FOOD COURT IN LOTUS Department store BANGKOK (MR.MITR SRILACHAI / Shutterstock.com)

Zoals de meeste toeristen wel weten heb je in Thailand de keuze uit eten op straat of in een restaurant. Echter, er is nog een derde interessante mogelijkheid; eten bij een Food Court.

Eten in Thailand is een culinair avontuur, zo gauw als je jouw hotel uitloopt zal je zien dat er overal etenswaren worden aangeboden. Wanneer je het eten kopen op straat een beetje eng vindt en restaurant te duur of te omslachtig dan moet je eens een Food Court proberen. Je kunt daar niet alleen Thais eten maar ook meestal ook westerse snacks bestellen zoals patat en een hamburger.

Het principe van een Food Court is eenvoudig je haalt een prepaid betaalkaart bij een centrale kassa. Je geeft de kassamedewerker wat geld, bijvoorbeeld 300 baht en dat bedrag wordt op jouw kaart gezet. Met deze kaart kan je datgene afrekenen wat je besteld.

Een Food Court is een soort grote kantine met soms wel tientallen buffetten met hun eigen specialiteit. Je loopt er langs en je kunt iets aanwijzen. Het eten wat je kiest wordt vers bereid terwijl je wacht. Je rekent vervolgens af met je betaalcard. Neemt het eten op een dienblad mee en gaat ergens zitten. Drinkwater is soms gratis te krijgen en voor frisdrank moet je betalen. Wanneer je jouw eten op hebt en niet meer wilt bestellen lever je de kaart weer in bij de kassa. Je krijgt dan het niet gebruikte deel weer terug.

De  voordelen van een Food Court zijn:

 • goedkoop;
 • vers bereid;
 • hygiënisch;
 • veel aanbod en keuze.

Een Food Court vindt je in vrijwel alle warenhuizen en grote supermarkten.

2 reacties op “Food Court in Thailand, een prima alternatief voor toeristen (video)”

 1. khun moo zegt op

  inderdaad een uitstekend alternatief.
  Zeker een aanrader.
  Wij maken hier al vele jaren gebruik van, wanneer we in een grotere stad verblijven.
  Mede omdat de voorkeur van mijn Isaan vrouw toch iets anders is , dan van mij.
  De keuze uit verschillende gerechten en combinatie mogelijkheden zijn vaak prima.
  Elke grotere shopping centre heeft er wel een.
  Vaak op de hoogste verdieoing.

 2. Lydia zegt op

  Wij vonden het ook super. Je krijgt kleine porties waardoor je nog een keer wat kunt halen. Ook nagerechten. Heel netjes en je bent snel aan de beurt. Het geld op je pasje kun je de volgende dag ook nog gebruiken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website