Bueng Kan, ook wel gespeld Bung Kan, is officieel de 76-ste provincie van Thailand en daarmee ook de nieuwste, want deze provincie bestaat pas sinds 23 maart 2011.

De provincie ligt in de noordoostelijke regio van het land, ook wel Isaan genaamd en grenst aan Laos. De provincie is nog niet ontdekt door toeristen en daarom nog ongerept. De flora en fauna zijn indrukkend.  In het district Bung Khla vindt je de Phu Wua Wildlife Sanctuary, die als doel heeft de beboste heuvels dicht bij de rivier de Mekong te beschermen.

Bezienswaardigheden:

  • Wat Phu Thok, een tempel op Phu Thok, dat is een rotsachtige zandstenen rots die het symbool van de provincie is.
  • Bueng Khong Long, een meer ten zuiden van de stad, die als broedplaats voor watervogels geldt.
  • Phu Wua Wildlife Sanctuary, een beschermd natuurgebied met bossen en watervallen.
  • Nam Tok Tat Kinnari, een waterval waar je ook kan zwemmen.

Video: Bueng Kan, de nieuwste provincie van Thailand

Bekijk hier de video;


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bueng Kan, de nieuwste provincie van Thailand (video)”

  1. Jef zegt op

    Overigens is een ‘bung’ ofte ‘bueng’ ( บึง ) in Isaan een ondiep meer waarvan de afmetingen wel eens kunnen verschillen naargelang de duur van een droogte. Het lijkt veelal een soort verdronken weiland of is aan de randen moerassig. Het kan een lokale plas zijn, maar verscheidene hebben meer indrukwekkende afmetingen en zijn goed te vinden op de landkaart. Tal van plaatsnamen in de Thaise noordoostelijke regio zijn naar zulk wateroppervlak genoemd.

    Alle districten van Bueng Kan vormden tot 2011 nog het oostelijk stuk van een van de meest bekende provincies in Isaan dankzij de provinciehoofdplaats: Nong Khai, voor Thailand het eindstation van een spoorlijn en de toegang tot Laos op slechts een flinke 20 km van de hoofdstad Vientiane.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website