Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten zijn te vinden in de regio’s. Een voorbeeld daarvan is het gerecht: Hoy Kraeng (Bloedkokkels) หอย แครง

De liefhebbers van schelpdieren in Thailand kennen Hoy Kraeng zeker. Het wordt in steden als Bangkok en Pattaya verkocht als streetfood. Bloedkokkels zijn dan ook een populaire snack. De naam komt van de roodachtige tint van de kokkels nadat ze gekookt of gestoomd zijn. Rauw eten is niet aan te bevelen voor je maag.

Denk er aan dat je alleen verse kokkels moet eten en waarvan de schelp open is. Dip ze in de saus die je er bij krijgt en smullen maar.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.40/5. From 5 votes.
Please wait...

3 reacties op “Geheimen van de Thaise keuken: Hoy Kraeng (Bloedkokkels)”

 1. Leo Th. zegt op

  Kan het niet helpen, de aanblik van een bord bloedkokkels bederft mijn eetlust. Hoewel het nergens op slaat krijg ik de associatie met een vampier uit eten te zijn wanneer het bord vergeven is van het dikke rode vocht wat uit deze kokkels druipt en mijn Thaise familie en vrienden weten inmiddels dat zij mij beslist niet plezieren om dit gerecht in een restaurant te bestellen. Geef mij maar ‘Hoi Lai Phad Nam Prik Phao’, venusschelpen (clams) met chili pasta en basilicum of gekookt in witte wijnsaus met knoflook.

  • Bertje zegt op

   Ik kan het ook niet helpen, maar ik vind ze heerlijk…. tis niet anders, smaken verschillen

 2. GeertP zegt op

  In 40 jaar Thailand slechts één keer voedselvergiftiging opgelopen ,inderdaad van Hoy Kraeng,ik eet echt alles maar dit nooit meer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website