Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten zijn te vinden in de regio’s. Een voorbeeld daarvan is het gerecht: Khao Kha Moo (Varkensvlees met sojasaus) ข้าว ขา หมู

Khao Kha Moo is het favoriete gerecht van veel Thai uit de Isaan en vooral bij kinderen vanwege de zoetzoute smaak. Het is eenvoudig maar daarom niet minder smakelijk. Een ander voordeel is dat je dit vleesgerecht overal in Thailand bij straatstalletjes kan kopen. Ook in iedere foodcourt verkrijgbaar.

Khao Kha Moo is een stoofpotje van varkensvlees met rijst. Het varkensvlees wordt urenlang gekookt in een aromatische mix van sojasaus, suiker, kaneel en andere kruiden, totdat het vlees lekker mals is. Je eet het gerecht met geurige jasmijnrijst, een gekookt ei en wat stukjes komkommer of augurk. De Khao Kha Moo wordt voor het opdienen besprenkeld met de varkensbouillon waarin het gekookt is. Meestal wordt het gerecht met een zoetzure mosterdsaus geserveerd, die bestaat uit witte azijn, chilipepers (of milde pepers), knoflook en suiker.

Je kan het gerust proberen want het gerecht is mild en niet gepeperd (de saus wellicht wel).

Ben je een vleesliefhebber dan ga je dit zeker op je lijst van favoriete Thaise gerechten zetten.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

8 reacties op “Geheimen van de Thaise keuken: Khao Kha Moo (Varkensvleesstoofpotje in sojasaus)”

  1. Joop zegt op

    Dit is echt verschrikkelijk lekker.
    Is wel een van mijn favorieten ging wel 3x per week even naar mijn restaurantje op Koh Chang.

    • Sjeng zegt op

      Joop, vertel wie wat waar op Koh Chang. Alvast bedankt

  2. Jacques zegt op

    Klinkt erg lekker,

    Heeft iemand een GOEDE recept / bereidingswijze ??

    Bij voorbaat dank

  3. Gewoon even Google gebruiken.

  4. loeng Johnny zegt op

    Ja dit is echt heel lekker en ook mijn favoriete gerecht!!!!

    Ik eet geen spicy food, dus dit is zeker een heel lekker alternatief! En vooral de saus en je krijgt er ook nog een bouillon bij, gewoon heerlijk!

    Ik wist nooit waar die speciale lekkere smaak vandaan kwam: kaneel dus!

    Ik koop het ook diepgevroren van de firma CP (hebben ze in Makro) dan heb je dat altijd in huis!

  5. Sjeng zegt op

    Voor de liefhebbers:
    https://www.youtube.com/watch?v=ajUhPmms2nA

    Sjeng

  6. Bert zegt op

    In ons restaurant Moo Phaloo, de versie van Chinese Thai. Eveneens mals varkensvlees, maar dan met een gekookt ei in zoete ketjapsaus met Thaise kruiden, waaronder een kaneelstokje. Geserveerd met witte rijst. Erg lekker en populair bij onze gasten.

    • Don zegt op

      Beste Bert,

      Waar zit je restaurant precies?
      Stad, straat?

      Don


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website