phuket en Hua Hin. Even op de BBQ en smullen maar.

Gegrilde garnalen worden normaal gesproken geserveerd met een Nam chim, een pittige dipsaus, gemaakt van knoflook, groene chilipepers, suiker, vissaus en limoensap.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.75/5. From 8 votes.
Please wait...

3 reacties op “Geheimen van de Thaise keuken: Kung phao (gegrilde garnalen)”

 1. Zwarte jef zegt op

  Heerlijk!!! Maar tegenwoordig wel aan de dure kant. Ook in het binnenland nog steeds niet aan te raden om te consumeren. Sommige thai vegen hun voeten aan het niet doorbreken van de koude keten.

  • jasper zegt op

   Wat is duur.Ik zie kleine visserbootjes terug komen in Trat met de hele opbrengst, misschien 40 a 50 grotere garnalen na een hele nacht vissen. Oma zit op een hoekje van de markt , en ik koop 6, 700 gram van haar voor 10 euro. Dwz 3 of 4 grote jongens, een hele maaltijd thuis.
   Maar voor die pakweg 100-200 euro is haar familie de hele nacht in touw geweest, en dan moeten de dieselkosten er nog van af.

 2. Guy zegt op

  Wie in Thailand wil leven of op vakantie gaan dient in eerste instantie de Thaise gebruiken te respecteren.

  De zogenaamde ”koude keten” is een Europees begrip, sinds eeuwen nooit toegepast omdat de mogelijkheden er niet overal voor handen waren en nog niet overal zijn in deze tropische landen..

  De prijs op zich is mijns inziens ook niet overdreven duur.
  Lekker zijn dien dingetjes zeker wel.

  Al bij al genomen kan je lekker eten, de lokale bevolking steunen en toch nog een schappelijke prijs ervoor betalen.

  Dat is alweer mijn persoonlijke mening – niet iedereen hoeft die te volgen. Nadenken kan en mag zeker.

  Grtn
  Guy


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website