Zoals de meeste toeristen wel weten heb je in Thailand de keuze uit eten op straat of in een restaurant. Echter, er is nog een derde interessante mogelijkheid; eten bij een Food Court.

Eten in Thailand is een culinair avontuur, zo gauw als je jouw hotel uitloopt zal je zien dat er overal etenswaren worden aangeboden. Wanneer je het eten kopen op straat een beetje eng vindt en restaurant te duur of te omslachtig dan moet je eens een Food Court proberen. Je kunt daar niet alleen Thais eten maar ook meestal ook westerse snacks bestellen zoals patat en een hamburger.

Het principe van een Food Court is eenvoudig je haalt een prepaid betaalkaart bij een centrale kassa. Je geeft de kassamedewerker wat geld, bijvoorbeeld 300 baht en dat bedrag wordt op jouw kaart gezet. Met deze kaart kan je datgene afrekenen wat je besteld.

Een Food Court is een soort grote kantine met soms wel tientallen buffetten met hun eigen specialiteit. Je loopt er langs en je kunt iets aanwijzen. Het eten wat je kiest wordt vers bereid terwijl je wacht. Je rekent vervolgens af met je betaalcard. Neemt het eten op een dienblad mee en gaat ergens zitten. Drinkwater is soms gratis te krijgen en voor frisdrank moet je betalen. Wanneer je jouw eten op hebt en niet meer wilt bestellen lever je de kaart weer in bij de kassa. Je krijgt dan het niet gebruikte deel weer terug.

De  voordelen van een Food Court zijn:

 • goedkoop;
 • vers bereid;
 • hygiënisch;
 • veel aanbod en keuze.

In deze video van Thai Faq zie je een aantal bekende Food Courts in Bangkok en wordt nog eens uitgelegd hoe het werkt. Een Food Court vindt je in vrijwel alle warenhuizen en grote supermarkten.

[youtube]http://youtu.be/nZm4iAov0r4[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Food Court in Thailand, een prima alternatief voor toeristen (video)”

 1. Sjaak zegt op

  Typisch iets wat we in Nederland echt missen. Foodcourts ken ik van de VS, Canada, Brazilië,
  Singapore, Maleisië, Dubai etc….niet alleen Thailand. Trouwens in de foodcourt van Market Village of andersom, helemaal rechts krijg je voor 45 baht heerlijjk eten… Rijst met diverse pittige gekruide bijlagen.

 2. Rob V. zegt op

  Inderdaad,een stekende manier om een lekkere en goedkope een maaltijd te nuttigen. In Thailand eten wij meestal op straat, bij een “koreaanse barbecue” (zo’n ronde bolle schaal met een geul rondom waarin een bouilion wordt getrokken) of bij een foodcourt zoals hierboven genoemd. Aroi, mai peng! 🙂

 3. Robbie zegt op

  Er is ook een food court op Suvarnabhumi Airport, alleen wordt hier nog steeds gewerkt met papieren bonnetjes, i.p.v. met elektronische pasjes. Maar het eten daar is behalve uitstekend ook veel goedkoper dan de restaurants op de hogere etages.
  Je vindt deze food court op de 1e etage, in de hoek bij uitgang “Gate 8”, naast de balie van de bus naar Pappaya/Jomtien en het heet: “MAGIC FOOD POINT”.
  Het assortiment is groot en zeer gevarieerd. Het restaurant ziet er uit als een kantine, of mensa, niet bepaald gezellig dus, maar is wel super goedkoop!

  • Khun Peter zegt op

   @ Robbie, bedankt voor deze nuttige tip want de prijzen bij de restaurant op de hoger gelegen etages zijn vrij fors voor Thaise begrippen.

   • Robbie zegt op

    Graag gedaan! De tip is ook extra handig voor mensen die goedkoop, dus met de bus naar Pattaya of Jomtien willen. Omdat het food court pal naast de balie ligt, waar je je kaartje voor de bus koopt, kun je de wachttijd voor het vertrek met de bus goed benutten om even snel en goedkoop iets te eten of te drinken. De bussen vertrekken elk heel uur. Als je bijvoorbeeld maar 20 minuten hebt om te eten voordat de bus vertrekt, kun je in dat Magic Food Point ook eten laten inpakken, “to take away” en dan in de bus nuttigen…

 4. Sjaak zegt op

  Ja, deze foodcourt op de luchthaven heb ik bij mijn laatste aankomst ook “ontdekt”. Volgende keer ga ik daar eten!

 5. Ruud Vorster zegt op

  Foodcourts gaan vaak samen met Shopping-centres en inderdaad daar ontbreekt het veel in ons klein(burgelijk) land aan .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website